ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 16 heinäkuu 2016 11:55

RoPS:n nuorilla terve itseluottamus tulevaan Zagreb-otteluuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aapo Heikkilä Aapo Heikkilä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran ja NK Lokomotiva Zagrebin välinen Eurooppaliigan karsintaottelu oli hetkeä aiemmin päättynyt tasatulokseen 1-1. Katsomoiden jo tyhjennyttyä RoPS:n pelaajat siirtyivät hiljakseen Keskuskentältä läheiseen hotelliin aterioimaan ja purkamaan ottelun tapahtumia.

Lopputuloksen varmistuttua kannattajien keskuudessa virisi nopeasti väittely maalin tasapelin merkityksestä otteluparin jatkoa ajatellen. Hotellin aulassa illallistaan sulatelleille RoPS:n nuoremman kaartin Robert Taylorille ja Aapo Heikkilälle numeroista ei löytynyt paljoakaan spekuloitavaa.
 
- Yksi päästetty vierasmaali ei muuta mitään, Robert Taylor latasi heti alkuun.
 
- Jos ottelu olisi päättynyt 0-0, niin olisihan meidän silloinkin täytynyt tehdä Zagrebissa ainakin yksi maali. Minun mielestäni on aivan sama, päättyikö ottelu 1-1 vai 0-0.
 
Vieressä Aapo Heikkilä säesti joukkuekaveriaan.
 
- Eihän tulos tarkoita sen enempää, että nyt jatkopaikka tulee meille vähintään yhteismaalein 2-1, Heikkilä laskeskeli mahdollista maalieroa.
 
Koko paripäiväisen vierailunsa aikana NK Lokomotivan pelaajat jättivät itsestään erittäin urheilullisen kuvan. Kuitenkaan pääpelivoiman lisäksi RoPS ei fysiikassa vastustajalleen hävinnyt. Päin vastoin RoPS selvisi useimmista yksi vastaan yksi -tilanteista voittajana.
 
Vieraiden päävalmentaja Mario Tokić varoi ottelun jälkeen suoraan arvostelemasta islantilaistuomaristoa, mutta myönsi, ettei kovemmat otteet sallinut linja ollut heidän mieleensä. Aapo Heikkilä oli havainnut saman jo ottelun aikana.
 
- Aina kun joku kaatui, heillä oli tuomarin ympärillä melkoinen torikokous, Heikkilä muisteli.
 
- Heidän futiksensa oli muutenkin enemmän keskieurooppalaista. He eivät ehkä olleet tottuneet siihen, että Suomi-poika tosiaan tulee kovaa kylkeen.
 
Kroatialaisten puolelta nousi muutamaan otteeseen esiin termi "skandinaavinen jalkapallo". Termiä ei meillä juurikaan käytetä omaa peliä kuvailtaessa, mutta sanapari vastannee silti myös RoPS:n pelitapaa - ainakin Heikkilän mielestä.
 
- Skandinaavinen jalkapallo on mielestäni enemmän fyysistä. Toki pallon kanssa pystytään tekemään kaikenlaista, mutta se ei kuitenkaan mene ihan Barcelona-tyyliseen, Heikkilä mietiskeli.
 
- Se on sitä, että porukkana painetaan hommia. Ollaan valmiita menemään tilanteisiin, valmiita liukumaan. Ei pelätä sitä, että menee shortsit likaiseksi.
 
Ottelussa nähtiin kannattajia huolestuttanut tilanne 55. minuutin kohdalla Aleksandr Kokon jouduttua vaihtoon Herdi Prengan rikkeen seurauksena. Tässä vaiheessa pelin virtaus vaikutti hetkeksi lipeävän vastustajalle. Tunne hallinnan lipsumisesta saattoi tosin olla enemmän katsomossa. Jos Robert Tayloria kuuntelee, pelaajat itse eivät tilannetta näin nähneet.
 
- Eihän siinä mitään uutta ollut. Aapo tuli laitaan ja Oluremi keskelle. Ollaanhan me sillä tavalla ennenkin pelattu, Taylor käsitteli tapauksen.
 
- Oli tietenkin ikävä juttu, että Borre joutui poistumaan kentältä, mutta ei meille siitä paniikkia syntynyt. Ei tullut mitään "voi ei, mitä nyt" -tunnetta. Ei se ollut ensimmäinen kerta ilman Borrea.
 
Lokomotivalle merkittiin ottelussa yksi vierasmaali, mutta jotain RoPS:n onnistumisesta kertoo, etteivät vieraat tehneet sitä itse. Lokomotivan kunnolliset maalipaikat olivat kortilla.
 
RoPS sen sijaan saattoi jossitella Oluremin ensimmäisen jakson lopun sekä Robert Taylorin toisen jakson alun hassatuilla tilanteilla. Toisen jakson alussa myös Aleksandr Kokko oli erittäin lähellä yltää Taylorin matalaan keskitykseen. Eetu Muinonenkin saattaisi liittyä jossittelukerhoon aivan ottelun lopussa avautuneesta paikasta.
 
Robert Taylor varoi katsomasta liikaa maalipaikkojen lukumäärää.
 
- Lokomotiva rakenteli hyökkäyksiä hyvin, ja niistä olisi voinut syntyä jotain vaarallista. Heidän vaarallisin hyökkääjänsä on todella taitava, pitää hyvin palloa. Sen lisäksi heillä on kovat keskikenttäpelaajat ja nopeat laitalinkit, Taylor antoi tunnustusta vastustajalle.
 
- Vaara siellä on olemassa ja sitä pitää kunnioittaa myös vieraspelissä. Täällä he eivät luoneet paikkoja, mutta heidän omalla kotikentällään se tulee varmasti muuttumaan.
 
Aapo Heikkilä näki, että myös RoPS joutunee keskittymään toisessa osaottelussa saman tyyppisiin asioihin kuin Lokomotiva.
 
- Ehkä meilläkin viimeinen kolmannes on kaikkein haastavin osuus, Heikkilä arvioi.
 
- Matalalla meidän prässi toimi hyvin. Korkea prässikin oli ihan hyvää, mutta Lokomotiva on vain niin taitava joukkue, että välillä he purkivat tosi nätisti. Rauhallisuus ja viimeisen kolmanneksen ratkaisut lienevät meille ne tärkeimmät pointit.
 
Rovaniemen Palloseuran ja NK Lokomotivan toinen osaottelu pelataan torstaina 21. heinäkuuta Zagrebin Stadion Kranjčevićevalla. Ottelu alkaa kello 19.00 Suomen aikaa. RoPS:n seuraava Veikkausliigan ottelu on tulevana sunnuntaina klo 18.30 FC Lahden vieraana.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

 

Luettu 1428 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309