ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 heinäkuu 2016 11:47

Loukkaantunut Kokko: “Mahdollisuudet ehtiä kuntoon viikossa ovat fifty-fifty”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Alexander Kokon loukkaantuminen hyydytti RoPS:n hyökkäyspelin, vaikka joukkue onnistuikin maalin värkkäämään. Alexander Kokon loukkaantuminen hyydytti RoPS:n hyökkäyspelin, vaikka joukkue onnistuikin maalin värkkäämään. Kuva: Pekka Aho

RoPSin ja Lokomotiva Zagrebin peli oli kovatempoinen ja hyvätasoinen jalkapallo-ottelu. Ottelun jälkeen helpottunein mies oli varmasti Abdou Jammeh.

Gambian maajoukkueen kapteeni ohjasi pallon omaan maaliin ja Zagreb siirtyi 0-1 johtoon sekä teki tärkeän vierasmaalin. Jammeh kuitenkin lähes kuittasi virheensä, kun hänen kansainvälisen luokan syöksypuskunsa rangaistusalueen rajalta painui verkkoon. Keskityksen tarjosi sivuvaparista Juha Pirinen.

– Vaikea peli ja oma maalini oli paha virhe. Yritin parhaani mukaan blokata keskitystä, mutta se kimposi jalastani verkkoon. 0 – 0 olisi ollut parempi tulos, en voi olla tyytyväinen.

Jammeh kuitenkin myönsi, että tasoitusosuma oli helpotus.

– Auttoihan se joukkuetta, isojen areenoiden mies hymähti.

RoPSin tärkein pelaaja tunnin ajan oli Aleksandr “Boris” Kokko. Taitava maalitykki pystyi pitämään palloa ja raivaamaan itselleen tilaa Lokomotivan vahvojen toppareiden Dino Perićin ja Herdi Prengan välissä.

Kerran mies pääsi nokikkain Zagreb-veskari Ivan Filipovićin kanssa, mutta viimeistely epäonnistui. “Boris” joutui vaihtoon tunnin pelin jälkeen, kun kova isku teki reiteen “puujalan”. “Boriksen” merkitys RoPSille on dramaattisen iso, vaihdon jälkeen peli oli parikymmentä minuuttia kroatialaisten hallintaa.

– Kyllä sieltä tuli juuri sellainen joukkue, mikä tiedettiinkin. Pystyimme kuitenkin vastaamaan. Toisen puoliajan ensimmäinen kymmenen minuuttia oli meille tosi hyvä. Pojat saivat minulle palloja ja pystyin niitä pelaamaan, aivan loistavaa peliä meiltä.

Kokko näki tuloksen tyydyttävänä.

– Toki 0-0 olisi ollut parempi. Ne saivat vierasmaalin. Ilman sitä jokainen meidän maali Zagrebissa olisi maksanut niille kaksi. Siitä huolimatta näytimme tänään, että me lähdemme menemään jatkoon tästä otteluparista.

Omaa pelikuntoaan viikon päästä “Boris” ei pystynyt vielä arvioimaan.

– Puujalka, eli ei mitään vakavaa, mutta mahdollisuudet ehtiä kuntoon viikossa ovat fifty-fifty.

A-maajoukkuepuolustaja Janne Sakselalla riitti laidalla töitä. Lokomotivan hyökkäyspeli perustui pitkälti laitapuolustajien vahvoihin nousuihin, ja Sakselaa juoksutti Siniša Rozman.

– Laitapakkien nousut ja alueellisten ylivoimien rakentaminen ovat tyypillistä koville kansainvälisille joukkueille. Veikkausliigassa tällaista ei juuri nähdä. Tämä oli tämän kauden kovin peli, “Jaspa” kertoi.

– Vastustaja oli askeleen parempi ja päästimme harmittavan vierasmaalin. Meidän on pystyttävä parantamaan etenkin pallollista peliämme Zagrebissa. Europeleissä joukkueet usein vielä nostava tasoaan kotikentällä, ja siihen meidän on vastattava.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 403 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309