torstai, 14 heinäkuu 2016 23:43

RoPS nousi tasapeliin kuilun partaalta

Rovaniemen Palloseuran Abdou Jammeh ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin toisella jaksolla. Jammeh oli kuitenkin RoPSin tasoituksessa vahvasti mukana. Rovaniemen Palloseuran Abdou Jammeh ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin toisella jaksolla. Jammeh oli kuitenkin RoPSin tasoituksessa vahvasti mukana. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura selvisi pahimmalta Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen avausottelussa kroatialaista NK Lokomotiva Zagrebia vastaan. RoPS onnistui tasoittamaan pelin lukemiin 1–1 (0-0) kun pelikellossa oli vain muutama minuutti jäljellä varsinaista peliaikaa.

Kotijoukkueen äärimmäisen arvokkaan tasoituksen iski Abdou Jammeh. Ottelun jälkeen UEFA:n virallisiin pöytäkirjoihin maali muutettiin kroatialaisten omaksi maaliksi. Jammeh oli tosin sitä mieltä, että hän teki tasoituksen.

Yhtä kaikki, peli päättyi tasapeliin ja kaikki on vielä avoinna ennen ensi viikolla pelattavaa toista osaottelua.

– Meidän pitää ajatella, että peli lähtee Kroatiassa lukemista 0-0. Ensimmäisen maalin merkitys on suuri ja haaste on Zagrebissa iso, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen pohti.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Mario Tokić oli pelin jälkeen melko tyytyväinen.

– 1-1 on ihan hyvä tulos vieraissa. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä oli vasta ensimmäinen puoliaika. Toista osaottelua ajatellen etu on meillä ehkä prosentein 55-45, Tokić analysoi.

RoPS-maalivahti Antonio Reguero joutui torjumaan muutaman vaarallisen vedon torstai-iltana. (Kuva: Jussi Leinonen)

Molempien joukkueiden valmentajat olivat sitä mieltä, ettei vastustajan pelaaminen päässyt yllättämään.

– Peli meni suurin piirtein niin kuin odotettiin. Vastustaja oli todella taitava ja he eivät tehneet yhtään hätäistä ratkaisua. Sen me tiesimme ennen peliä ja kentällä se myös todistettiin, Juha Malinen sanoi.

– Molemmat joukkueet olivat scoutanneet toisensa hyvin. RoPSilla oli paljon dynaamisia pelaajia, Mario Tokić kertoi.

RoPSin laitapuolustaja Juha Pirinen vauhdissa. (Kuva: Pekka Aho)

Ottelun avausjaksolla peli oli tasaista vääntämistä ja molemmissa päädyissä nähtiin muutama maalintekopaikka.

Lokomotivan kärkimies Mirko Marić ja RoPSin Aleksandr Kokko väänsivät molemmat härkämäisesti vastustajan päässä.

Marić oli kertaalleen rynnistämässä maalintekoon, kun RoPS-topparit arpoivat kumpi menee pallolle. RoPS-vahti Antonio Reguero oli onneksi hereillä ja paikkasi tilanteen nappaamalla pallon ennen Marićia.

Avausjakson lopussa RoPS sai huippupaikan ja mahdollisuuden siirtyä johtoon ennen taukoa. Kotiyleisön harmiksi Oluremin luja veto ei kuitenkaan upponut maaliin ja Lokomotivan maalivahti Ivan Filipović pelasti vieraat takaiskulta.

Toisella jaksolla vahvasti kärjessä rouhinut Aleksandr Kokko jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen vuoksi pois kentältä. Se näkyi selvästi RoPSin hyökkäyspelaamisessa.

Aleksandr Kokko joutui jättämään kentän toisella puoliajalla loukkaantumisen vuoksi. (Kuva: Pekka Aho)

Vieraat puolestaan kiristivät ruuvia toisella jaksolla ja painostus tuotti lopulta tulosta 73. minuutilla. Abdou Jammeh ohjasi Luka Capanin keskityksen omaan maaliin eikä RoPS-vahti Reguero voinut maalille mitään.

Osuman jälkeen näytti siltä, että RoPS ei saa käynnistettyä kunnon kiriä. RoPS ei tarvinnut tasoitukseen kuitenkaan kuin yhden paikan, mitä joukkue ei jättänyt käyttämättä.

– Meillä tuli välillä virheellisiä ratkaisuja kentällä, mutta kaiken kaikkeaan tämä oli silti hyvä peli meiltä. Pystyimme pistämään vastustajan ahtaalle eivätkä he saaneet yhtään todella vaarallista maalipaikkaa, Malinen sanoi.

Keskuskentällä RoPSin europeliä oli katsomassa 1812 innokasta kannattajaa. Katsomoon jäi viime viikon tapaan tyhjiä paikkoja. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPS–NK Lokomotiva 1–1 (1-1)

Maalit: 73. min 0-1 Jammeh (oma maali), 87. min 1-1 Prenga (oma maali).

RoPSin kokoonpano: 25 Antonio Reguero; 6 Juha Pirinen (v), 47 Juuso Hämäläinen, 86 Abdul Jammeh (C), 5 Janne Saksela; 10 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (74. Antti Okkonen), 14 Muinonen, 8 Robert Taylor, 23 Michal Mravec, 85 Oluremi (81. min Ransford Osei); 11 Aleksandr Kokko (59. min Aapo Heikkilä).

Lokomotivan kokoonpano: 23 Filipović; 2 Bartolec, 5 Rožman, 9 Marić, 10 Fiolić (C) (90. min Puljić), 15 Perić, 16 Ćorić, 17 Çekiçi, 18 Grezda (66. Bockaj), 19 Prenga, 31 Capan.

Yleisö: 1812.

Mitä sitten? Toinen osaottelu pelataan Zagrebissa ensi viikon torstaina 21.7.