Uutiset

Miehet

torstai, 14 heinäkuu 2016 14:00

Taylor: Lokomotivaa vastaan prässi on tehokkaampi ase

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Robert Taylor Robert Taylor Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuralle kuluvalla veikkausliigakaudella jo neljä maalia tykittänyt Robert Taylor oli rauhallisen oloinen päivän Eurooppaliigan 2. kierroksen karsintaottelun alla. RoPS kohtaa NK Lokomotiva Zagrebin Keskuskentällä kello 19.00.

Kroatian pääsarja tai cup eivät ole vielä tälle kaudelle käynnistyneet, joten RoPS:n tuore oppimateriaali NK Lokomotivasta jää edelliseen karsintakierrokseen. Siitäkin ottelusta paljastui tärkeitä pointteja tulevien vieraiden tyylistä pelata jalkapalloa.
 
- Yhden nähdyn ottelun perusteella ei pysty saamaan kovin laajaa käsitystä, mutta senkin perusteella Lokomotiva pyrkii selvästikin pelaamaan ja pelaamaan nimenomaan eteen päin, Taylor arvioi.
 
- Siinä meidän on oltava valmiina. He saattavat tulla tosi äkäisesti ja laittaa pientä seinää.
 
NK Lokomotiva edustaa lähes tyystin erilaista pelikulttuuria kuin RoPS:n edellinen eurovastustaja Shamrock Rovers. Englantilaisen jalkapallokasvatuksen saaneen Taylorin mukaan Lokomotiva saattaisi sopia RoPS:lle jopa paremmin kuin Rovers.
 
- Pelaavaa joukkuetta vastaan meidän prässi on paljon tehokkaampi ase, Taylor uskoo.
 
- Edellinen vastustaja Shamrock Rovers esitti suoraviivaista jalkapalloa, johon me emme ennättäneet prässillä juuri vaikuttamaan. Toki maali tehtiin, mutta muuten koko pelissä ei saatu hirveästi aikaiseksi.
 
- Myöhemmin tänään näkee, millä ajatuksella Lokomotiva meitä vastaan lähtee. Toivottavasti yrittävät nytkin pelata lyhyttä, niin päästäisiin lähelle ja kiinni, Taylor heitti ilmoille pienen toiveen.
 
NK Lokomotiva Zagreb on puolillaan Kroatian sekä lähimaiden U21-maajoukkuepelaajia. Myös Robert Taylor on ottanut vahvan paikan Suomen U21-maajoukkueessa. Kansainvälistä jalkapallokokemusta Taylorille kertyi jo juniorina hänen päästyä testien kautta Nottingham Forestin akatemiaan.
 
Nuoresta iästään huolimatta Robert Taylor on nähnyt jo paljon. Kansainväliset ottelut itsessään eivät enää osaa miestä jännittää.
 
- Toki sen huomasi jo edellisellä karsintakierroksella, että Europelejä on erilaista pelata kuin Veikkausliigaa.
 
- Mutta itse olen oikeastaan koko ikäni pelannut erimaalaisia jengejä vastaan, joten ei sieltä henkilökohtaisesti enää mitään superyllätyksiä tule vastaan, Taylor luottaa.
 
Rovaniemen Palloseuran ja NK Lokomotiva Zagrebin Eurooppaliigan 2. karsintakierroksen 1. osaottelu alkaa Keskuskentällä tänään torstaina kello 19.00. Ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavilla, palvelupisteissä RoPS: Bingo, Prisma ja Osviitta, sekä netissä: www.ticketmaster.fi
 
Myös VeikkausTV näyttää päivän ottelun. RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät yhdestä osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1080 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi