ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 heinäkuu 2016 01:37

Rovaniemen Palloseura keskiviikon lehdistötilaisuus

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Eurooppaliigan 2. karsintakierroksen ottelupäivää edeltävä kotijoukkueen lehdistötilaisuus.

Paikalla kotijoukkue Rovaniemen Palloseurasta olivat päävalmentaja Juha Malinen, sekä pelaajista William Oluremi John ja Robert Taylor.
 
Päävalmentaja Juha Malinen, Rovaniemellä huomenna jälleen iso ja historiallinen jalkapallopäivä. Päällimmäisiä tuntemuksia?
 
Malinen: Jännityksen tuntee. En tarkoita sitä negatiivisena, vaan sellainen, että nyt tapahtuu jotain erikoista. Nämä eivät ole sellaisia asioita, joita tapahtuu joka vuosi Suomessa. Mahdollisuuksia joukkueille tietenkin vuosittain annetaan, mutta niitä ei ole aina pystytty käyttämään.
 
Nyt ollaan mielenkiintoisessa tilanteessa, jossa saadaan erittäin tasokas joukkue vastaan. Sitä ei ehkä ymmärretäkään, mikä taitomäärä vastustajalla on. Sillä on aivan sama, missä he muutama vuosi sitten olivat, mutta kaikki nämä viimeisimmät vuodet he ovat menestyneet Kroatian pääsarjassa. Avauskokoonpanossa on kymmenen maajoukkuepelaajaa vastassa. Jos Kroatiasta tulee tällainen joukkue, niin se on laadukas.
 
Seuraavaksi William Oluremi John. Olette opetelleet vastustajaa videolta ja tilastoista. Sinun puoleltasi mitä olette oppineet, mitä voidaan odottaa?
 
Oluremi: Odotamme tietenkin hyvää ottelua, kuten tässä vaiheessa Eurooppaliigaa voidaan odottaakin. Nähdyn perusteella he ovat hyvin tekninen ja taitava joukkue, kuten kroatialaiset yleensä. Tulee hyvä matsi.
 
Robert Taylor on meidän kotimaan U21-maajoukkuemiehiä. Millaiset tuntemukset, tuntuuko että voisi avautua vaikka näyttöpaikkoja Eurooppaan?
 
Taylor: Siihen on mahdoton sanoa. Mennään ensin kentälle ja pelataan hyvä peli pois. Sitten pelin jälkeen mietitään, oliko ketään sattunut olemaan katsomassa, ja annoinko hyvän esityksen. Mutta ei niitä vielä mietitä. Pelataan hyvä peli ja keskitytään siihen.
 
Huomenna on nuori ja taitava joukkue vastassa, jonka pelityyliä on jonkin verran käyty lävitse. Millainen joukkue on NK Lokomotiva Zagreb?
 
Heillä on laadukkaita pelaajia. Vain yhden pelaajan tausta ei ole juniorimaajoukkueista. Yleensä he ovat pelanneet Kroatian, Albanian tai Bosnia-Hertsegovinan alle 21-vuotiaiden maajoukkueissa.
 
Nähdyillä videoklipeillä he ovat pelanneet uskomatonta jalkapalloa. He tietävät, mitä pallon kanssa tehdä, jonka lisäksi heidän taktinen osaaminen on korkeaa tasoa. He haluavat rakentaa peliä alhaalta ja käyttää paljon lyhyttä syöttöä sekä kombinaatioita, jotta saavat aikaiseksi 2 vastaan 1 -tilanteita.
 
Kärkimies Mirko Marić on taitava, mutta ehkä heidän tärkein pelaajansa on numero kymmenen Ivan Fiolić. Hän on vasenjalkainen, pystyy kääntämään pelin keskialueella, pystyy viimeistelemään ja antamaan ratkaisevia syöttöjä.  Molemmat laituri ovat nopeita ja haluavat ajaa sisään, samoin molemmat laitapuolustajat osallistuvat hyökkäyksiin.
 
Keskuspuolustajat ovat pitkiä, joilla on tärkeä rooli erikoistilanteissa. Sen lisäksi he ovat taitavia ja pystyvät pelaamaan lyhyttä syöttöä. Yleensä topparit pyrkivät purkamaan, mutta nämä haluavat löytää keskikentän miehet.
 
Tulemmeko jatkamaan huomenna omalla tyylillämme, kovaa prässiä, aktiivisuutta ja kamppailua?
 
Oluremi: Epäilemättä, siitä meidät tunnetaan, eikä se varmasti tule isosti muuttumaan. Kun miettii pelkästään sitä, mitä on tarjolla, tulemme olemaan aggressiivisia, koska haluamme voittaa. Haluamme hyökätä ja päästä jatkoon.
 
Malinen: Huomenna vastassa on laadukas joukkue, joten emme voi olla yhtä aktiivisia mihin olemme tottuneet. Meidän on puolustettava myös omaa maalia. On tärkeää estää, ettei vastapuoli pääse hyökkäämään liiaksi ja tekemään vierasmaalia. Sen takia meidän on pelattava maltillisemmin.
 
Vielä Robert, sinulla on joukkueen parhain laukaus. Nähdäänkö huomenna vapaapotkuissa jotain spesiaalia?
 
Robert: Toivottavasti. Jos saamme vapaapotkuja, niin toivottavasti pääsen niitä myös vetämään, eikä tuo tuossa ennätä ensin. [naurua]
 
Oluremi: Siis me olemme kehitelleet omaa superspesiaalia erikoisvapaapotkukuviota. Sen pitäisi olla valmista huomenna, mutta vielä sitä ei voi paljastaa.
 
Entä Juha Malinen vielä, onko Rovaniemen Palloseuran terveystilanne nyt millainen?
 
Malinen: On se ihan hyvä. Kahdeksantoista tervettä miestä saadaan aivan varmasti, mikä on hyvä, kun vertaa, että kuukausi sitten saatiin yksitoista. Meillä on hyvä tilanne.
 
Entä vastaavasti mikä olisi Rovaniemen Palloseuralle hyvä tulos huomenna?
 
Malinen: Sellaiset 5-0. [naurua] Mutta ehkä vain unissani. Realistisesti pyrimme siihen, että Zagrebissa pelataan tärkeä ottelu. Siihen taas voidaan päästä monilla erilaisilla lopputuloksilla. On vaikea sanoa, mikä niistä olisi paras, mutta kuitenkin siten, että meillä edelleen olisi vieraissa hyvät mahdollisuudet.
 
Vielä viimeinen. Reilun viikon kuluttua tosiaan pelataan Zagrebissa, täysin eri ilmasto, lämpötila mahdollisesti +35 C. Voiko asialle tehdä mitään?
 
Malinen: Mehän olemme erittäin iloisia Zagrebin matkasta! Suomessahan on tuhansittain ihmisiä, jotka ovat valmiita maksamaan jopa 2000 euroa siitä, että pääsisivät Kroatian helteisiin. Nyt me päästään ilmaiseksi. Lämmin ilma ja hyvää ruokaa.

Luettu 936 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309