maanantai, 11 heinäkuu 2016 16:43

RoPS:n vahva vire jatkuu - Inter upposi Keskuskentälle

Aleksandr Kokko palasi kuukauden tauon jälkeen aloituskokoonpanoon ja teki molemmat RoPSin maalit. Aleksandr Kokko palasi kuukauden tauon jälkeen aloituskokoonpanoon ja teki molemmat RoPSin maalit. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran seitsemän voitottoman ottelun putki on nyt kääntynyt seitsemään tappiottomaan otteluun. RoPS kaatoi eilen sunnuntaina kotikentällään FC Inter Turun ensimmäisen puoliajan maaleilla 2-1 (2-1).

Voiton myötä Veikkausliigan mitalisijat ovat jälleen vain kahden sarjapisteen etäisyydellä.

RoPS-kannattajien riemuksi maalikuningas Aleksandr Kokko palasi kuukauden tauon jälkeen aloittavaan kokoonpanoon. Ottelun kenties sitäkin odotetuin tapahtuma oli kuitenkin kapteeni Antti Okkosen tervehtyminen pelikuntoon. Okkosen kuntoutuminen alkukevään jalkaleikkauksesta on sujunut yllättävänkin nopeasti.

Pitkästä aikaa päävalmentaja Juha Malisella oli mahdollisuus jopa pelaajien kierrättämiseen. Pitkät miehet Jarkko Lahdenmäki ja Michal Mravec, sekä myöskin Akseli Kalermo, saattoivat aloittaa vaihtopenkiltä.

RoPS aloitti ottelun aktiivisesti. Vain parin minuutin jälkeen sekä William Oluremi Johnille että Robert Taylorille oltiin rakenneltu ensimmäiset maalipaikat.

RoPS:n tehokas prässi tuotti tulosta jo kahdeksan minuutin kohdalla. Aleksandr Kokko rynnisti katkaisemaan Inter-maalivahti Henrik Moisanderin avauksen. Pallo kimposi rangaistusalueen ulkopuolelle. Kokko kääntyi ja laukoi ohi peittämään yrittävän Moisanderin.

Varttitunti myöhemmin Moisander oli sortua toiseen vastaavaan erheeseen. Kokko ennätti jälleen blokkaamaan Moisanderin avauksen. Tällä kertaa peliväline pomppi maalipotkuksi.

- Ensimmäinen jakso oli yksi tämän kauden parhaita. Prässi toimi erittäin hyvin varsinkin Aleksandr Kokon johdolla, kuten ennakoitiinkin, Juha Malinen kiitteli ottelun jälkeen.

- Prässin lisäksi meidän keskikenttä oli myös pelaavampi kuin ennen. Syöttöpeli oli laadukasta. Pallo liikkui ja miehet liikkui.

Inter onnistui kuitenkin tasoittamaan. Sebastian Mannströmin korkea nosto keskialueelta kimposi Juuso Hämäläisestä Solomon Duahin jalkoihin. Duah sijoitti hallitusti RoPS-maalin takakulmaan ohi Antonio Regueron.

Aleksandr Kokko viimeisteli voittolukemat avausjakson viimeisillä sekunneilla. Jean Fridolin Nganbe Nganben syöttö löysi Kokon Interin linjojen välistä. Kokon painava laukaus reilusta 20 metristä irtosi nopeasti. Henrik Moisander jähmettyi ja seurasi palloa vain katseellaan.

Puoliajalla saatiin kuulla Moisanderin kärsineen ottelun alla jonkin asteisesta selkävammasta. Toiselle jaksolle Inter joutui vaihtamaan maalille vasta juniori-ikäisen Aati Marttisen. Turkulaisten päävalmentaja Jami Wallenius antoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Moisanderin ratkaisulle avointa kritiikkiä. Juha Malinen ei ollut kovinkaan yllättynyt siitä, että pelaaja yritti peittää vammansa.

- Pelaajien kunnianhimo on silmitön, ei pelkästään Moisanderin kohdalla. Arviointikyky omasta itsestä suhteessa ympäröivään luontoon on hyvinkin häilyvä. Se on ihan tyypillistä näille kavereille, kokenut valmentaja tiesi.

Toisen puoliajan ensimmäinen puolituntinen kuljettiin Interin väreissä. Varsinkin kärjessä pelannutta Guy Gnabouyouta pyrittiin pelaamaan vapaaksi.

- Toinen jakso oli meiltä heikko, jopa ylimielinen. Kaivettiin verta nenästä, Malinen kritisoi.

- Meidän oli tarkoitus jatkaa pelin hallintaa. Sen sijaan päästettiin kaveri lähelle ja alettiin chippailemaan. Minun täytyi alkaa huutamaan ja mesuamaan sekä miettimään vaihtoja.

Vaihdot käänsivätkin hallinnan takaisin Roveniemen Palloseuralle. Michal Mravec toi keskikentälle tarvittavaa pituutta ja kamppailuvoimaa hänen tultuaan Aleksandr Kokon tilalle. Oluremi siirtyi kärkeen. Yleisö osoitti seisaallaan suosiota Antti Okkosen juostessa Eetu Muinosen tilalle kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua.

Yllättäen puolustaja Jarkko Lahdenmäki sai vielä viime hetken tilaisuuden kärkihyökkääjänä. Peliminuutteja odottanut keskushyökkääjä Ransford Osei ei ollut tyytyväinen, mutta Malisella oli vaihtoon syynsä.

- Japin kohdalla mietimme paitsi omia myös vastustajan erikoistilanteita. Kennedy Ugoalan vaihdon jälkeen Interillä oli pääpelissä selkeä ylivoima. Lahdenmäen ansiosta me päästiin suurin piirtein samalle tasolle.

RoPS kontrolloi viimeiset minuutit. Päätuomari Jani Laaksosen vihellettyä ottelu päättyneeksi, oli helpotus rovaniemeläisten penkillä suuri.

- Tämä oli meille isompi ottelu, kuin moni osasi arvatakaan, Malinen myönsi.

- Olemme viime viikot keskittyneet europeleihin ja tavallaan pelanneet isommista asioista kuin Veikkausliigasta. Oli henkisesti erittäin tärkeää, että pystyimme palaamaan onnistuneesti takaisin sille todelliselle työmaalle.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu tulevana torstaina Eurooppaliigan 2. karsintakierroksen kotiottelulla NK Lokomotiva Zagrebia vastaan. Ottelu alkaa kello 19.00. Kausi jatkuu siitäkin tiiviinä. Veikkausliigaa pelataan jo ensi sunnuntaina FC Lahden vieraana. Kyseinen ottelu alkaa kello 18.30.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi