ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 10 heinäkuu 2016 12:42

Eurohuuman välissä kaatuu lnter - Obilor palaa Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

MIKÄ PELI? RoPS - FC Inter Turku, Veikkausliigan ottelu Kes­kuskentällä sunnuntaina 10.7.klo 17.00

ASETELMA? RoPS eteni upeasti Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle. Ennen torstain Zagreb-koitosta on edessä liigaottelu, jossa on jaossa tärkeät kolme pinnaa. RoPSin päävalmentaja Juha Malinen pyörittää jonkinasteista rotaatiota säästellessään avain­miehiä europeliin, mutta materiaali ei anna myöten tehdä kovin suuria muutoksia. Todennäköisesti Malinen ei lähde pelleilemään "Kaikki Pelaa"-kokeiluilla, mutta silti kokoonpanoa on normaalia vaikeampi ennakoida.

Interin kausi on ollut sysimusta. Ennen kauden alkua vahvan ja nimekkään pelaajamateriaalin turkulaisryhmä näytti mitalikandidaatilta. Koko kausi on ollut kuitenkin tuskaista tarpomista. Mestarivalmentaja Job Dragtsma erosi itse toukokuun lopussa, mutta hänen tilalleen nostettu ex-kakkosvalmentaja Jami Wallenius ei ole saanut joukkueeseen ryhtiä. Turkulaiset ovat suistuneet jo putoamiskamppailuun, mutta akuutti pistetarvekaan ei ole herättänyt leipääntynyttä ryhmää. Inter on voittanut edellisestä kuudesta pelistään vain yhden ja tappioita on jonossa jo kolme. Napapiiriläiset ovat hyvässä tikissä, ja mukana mitali taistelussa. Europelien lisäksi putkessa neljä tappiotonta liigaottelua. Palloseura on ottelun suosikki, mutta toki eurohässäkkä antaa Interille yllätyssauman.

SEURAA NÄITÄ! Entisiä seurojaan vastaan pelaavat keskuspuolustajat RoPSin Juuso Hämäläinen ja Interin Obilor. Hämäläinen tuli paikkaamaan Obilorin jättämiä suuria saappaita. Hieman vaikean alkukauden jälkeen toppari on täyttänyt paikkansa hienosta Abdou Jammehin rinnalla. Hämäläinen ei ole tietenkään Obilorin tapainen fysiikkaihme, mutta pallollisessa pelissä Hämäläinen on nigerialaisjärkälettä parempi. Obilor palaa Keskuskentälle. RoPSia neljä kautta edustanut huipputoppari on ollut harvoja Inter-pelaajia, jotka ovat pelanneet tasollaan. Obilor nousi Rovaniemellä Veikkausliigan parhaaksi keskuspuolustajaksi, ja latu on auki ulkomaan kentille. Talven siirtosekoilun seurauksena atleetti kuitenkin luutii Interin takalinjoilla. Obilorille paluu kotiin voi olla tunteikas ja pelaaminen RoPSia vastaan erityinen jut­tu. Miten "Keskarin" yleisö ottaa "Obin"vastaan? Muistaako se pa­halla miehen loikkausta Turkuun vai kunnioittaako asiantunteva yleisö yhtä RoPSin viime vuosien menestyksen tärkeintä kulmaki­veä? Obilor haluaa varmasti näyt­tää rovaniemeläisille, että hän on edelleen eliittitoppari.

OHO! Vaikka Interin takalinjoil­la on Obilorin ja Pape Sowin tapaisia tähtiä, on joukkueen maa­liero peräti 11 maalia pakkasella, joka on koko liigan surkein luku!

POISSAOLOT? RoPSin Antti Ok­konen on edelleen toipilas, eikä Ville Saxmanin ja Mika Mäkitalon pelikunnosta ole varmuutta. Interin Kalle Kauppi ja Ari Nyman kärsivät pelikieltoa. Loukkaantuneina ovat Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Pape Sow.

ARVIO? Jos RoPS pelaa suurin piirtein ykkösmiehillä ja pystyy pitämään fokuksen tässä otte­lussa, eikä mieti vielä Zagrebia, hoitaa se homman kotiin. Pienikin lepsuilu kuitenkin kostautuu.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 344 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309