ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 09 heinäkuu 2016 21:09

RoPS hakee Interiä vastaan isännän otetta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Oona Sarajärvi

Lapin kesän lämmetessä Rovaniemen Palloseuran peli on lähtenyt hankalan kevään jälkeen nousujohteiseen liitoon. Eurooppaliigan 1. karsintakierros mukaan laskien joukkueella on takanaan jo kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Europelien jatkopaikan myötä RoPS:lla on lähiviikkoina edessään tiivis ottelurypäs. Se on osa menestyksen hintaa. Sunnuntaina RoPS kohtaa kotonaan FC Interin Turusta.
 
- Kun arvioidaan lähtökohtia tulevaan otteluun, niin pelasimme toissapäivänä kenties kauden fyysisimmän pelimme. Ottelu päätettiin vieläpä kohtalaisen myöhäiseen ajankohtaan, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoi lauantaina.
 
- Seuraavana päivänä harjoittelimme jo yhdeksältä aamulla. Tänään lauantaina harjoittelimme jälleen yhdeksältä, ja silti tässä joukkueessa oli aivan käsittämätön energialataus.
 
Pelaajia itseään alkava otteluruuhka ei puhuta tai huoleta. Malinen tietää keinot, joilla joukkue tilanteeseen valmistetaan.
 
- Olen usein puhunut siitä, miten pää säätelee kroppaa. Väsymys on suurimmaksi osaksi tunnetila, jolle joko annetaan periksi tai ei anneta.
 
Loistavan alkukauden jälkeen RoPS:n sunnuntainen vastustaja FC Inter on yllättäen pudonnut Veikkausliigassa peräti kymmenenneksi. Juha Malinen ei halua vetää johtopäätöksiä sarjataulukosta tai kuntopuntarista.
 
- Interillä on edelleen sama joukkue, jolla heidän oli tarkoitus pelata ihan kirkkaimmista mitaleista. He ovat taatusti pettyneitä siihen, mitä tähän mennessä on tapahtunut, Malinen varoittaa.
 
- Heilläkin tämä on pitkälti päästä kiinni. Nyt meidän ei pidä antaa heille sitä mahdollisuutta, että heidän peli-ilonsa alkaisi liikaa kukoistamaan täällä meidän Keskuskentällä.
 
RoPS ja Inter kohtaavat tälle kaudella toistamiseen. Huhtikuun lopulla RoPS haki Turusta täydet kolme sarjapistettä. Sen jälkeen Inter on voittanut ainoastaan kahdesti. Myös pitkäaikainen päävalmentaja Job Dragtsma erosi.
 
- Heillä on valmentajavaihdoksen jälkeen oma prosessinsa käynnissä. Siihen meidän on turha puuttua. Jami Wallenius tekee taatusti hartiavoimin töitä, että joukkue olisi taas alkukauden odotuksien tasolla.
 
- Mutta me tulemme sunnuntaina pukukopista kotiottelun asenteella. Me olemme isäntiä tässä talossa ja jatkamme omaa peliämme kehittyvän käyrän mukaan, Malinen luottaa.
 
Rovaniemen Palloseuran pelaajista torstaina päätään loukannut Mika Mäkitalo ei ole joukkueen mukana vielä sunnuntaina. Mäkitalo itse ei kuitenkaan usko olevansa sen pidempään sivussa. Muutoin joukkueen terveystilanne on hyvä.
 
Veikkausliigan ottelu RoPS - FC Inter sunnuntaina 10.7.2016 klo 17.00. Ottelu näytetään suorana Ruutu+ is IS Extra -palveluissa. RoPS:n kaikki veikkausvetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin palvelupisteissä RoPS:n Bingolla ja Prismassa sekä netissä osoitteessa: http://www.ticketmaster.fi/event/rops-fc-inter-lippuja/173953

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1279 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309