ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 09 heinäkuu 2016 11:46

Lahdenmäki: Puolustaminen ei saa olla löyhyttelyä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jarkko Lahdenmäki Jarkko Lahdenmäki

Jarkko Lahdenmäki nousi puolustuksen ilmatilan herraksi RoPS:n napatessa Shamrock Roversilta jatkopaikan Eurooppaliigan 1. karsintakierroksella. Uran neljäs euromaali jäi syntymättä, mutta hymy oli ottelun jälkeen leveä.

- Aika paljon sai tehdä töitä puolustussuuntaan. Itse en päässyt kovin paljon olemaan pallossa kiinni, mutta ihan kelvollinen peli. Tasuri oli meille voitto. Jatkopaikkaahan tässä haettiin.
 
- Harmittaa vain, kun europelien maaliputki katkesi, Lahdenmäki naureskeli hyväntuulisena.
 
Rovers aloitti ottelun väkevästi. Lahdenmäki myönsi, että alkuminuuteilla omassa joukkueessa saattoi ilmetä jopa jännitystä.
 
- Tietenkin meille iso ja tärkeä peli. Vastustaja tulee kovaa päälle. Varsinkin rangaistuspotkun ja maalin jälkeen syntyi lyhyt hetki, jolloin ei oltu oikein varmoja pallon kanssa.
 
- Mutta tasoituksen jälkeenhän koko ottelun kulkukin tasoittui. Toinen puoliaika pelattiin ainakin omasta mielestäni siten, ettei otettu tyhmiä riskejä. Koitettiin pitää palloa, kun sellainen tilanne oli.
 
Lahdenmäki palasi vielä Shamrock Roversin avausmaaliin. Rangaistuspotkuksi tuomittu tilanne käynnistyi pallon pompittua RoPS:n kulmapotkun jälkitilanteesta keskikentälle, josta Rovers livahti nopeaan vastahyökkäykseen.
 
- Erikoistilanteissa me puolustajat ei aina olla alimpina. Meilläkin voi erikoistilanteiden jälkeen olla aika pitkä matka takaisin omalle maalille, Lahdemäki painotti koko joukkueen merkitystä.
 
- Itsekin voin vielä parantaa sitä, että tulen nopeammin alas, mutta aika usein ylhäällä on ensin painettu täysillä 15 sekuntia, jonka päälle pitäisi spurtata 100 metriä alas.
 
Kulmapotkuissa maalille nouseva pitkänhuiskea Lahdenmäki korosti kaikkien kohdalla valppautta ja terävyyttä.
 
- Varsinkin erikoistilanteiden jatkotilanteet ovat monesti sellaisia, joihin täytyy vain reagoida välittömästi, nykyään laitapakkina pelaava Lahdenmäki muistutti
 
- Silloin alimpien miesten juoksu ei saa olla löyhyttelyä, vaan asenteen pitää olla, että minä menen ja otan sen pallon pois. Puolustetaan omaa maalia viimeiseen saakka, eikä päästetä kaveria alueelle.
 
Lahdenmäki ja koko Rovaniemen Palloseuran puolustuslinja joutuu seuraavaan testiin jo tulevana sunnuntaina RoPS:n kohdatessa kotonaan FC Interin Turusta. Ottelu alkaa klo 19.00.

Teksti: Pasi Pikkupeura

 

Luettu 1215 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309