perjantai, 08 heinäkuu 2016 00:59

RoPS:n seuraava vastustaja Lokomotiva on Zagrebin kakkosjoukkue

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maalivahti Antonio Reguerolle antoi merkittävän panoksen siihen, että RoPS pääsee ottamaan mittaa kroatialaisesta Lokomotivasta. Regueron apuna Juuso Hämäläinen ja taaempana Juha Pirinen. Maalivahti Antonio Reguerolle antoi merkittävän panoksen siihen, että RoPS pääsee ottamaan mittaa kroatialaisesta Lokomotivasta. Regueron apuna Juuso Hämäläinen ja taaempana Juha Pirinen. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran Euroopan liigan toisen karsintakierroksen vastustaja on kroatialainen Lokomotiva Zagreb.

Lokomotiva kukisti ensimmäisellä kierroksella andorralaisen Santa Coloman yhteismaalein 7-2. Lokomotiva on ollut kahtena viime kautena Kroatian liigassa neljäs. Parhaimmillaan seura on ollut liigakakkonen kaudella 2012-13.

Lokomotivan kipuaminen nelosdivisioonasta pääsarjaan alkoi kymmenen vuotta sitten, kun siitä tuli Kroatian mahtiseuran Dinamo Zagrebin farmijoukkue.

Lokomotiva nousi sen jälkeen nopeasti kausi kerrallaan liigaan. Dinamo on puolestaan voittanut vuodesta 2006 lähtien maan mestaruuden 11 kertaa peräkkäin.

Zagrebilaisseurojen yhteistyö on edelleen tiivistä, vaikkakaan ei virallista saman sarjatason vuoksi. Lokomotiva on saanut jatkuvasti riveihinsä lainapelaajia Dinamosta.

Zagrebin joukkueet aloittavat liigan 17. heinäkuuta keskinäisen ottelun merkeissä.

Lokomotiva pelaa kotiottelunsa runsaat 10 000 katsojaa vetävällä Kranjceviceva-stadionilla. Joukkueen managerina on toiminut kesäkuun alusta lähtien entinen Kroatian maajoukkuepelaaja Mario Tokic. RoPS:n alakerta saa pitää tarkasti silmällä ainakin hyökkääjä Mirka Maricia, 21, joka iski kolme maalia Santa Coloman verkkoon.

Myös viime kaudella Lokomotiva raivasi tiensä toiselle karsintakierrokselle Euroopan liigassa. Kreikkalainen PAOK Thessaloniki katkaisi kuitenkin sen jatkotien.

© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 264 kertaa