ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 heinäkuu 2016 00:26

Muinonen avasi europelien maalitilinsä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Parrakas Eetu Muinonen ja Janne Saksela (vas.) juhlivat kannattajien kanssa rasapeliä, joka sinetöi jatkoonpääsyn Euroopan liigassa. Parrakas Eetu Muinonen ja Janne Saksela (vas.) juhlivat kannattajien kanssa rasapeliä, joka sinetöi jatkoonpääsyn Euroopan liigassa. Kuva: Jussi Leinonen

Keskikenttäpelaaja Eetu Muinonen laukoi RoPS:lle tärkeän nopean tasoitusmaalin. Osumalla oli myös mukava henkilökohtainen merkitys, sillä se oli kolmikymppisen pelaajan ensimmäinen maali eurokentillä.

– Hieno tunne. Olen ylpeä joukkueesta, kun päästiin nousemaan tasoihin ja pitämään sen jälkeen oma pää puhtaana, myhäili kymmenkunta europeliä RoPS:n ja Myllykosken Pallon riveissä pelannut Muinonen.

Muinonen pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin, kun Oluremi käytti päädyssä hyväkseen vastustajan maalivahdin Graig Hylandin epäröinnin ja syötti pallon Muinoselle avopaikkaan.

– Saimme siinä hyvän prässin päälle. Tiesimme, että Hyland on epävarma jalalla ja Oluremi oli tilanteessa kärkkäänä, Muinonen kehaisi joukkuetoveriaan.

 Eetu Muinonen ja irlantilaispelaaja kaivelevat palloa kilpaa verkosta. (Kuva: Pekka Aho)

Muinosen mukaan RoPS-leirissä laskeskeltiin ennen peliä, että Shamrock iskee aggressiivisesti heti alusta lähtien. Alla oli 0-2 kotitappio eikä joukkueella ollut mitään menetettävää.

– Siltikin tuntui, että meidän vähän yllätettiin. Lieneekö johtunut sitten hermoilusta? Mutta päällimmäinen ajatus heti pelin jälkeen oli, että hyvä tasuri ja euromatka jatkuu, Muinonen virnisti.

Muinosen jalka kramppaili ottelun loppuvaiheessa. Se ei johtunut pelkästään pelin rasituksista, vaan myös valmennustehtävistä junioreiden Santa Claus cupissa.

– Olen ollut siellä kaksi päivää auringon paahteessa poikien mukana, RoPS:n -05 ikäluokkaa luotsaava Muinonen naurahti.

Shamrock pääsi johtoon rangaistuspotkusta, joka tuli Juha Pirisen kaadettua Dean Clarken.

Pirisen mielestä Clarken heittäytymisessä oli kalastelun makua, mutta Pirinen myönsi myös, että Clarke käytti tilanteen oivallisesti hyväkseen.

– Yritin mennä kaverin edelle ja sitten irrottautua hänestä, ettei vain tulisi pilkkua. En kuitenkaan ehtinyt tehdä sitä tarpeeksi ajoissa.

Shamrock pääsi rakentamaan rangaistuspotkuun johtaneen tilanteen kotijoukkueen kulmapotkun jälkeen.

– Päästimme vastustajan turhan helposti vastahyökkäykseen. Tuollaisia tilanteita ei saisi antaa.

Irlantilaisjoukkue tarjoili odotetusti RoPS:n puolustukselle paljon keskityspalloja.

– Ne hoideltiin kuitenkin mallikkaasti, Pirinen myhäili.

 Juha Pirinen (oik. ) ja irlantilaispelaaja mielivät molemmat pallolle. (Kuva: Pekka Aho)

Juha Lampela
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 363 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309