ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 heinäkuu 2016 13:46

RoPS:lla ja Shamrock Roversilla yli 200 000 euron peli

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS– Shamrock Rovers, Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toinen osaottelu Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 7.7. klo 19.00.

Mikä peli? RoPS– Shamrock Rovers, Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toinen osaottelu Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 7.7. klo 19.00. VeikkausTV näyttää ottelun ja se esitetään myös screenillä Lordin aukiolla

Asetelma? RoPS lähtee toiseen europeliinsä huippuasetelmista takataskussaan 0-2 vierasvoitto. Jatkopaikka tietäisi osallistumisrahana vähintään 210 000 euroa seuran kassaan ja lisäksi tuottoisan kotiottelun. Urheilullisena saavutuksena toisen kierroksen paikka olisi luonnollisesti erinomainen ja latu auki uusiin urotekoihin.

Irlantilaiset on ahdistettu nurkkaan. Roversin on pakko voittaa 0-2, jotta ottelupari venyy edes jatko-otteluun. Roversin täytyy painaa rajusti päälle jo ottelun alusta alkaen. RoPSin on taas pidettävä pää kylmänä ja puolustettava tiiviisti. Aikainen vierasmaali voisi jo hieman tutisuttaa napapiiriläisten punttia. Monella RoPSin pelaajalla on kokemusta isoista otteluista, joten pää kestää tämänkin ja kotijoukkue on suursuosikki etenemään jatkoon.

Seuraa näitä! Shamrock Rovers on haavoitettu, ja juuri siksi erittäin vaarallinen. Irlannin menestynein seura hakee kunnianpalautusta Ovatko väliaikaiskäskyttäjä Stephen Bradley ja kokenut pelaaja-valmentaja Stephen McPhail ehtineet tehdä merkittäviä muutoksia? Onko joukkueen pelitapa muuttunut muutamassa päivässä niin, että se aidosti haastaa RoPSin? Kotiottelun ponnettomien pitkien pallojen viljelyllä kohti RoPSin ilmassa vahvaa puolustuslinjaa Roversilla ei ole toivoakaan selviytyä. Bradley on vasta 31-vuotias, ja toimi Pat Fenlonin kakkosvalmentajana. Shamrockissa Irlannin mestaruutta juhlinut ex-keskikenttäpelaaja on todella kovassa paikassa, mutta toisaalta hänellä ei ole mitään hävittävää.

RoPS lähtee pelaamaan omaa peliään, mutta hieman käsijarru päällä. Prässitaso on puolikorkea, ja kotijoukkue pyrkii hallitsemaan palloa. Ykköspyssy Aleksandr Kokon rooli korostuu. Nyt “Boriksen” ei tarvitse välttämättä tehdä maaleja, mutta RoPSin on puolustettava pallonhallinnan kautta, ja tässä Kokko on korvaamaton. RoPSin nykyjoukkueessa on varsin vähän taitavia pallonpitäjiä, ja vaikka Kokko ei ole täydessä tikissä, olisi syytä heittää mies jo avauskokoonpanoon.

Poissaolot? RoPSin Antti Okkonen on sivussa ja Ville Saxmanin pelikunnosta ei ole varmuutta. Roversin Luke Byrne, Danny North ja Gareth McCaffrey ovat loukkaantuneina.

Arvio? Roversin hyökkää ja RoPS kyttää paikkoja iskeä vastaan. Riistäessään pelivälineen RoPS pelaa monella rytmillä. Jos vastaiskupaikka on selvä, mennään lujaa, muuten kotijoukkue pyrkii pitkiin pallonhallintajaksoihin ja syöttöketjuihin. Ottelu päättyy vähämaaliseen tasapeliin tai RoPSin kotivoittoon ja “Napapiirin Sankarit” etenevät jatkoon.

 Shamrock Rovers tutustui keskiviikon harjoituksissa keskuskenttään tuoreen käskyttäjänsä Stephen Bradleyn (oik.) komennossa. (Kuva: Pekka Aho)

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 503 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309