keskiviikko, 06 heinäkuu 2016 12:03

RoPS euro-otteluun peliään parantamaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna torstaina kotikentällään Keskuskentällä Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toisessa osaottelussa irlantilaisen Shamrock Roversin.

Viikko sitten ensimmäisessä osaottelussa Irlannissa RoPS nappasi hienon 2-0 vierasvoiton ja on sen vuoksi suosikki etenemään otteluparista jatkoon.

- Nämä euro-ottelut ovat siinä mielessä erilaisia kuin tavalliset sarjaottelut, että vaikka meillä on voitto takana viime viikolta, niin se ei vielä merkitse mitään. Vasta huomisen ottelun jälkeen nähdään, kumpi joukkueista etenee jatkoon toiselle karsintakierrokselle, RoPS-valmentaja Juha Malinen sanoo.

RoPS:n leirissä on pyritty kuluneen viikon aikana analysoimaan erilaisia vaihtoehtoja, jollaisia Shamrock Rovers saattaa käyttää yrittäessään voittaa ottelun ja pyrkiessään etenemään otteluparista jatkoon.

- Mahdollisia muutoksia olemme miettineet, etteivät ne tule sitten ottelussa yllätyksenä. Yksi muutos on joukkueen valmentaja, joka vaihtuu viikon takaisesta ottelusta. Onko irlantilaisten ruorissa jo uusi valmentaja, vai käskyttääkö heitä väliaikainen valmentaja? Se on iso muutos ja muuttaa varmasti myös joukkueen pelisysteemiä, Malinen uskoo.

Malisen mukaan RoPS:n pitää parantaa otteitaan viime viikkoisesta ottelusta, jos joukkue mielii otteluparista jatkoon.

- Tulos ensimmäisestä ottelusta oli hyvä, mutta pelillisesti siinä jäi parannettavaa. Kotikentällä esimerkiksi meidän prässipelin pitää olla yhtenäisempää ja pallonhallintapelin toimia paremmin. Otteluhan tulee olemaan tapahtumana sellainen, että onnistuessamme hyvin siitä saatetaan puhua vielä vuosikymmenten päästä, RoPS-luotsi toteaa.

Luettu 1085 kertaa