ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 05 heinäkuu 2016 12:48

RoPS-tappiosta sinetti: Shamrock Rovers antoi potkut valmentaja Pat Fenlonille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin valmentajat Juha Malinen (oik.) ja Matti Kilpelä jatkavat komennustehtävissä torstaina, mutta Shamrock Roversin Pat Fenlonin tilalla on joku muu. RoPSin valmentajat Juha Malinen (oik.) ja Matti Kilpelä jatkavat komennustehtävissä torstaina, mutta Shamrock Roversin Pat Fenlonin tilalla on joku muu. Kuva: Anssi Jokiranta

Jalkapallomaailmassa peli on kovaa. Shamrock Roversin kotitappio Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen 1.osaottelussa Rovaniemen Palloseuralle maksoi Roversin päävalmentaja Pat Fenlonille hänen työpaikkansa.

Irlannin menestyneintä seuraa elokuusta 2014 alkaen käskyttänyt 47-vuotias irlantilainen sai sunnuntaina potkut. Rovers hakee jatkopaikka europeleissä kaikin keinoin, ja valmentajan vaihtaminen nähtiin näköjään välttämättömäksi. Varsinainen sarjakausi Roversilla on sujunut hyvin, se on Irlannin Valioliigassa neljäntenä ja se on hävinnyt 16 ottelustaan vain kaksi. Seura tiedotti potkuista verkkosivuillaan sunnuntaina iltapäivällä.

Irlantilaislehdistö teilasi Roversin esityksen RoPSia vastaan täydellisesti. Tappio nähtiin häpeällisenä katastrofina ja joukkueen esitystä pidettiin hampaattomana. Jatkoon selviämistä Rovaniemellä pidettiin liki mahdottomana.

Toinen osaottelu pelataan Rovaniemellä torstaina.

Rovers ei ole vielä tiedottanut, kuka joukkuetta napapiirillä valmentaa. Vahvin ehdokas väliaikaiseksi luotsiksi on Stephen Bradley, joka kuuluu seuran edustusjoukkueen valmentajiin.

Managerikeskustelu Roversin ympärillä käy jo vilkkaana. Hyviä ehdokkaita on ilmassa useita.

Entinen itäsaksalainen Uwe Rösler vietti värikkäitä valmennushetkiä Leeds Unitedissa ja hänen viihdyttävää jalkapalloa suosiva tyyli sopisi asiantuntijoiden mielestä Roversille.

55-vuotias Brian McDermott on entinen Readingin manageri, joka olisi monen mielestä hyvä saalis Roversille. Entinen Chelsea-pelaaja, 37-vuotias Damief Duff päätti pelaajauransa Shamrock Roversissa ja on jo seuran palkkalistoilla koulupoikien valmentajana. Lisäksi hän kuuluu Irlannin U15-joukkueen staffiin.

Entinen Irlannin maajoukkueen kapteeni Kenny Cunningham on tällä erää Irlannin U19-joukkueen töissä, mutta Rovers tarjoaisi hyvän jalustan päästä kauppaamaan peli-ideoitaan miesten joukkueelle. 63-vuotias Brian Kerr on entinen Irlannin maajoukkuevalmentaja, joka ei ole ollut managerin tehtävissä sen jälkeen kun jätti Färsaarten päävalmentajan työt 2011.

59-vuotias Sean O`Driscoll kuului Liverpoolissa pois potkitun Brendan Rodgersin valmentajaryhmään ja lähti samalla ovenavauksella kuin Rodgers. Viime kaudella O`Driscoll sai yllättäen potkut Englannin Ykkösliigan Walsalista, vaikka joukkue oli neljäntenä sarjassa. Lawrie Sanchez teki menestyksellä töitä Pohjois-Irlannin maajoukkueessa 2000-luvun alkupuolella, mutta seuratasolle meriitit ovat vielä pienet. Viimeksi hän valmensi 2014 Kreikassa Apollo Smyrnistä.

Markku Saukko / Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 592 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309