ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 heinäkuu 2016 17:59

Juha Malinen irlantilaismedian haastattelussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura oli juuri voittanut Shamrock Roversin 0-2. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen pääsi Tallaght Stadiumin lehdistöhuoneessa paikallisen median haastateltavaksi.

Tuleeko Aleksandr Kokko, numero 11, olemaan ensi viikolla täydessä kunnossa, vai aiotteko ottaa hänen kanssaan riskin?
 
”Hän tulee olemaan kunnossa, mutta ei 100% kunnossa. Sen näkee sitten aloittaako hän vai ei, mutta tietenkin hän on meille tärkeä maalintekijä.”
 
Ilmenikö ottelun aikana tarve vaihtaa Kokko kentälle, vai halusitteko vain vaihtaa takaisin ryhmitykseen 4-5-1?
 
”Emme muuttaneet ryhmityksessä mitään, mutta Kokko pelaa eri tavalla kuin Oluremi. Kokko pystyy pitämään palloa, hän tappelee korkeista palloista. He ovat vain erilaisia hyökkääjätyyppejä.
 
Samalla tiedän Kokon taustan sekä sen, kuinka monta minuuttia hän pystyy pelaamaan. Tiesin jo etukäteen, että tänään hän olisi noin 30 minuutin kunnossa.”
 
Pelasiko Shamrock Rovers kuten odotitkin, vai olivatko he erilaisia kuin DVD:ltä katsottuna?
 
”Tällä hetkellä meillä on käytössämme valtavasti tietoa muista joukkueista - kuten on heilläkin. Viime maanantaina kaikki pelaajamme tiesivät oman vastapuolen pelaajansa, sekä millainen joukkue me kohdataan.
 
Ensimmäinen puoliaika meni täysin kuten ennakoimmekin. Toisella puoliajalla, vaikka tiesin etukäteen brittiläisen ja irlantilaisen pelityylin sekä mentaliteetin, silti yllätyin, kuinka hyvin he pystyivät ottamaan pelissään seuraavan askeleen. He todella halusivat näyttää kotiyleisölle, että he pystyvät olemaan parempia.
 
Toisella puoliajalla yritimme vastata samaan pelitapaan, vaikka Suomen sarjoissa emme juurikaan ole sellaiseen tottuneet. Paljon korkeita palloja, paljon kamppailuja, mutta mielestäni onnistuimme siinäkin.”
 
Vaikeuttiko Rovaniemen kentän sulkeminen teidän valmistautumistanne? Toiko se paljonkin lisähaasteita matkustamiseen?
 
”Ajattelimme etukäteen Shamrock Roversista, että tännehän on helppo tulla, koska Finnair lentää suoraan Dubliniin. Se ei onnistunutkaan.
 
Seuraavaksi järjestimme tilauslennon, mutta valitettavasti koko Pohjois-Euroopasta ei löytynyt ketään, joka olisi voinut konetta lentää. Itse asiassa kaksi päivää ennen ottelua emme tienneet, miten saapua.
 
Mutta eilen aamulla saimme kuulla, että nyt lähdetään. Lensimme tänne kolmessa ryhmässä.
 
Tuolla kaikella saattoi olla jopa positiivinen vaikutus. Olimme latautuneita ja halusimme tehdä parhaamme.
 
Kun viimein saavuimme Dubliniin, saksalainen UEFA:n delegaatti ilmoitti Tallaght Stadiumin nurmen olevan suljettu eikä sillä voi harjoitella. Huolimatta siitä, että meillä olisi oikeus päästä tutustumaan tulevaan pelikenttään päivää ennen ottelua.
 
Emme syytä Shamrock Roversia, vaan se oli se saksalainen tyyppi, joka ilmoituksen teki. Lopulta meidät vietiin yötä vasten jollekin varakentälle, jossa oli samaan aikaan juniorijoukkue harjoittelemassa. Onneksi he antoivat meille tilaa.
 
Eilinen oli todella erilainen ja pitkä päivä aikaeroineen kaikkineen. Mutta harjoitusten jälkeen kaikki oli taas hyvin. Kävimme syömässä ja minulla oli tunne, että tästä tulee hyvä päivä.”
 
Olitko yllättynyt siitä, kuinka heikosti Shamrock Rovers esiintyi? Odotitko kovempaa vastusta?
 
”Katsoin heidän edellisen ottelunsa Corck Cityä vastaan. Se oli mielestäni samaa tasoa kuin tänään. Cork-ottelussakaan ei esitetty mitään ihmeellistä.
 
Näin pelaajatyypit, heillä on paljon hyviäkin pelaajia. Mutta kenties heidän vaarallisin aseensa, keskushyökkääjä, hänellä ei ollut tilaa juosta.
 
Heidän puolustuksensa pelasi varsin yksinkertaisesti. Yleensäkin haluamme prässätä, ja tänään me päätimme antaa kovaa painetta puolustukselle. Se puolestaan tarkoitti, että sieltä alkoi tulemaan pitkiä palloja, joka taas tarkoitti, että me itse asiassa pelasimme heidän tavallaan emmekä omalla tavallamme.
 
Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika oli heiltä aika samaa kuin Corck Cityä vastaan. Toisella puolijalalla he pystyivät nostamaan tasoaan.”
 
Ja se tason nosto teki teidän pelistänne vaikeampaa?
 
”Tietenkin. Oli paljon kamppailuja. Olemme tottuneet pitämään palloa maassa. Pelaamme kotonamme tekonurmella, joka sekin on erilainen kuin täällä.
 
Nyt peli oli meille kaikkiensa erilaista. Ei ole vääränlaista jalkapalloa tai oikeanlaista jalkapalloa, mutta se oli erilaista. Pallo oli paljon ilmassa. Onneksi meillä oli yksi pidempi keskikenttäpelaaja, jolla oli tärkeä rooli puolustuksen auttamisessa.”
 
Uskotko, että kahden maalin johto on turvallinen tässä vaiheessa?
 
”Tietenkin se auttaa, mutta kun pilli viheltää ensi torstaina, meidän on oltava valmiita. Jos päästämme yhden maalin, niin tilanne on melkein tasan. Tietenkin johtoasema on hyvä, ja heidän on kyettävä maalintekoon - mielellään aikaisen maalin tekoon.
 
Mutta kaikkea voi tapahtua. Nämä eurocupien säännöt ovat varsin mielenkiintoiset.”
 
Te ette ole tällä joukkueella aiemmin pelanneet Euroopassa?
 
”Kaksi vuotta sitten olimme edellisen kerran eurocupeissa. Pelasimme kreikkalaista Asteras Tripolista vastaan kotona tasan 1-1, mutta hävisimme vajaamiehisenä vieraissa.
 
Pelasimme mielestäni vierasottelunkin hyvin. Omalla tyylillämme pystymme pärjäämään, mutta silloin olimme hiukan epäonnisiakin. Viime vuonne emme pelanneet europelejä, mutta tänä vuonne ajattelimme pelata hiukan enemmänkin.”
 
Kuinka isoa yleisömäärää odotat teidän kotiotteluun?
 
”Parhaimpiin otteluihin voimme saada 4000-5000 katsojaa, mutta europeleissä emme pysty käyttämään stadionimme toista puolta. Se tarkoittaa, että pelaamme ensi viikolla täydelle katsomolle, mutta pystymme käyttämään ainoastaan pääkatsomoa, joka tarkoittaa 2000 katsojaa. Yhtään enempää ei voida ottaa.”

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 976 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309