ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 kesäkuu 2016 00:26

Päivän peli: Tasapeli ja vierasmaali olisivat loistava avaus RoPSin europeleille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? Shamrock Rovers – Rovaniemen Palloseura, Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen ottelu Tallaght Stadiumilla Dublinissa torstaina 30.6. klo 22.00.

Asetelma? RoPSin kauden kohokohta on edessä! Eurooppa-liigan karsinnat alkavat vierasottelulla Dublinissa. Ennakkoon Rovers on hieman napapiiriläisiä vahvempi nippu, ja siten pieni ennakkosuosikki, etenkin kotonaan. Otteluparissa RoPSilla on kuitenkin kohtuulliset saumat jatkoon, eikä jatkopaikka olisi edes jättiyllätys. RoPSin viime aikojen vire on ollut selvästi paranemaan päin, ja takana on jo neljä tappiotonta Veikkausliigapeliä, joista kaksi edellistä rovaniemeläiset ovat voittaneet. Lisäksi sairastupa on tyhjentynyt mukavasti. Irlannin Valioliigassa Rovers on neljäntenä ja hävinnyt kuudesta edellisestä pelistään vain yhden. Sarjapeleillä ei kuitenkaan ole kummoista merkitystä otteluparia arvioidessa.

Kotiottelussaan Rovers on aktiivinen. RoPS tuskin yrittää kontrolloida palloa ainakaan kovin voimakkaasti, ja laskenee kovan prässinsä puolikorkealle.

Tasapeli ja jopa arvokkaalla vierasmaalilla tai useammallakin kuorrutettuna olisivat erittäin hyviä tuliaisa Irlannista. Ratkaisu siirtyisi viikon päähän kotoisalle Keskarille ja RoPSilla olisi etulyöntiasema.

Seuraa näitä! Millainen joukkue on Shamrock Rovers? Rovers on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Meritoitunein pelaaja on jo 36-vuotias Valioliigajyrä Stephen McPhail. Puolustava keskikenttäpelaaja on pelannut pitkän uran Englannissa, mm. Leedsissä, Barnsleyssä ja Cardiffissa. McPhail on pelannut 10 A-maaottelua Irlannin paidassa. Joukkueessa on myös nuoria nousevia kykyjä: 5 liigamaalia tehnyt kymppipaikan 21-vuotias Brandon Miele on joukkueen tärkeimpiä pelaajia, ja parikymppiset topparit Robert Cornwall ja Sean Heaney ovat saaneet vastuuta, samoin vasta 18-vuotias Trevor Clarke.

Rovers pelaa brittityyliin varsin nopeaa ja suoraviivaista peliä. Joukkue on fyysinen ja kamppailuvoimainen. Erityisesti nopea, 189-senttinen sentteri Gary Shaw vaatii RoPSin puolustuslinjalta vääntömomenttia.

Juha Malisella on vaihtoehtoja kokoonpanossaan. Reservimiehistä etenkin Michal Mravec ja Eetu Muinonen pelasivat loistavan “Jänkhäderbyn”. Mika Mäkitalo on pelikunnossa, mutta palaako hän suoraan avaukseen vai jatkaako vahva ja pääpelivoimainen Mravec? Myös Aleksandr “Boris” Kokko on kuntoutunut, ja maalikuningasta tarvitaan tässä pelissä. “Boris” ei ole 90 minuutin kunnossa, aloittaako hän, vai iskeekö vaihdosta ratkaisemaan pelin?

Poissaolot? RoPSin Ricardo ja Antti Okkonen ovat toipilaina, eikä Ransford Osei ole kokoonpanossa. Roversin Luke Byrne, Danny North ja Gareth McCaffrey ovat loukkaantuneina.

Oho! Rovers on ensimmäinen irlantilaisseura, joka on pelannut Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Tämä tapahtui 2011- 2012. Kaikkiaan joukkue on pelannut 66 euro-ottelua UEFA:n eri kilpailuissa, RoPSin vastaava luku on 14. Juha Malisella europelejä on vyöllään 18.

Arvio? Ensimmäisessä osaottelussa ei oteta suuria riskejä. Rovers yrittää toki voittaa, mutta kotijoukkue pelkää RoPSin vierasmaalia. Palloseura pelaa rohkeasti, mutta maltti mielessä, jotteivät mahdollisuudet jatkoon mene jo avausottelussa. Tasainen peli, jossa RoPS venyy tasapeliin ja tekee vähintään yhden arvokkaan vierasmaalin. Vierasvoitto olisi jo yllätys.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 457 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309