ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 29 kesäkuu 2016 07:58

Jalkapallon Eurohuuma valtaa Rovaniemen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko ja Jarkko Lahdenmäki ovat valmiina Shamrock Roversin kaatoon. Aleksandr Kokko ja Jarkko Lahdenmäki ovat valmiina Shamrock Roversin kaatoon. Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen uusitun Keskuskentän ansiosta RoPS pääsee jälleen kotiyleisön eteen taistelemaan tietään jatkoon eurocupeissa. RoPS kohtaa Eurooppaliigan karsinnoissa dublinilaisen Shamrock Roversin.

Eurocupit palaavat Napapiirille yli 25 vuoden tauon jälkeen

Aleksandr Kokko ja Jarkko Lahdemäki olivat keskeisissä rooleissa RoPS:n edellisessä eurovierailussa kahden vuoden takaa. Tuolloin RoPS kohtasi kreikkalaisen Asteras Tripolisin. Kotiottelu jouduttiin tosin pelaamaan Oulussa Raatin Stadionilla.

Maalikuningas Kokolla oli merkittävä panos myös RoPS:n viime kauden hopeasijassa, joka kiidätti joukkueen jälleen Eurooppaliigaan.

Rovaniemen kaduilla tulevia europelejä on spekuloitu jo keväästä. Ennen viime viikon arvontoja pelaajat itse eivät olleet uhranneet niille montakaan ajatusta.

- Tietenkin ne ovat todella mahtavia pelejä, joihin kakki haluavat, mutta ei niihin ollut varaa keskittyä kuin vasta nyt, Kokko sanoo.

- Jos aikoo päästä eurokentille vielä seuraavanakin vuonna, niin ensin on pärjättävä liigassa.

Arvontojen jälkeen Kokko oli varsin tyytyväinen tulevasta vastustajasta.

- Odotan fyysisiä otteluja. Mikä itsellä tulee irlantilaisesta joukkueesta ensimmäisenä mieleen, niin he lähtevät ryhmityksessä 4-4-2, pitkää palloa ja sitten taistellaan, Kokko arvelee.

- Ei Suomessa kukaan osaa pelata kuten Britteinsaarten joukkueet. Jalkapallo on siitä hieno laji, että sitä voi pelata monella eri tavalla.

Jarkko Lahdenmäki syöpyi pysyvästi RoPS-kannattajien sydämiin toissa kesän eurokarsinnoissa kahdella komealla puskumaalilla Asteras Tripolisin verkkoon.

RoPS oli vierasottelussa Kreikassa lähellä urotekoa nousten vajaalla kahden maalin tappioasemasta jo tasoihin. Sillä kertaa urhea taistelu ei tuonut tulosta, mutta joukkue saattoi palata kotimaahan pystyssä päin

- Siltä reissulta jäi hyvät muistot. Taisteltiin todellakin se mikä pystyttiin. Se ei silloin riittänyt, mutta sain olla ylpeä koko joukkueesta, Lahdenmäki kertailee.

Lahdenmäki uskoo Rovaniemellä olevan nyt selkeästi valmiimpi joukkue taistelemaan jatkopaikasta.

- Olemme pystyneet harjoittelemaan pidempään yhdessä ja hiomaan omaa pelitapaa tarkemmaksi. Uskon, että tämä joukkue on iskukykyisempi kuin kahden vuoden takainen, Lahdenmäki arvioi.

- Myös se auttaa, että monella ensimmäinen europeli on nyt koettu. Se tuo rauhallisuutta tekemiseen. On nähty, mitä se on, joten tiedetään, että meillä on kaikki saumat jatkoon.

Seuralle itselleen europeleihin valmistautuminen on ollut iso ponnistus. Suurin haaste pienelle organisaatiolle on tiivis aikataulu. Arvonnasta kahdeksan päivän sisään joukkueen on jo oltava matkalla kohti Dublinia.

- Onhan tämä ihan mieletön hässäkkä. Mutta positiivinen hässäkkä, tietokoneensa äärestä tavoitettu RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen kertoo.

- Vajassa viikossa täytyy saada 30 hengen organisaatio keskellä lomasesonkia suosittuun sesonkikohteeseen. Eihän hotelleissakaan ole pystytty varautumaan, että sinne saattaa olla joukkue tulossa.

Yhdessä asiassa ei kuitenkaan tingitä missään vaiheessa.

- Kaikkemme pyritään niin matkustamisen kuin paikan päällä tapahtuvien järjestelyiden suhteen, että joukkue saa täyden rauhan tekemiseensä.

Europeleihin pääseminen tuo joukkueelle jonkin verran taloudellista hyvää, mutta ennen kaikkea se antaa uskottavuutta. Kansainväliset pelit nostavat koko rovaniemeläisen jalkapallon profiilia.

RoPS:n toimistolla keskittyminen on toistaiseksi ensimmäisellä karsintakierroksella, mutta mahdollista jatkoakin on mietittävä.

- Toiveissa olisi, ettei tämä olisi pelkkä kertasuoritus, Jaatinen myöntää.

- Tässä vaiheessa jatkopaikka ei ole päällimmäinen ajatus, mutta tietenkin alustavia valmisteluja on tehty. Olemme jo olleet yhteydessä mahdollisiin tuleviin vastustajiin.

RoPS kohtaa Shamrock Roversin vieraissa torstaina 30. kesäkuuta ja kotona torstaina 7. heinäkuuta.

Mikäli Rovaniemen Palloseura raivaa tiensä jatkoon, on joukkueella jälleen vain viikko seuraavaan karsintaotteluun. RoPS:n mahdollinen vastustaja ratkeaa kaksikosta UE Santa Coloma (Andorra) ja NK Lokomotiva (Zagreb).

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1002 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309