ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 22 kesäkuu 2016 14:03

Malinen odottaa kiihkeää Lapin paikallisottelua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Oona Sarajärvi

Torstaina Veikkausliigassa käydään ainoastaan yksi ainoa, mutta Lapissa sitäkin odotetumpi ottelu.

Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi kohtaavat ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa. RoPS matkustaa Kemin vieraaksi uusitulle Sauvosaaren kentälle.
 
Kemin ja Rovaniemen välisiä pääsarjan paikallisotteluita on odotettu yli 25 vuotta. Todelliset Lapin derbyt päättyivät Kemin Palloseuran pudottua Mestaruussarjasta kauden 1989 päätteeksi.
 
Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen pitää Kemin nousua Veikkausliigaan merkittävänä koko alueen jalkapalloilun kannalta.
 
- Pelistä tulee varmasti hyvinkin kiihkeä, Malinen uskoo.
 
- Paikallispelit ovat kuitenkin jalkapallon suola, niitä laji tarvitsee. Ne tuovat kulttuuria ja nostavat jalkapallon tasoa. Toivottavasti näitä otteluita koetaan yhdessä vielä useita vuosia.
 
Joukkueiden edellisissä otteluissa RoPS katkaisi pitkän voitottoman putkensa kaatamalla kotonaan Tampereen Ilveksen. PS Kemi hävisi vieraissa sarjakärki IFK Mariehamnille.
 
Huomenna torstaina pelikieltojen vuoksi Rovaniemen Palloseuralta on sivussa keskikentän Jean Fridolin Nganbe Nganbe. Kemiltä puuttuu Lahtea vastaan suoran punaisen kortin ottanut kapteeni Billy Ions. Malinen ei ole poissaolijoihin keskittynyt.
 
- Eivät poissaolijat voi peliä ratkaista, ainoastaan kentällä olevat voivat. Molemmilla joukkueilla riittää hyviä ja taitavia pelaajia.
 
Kun kautta on pelattu jo yli kolmannes, on PS Kemi ainoastaan pisteen päässä liigan kolmannesta sijasta kaksi ottelu KuPS:aa vähemmän pelanneena. Kemiläisten positiivinen vire on yllättänyt monet, mutta Rovaniemellä Kemin kovuus koettiin jo talven harjoitusotteluissa.
 
- Olen seurannut PS Kemin kehittymistä pitkin kautta, Malinen kertoo.
 
- Kauden edetessä heidän peliinsä on tullut jopa kauneusarvoja. Ensimmäisten kierrosten virheet on korjattu, he syöttelevät paljon monipuolisemmin. Kemistä on kasvanut todellinen joukkue.
 
Lopuksi Malisella on vielä pieni toive kemiläisyleisölle sekä Rovaniemen vieraskannattajille
 
- Olen itse nähnyt ensimmäiset Turun derbyt, joihin saapui 8000 katsojaa. Olen kokenut Oulun paikallisottelut, joihin ahtautui 5000 katsojaa.
 
- Oulussa pelattiin kuitenkin Ykkösessä. Luulisi, että Kemissä päästään nyt liigatasolla vähintäänkin Oulun lukemiin.
 
PS Kemin ja Rovaniemen palloseuran välinen ottelu alkaa kello 17.30.

Ottelua voi seurata suorana myös Ruutu+ ja IS Extra palveluissa.

RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät yhdestä osoitteesta:  www.rops.fi/veikkaus 

Luettu 352 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309