ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 kesäkuu 2016 17:07

Oluremi: Voitto käänsi kelkan oikeaan suuntaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
William Oluremi John William Oluremi John Kuva: Oona Sarajärvi

William Oluremi John ja Robert Taylor rakentelivat eilen lauantaina yhden kauden komeimmista maaleista Tampereen Ilvestä vastaan. Osuma jäi lopulta ottelun ratkaisevaksi RoPS:n ottaessa ensimmäisen voittonsa seitsemään otteluun.

Ottelun jälkeen keskikentältä kärkimieheksi komennuksen saanut Oluremi uskoi voiton kääntäneen RoPS:n suunnan takaisin kohti kärkisijoja. Myös pelipaikka kärkihyökkääjänä tuntui luontevalta.
 
Todella tärkeät kolme pistettä Ilvekseltä?
 
"Todella tärkeät pisteet, todella iso helpotus. Olemme tarponeet liian pitkään ilman voittoja, mutta uskon, että tämä tulos käänsi meidän kelkan takaisin oikeaan suuntaan."
 
Joko voittamisen suhteen oli paineita?
 
"En sanoisi, että me olisimme niinkään tunteneet paineita. Olemme koko ajan tienneet, että olemme parempia kuin mitä tulokset näyttää. Nyt pääsimme osoittamaan, että pystymme edelleen kääntämään ottelut itsellemme. Tämä vire vain jatketaan seuraaville kierroksille."
 
Olet saanut nyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa käytännössä täydet minuutit. Mikä fiilis?
 
"Hyvä fiilis. Itselle paikalla avauskokoonpanossa ei ole niin isoa merkitystä omaan tekemiseen tai peleihin keskittymiseen. Olen pelannut ammattilaisena nyt yli kymmenen vuotta, ja jokaiseen otteluun otetaan aina sama mentaliteetti.
 
Tänään meidän hyökkäyspeli oli hyvää, sain itse olla pallollisena, auttaa voitossa ja saatiin joukkueena loistava tulos, joten mikäs tässä."
 
Nyt sinulla on kahdesta pelistä yksi syöttö ja yksi maali. Ihan mukavasti?
 
"Henkilökohtaisesti ihan OK, mutta tärkeintä on tietenkin, että joukkue voittaa. Olisimme voineet napata jo edellisestä ottelusta HJK:ta vastaan enemmän kuin tasapelin. Nyt kotona olimme valmiita voittamaan ja nousimme takaisin lähelle kärkikahinoita."
 
Sinun ja Robert Taylorin maali oli komeaa katsottavaa. Oliko kuvio suunniteltu?
 
"Tavallaan. Tiesimme, että puolustuksen takana olisi tilaa. Se oli loistava pitkä syöttö Jarkko Lahdenmäeltä, itse olin vapaana, Robert luki tilanteen ja juoksi sisään. Loistava viimeistely ja hyvää yhteisymmärrystä meiltä kaikilta."
 
Olet ollut nyt kaksi peliä kärkihyökkääjänä. Luuletko, että voisit pitää tuon paikan jatkossakin?
 
"Mikä ettei. Pidän siitä pelipaikasta. Pelasin kärjessä jo Azerbaidžanissa. Siellä meillä oli samankaltainen kenttäryhmitys kuin RoPSissa, eli paikka on minulle tuttu. Tänäänkin nautin kärjessä pelaamisesta. Se tuntui luonnolliselta ja mielestäni myös pärjäsin ihan mukavasti.
 
Itse asiassa olen pelannut urani parhaimmat pelini juuri kärkihyökkääjänä. Joten jos valmentaja osoittaa jatkossa vastuuta sille paikalle, niin otan sen mielelläni."
 
Tänään toisella puoliajalla Ilves pystyi antamaan painetta ja me ehkä valuttiin alas. Kuinka sinä sen näit?
 
"Noh, tietenkin pelasimme johtoasemassa ja halusimme pelistä voiton. Sama ilmiö näkyy kaikkialla. Joukkue alkaa pelaamaan puolustavammin, koska pelaajat ajattelevat, että nyt käytetään vain kelloa loppuun. Meidän on jatkossa vastaavissa tilanteissa pidettävä palloa enemmän vastustajan kenttäpuoliskolla. On fyysisestikin raskaampaa vetäytyä ja ottaa vastaan, kuin kontrolloida itse palloa.
 
Toki kunnia Ilvekselle. He tekivät toimivia muutoksia taktiikkaansa, pelasivat pidempää palloa, prässäsivät kovempaa, mutta meidän puolustus kuitenkin piti."
 
Nyt pari päivää ja pelataan Kemissä. Tuleva on ainakin täällä Lapissa iso ottelu?
 
"Totta, odotettu Lapin derby! Kun palasin tänä keväänä Suomeen, niin Kemiä vastaan taisi itselläni olla kauden ensimmäinen preseason-ottelu. Vai oliko peräti ainoa preseason-ottelu?
 
Joka tapauksessa torstainen on meille iso peli senkin takia, että tarvitsemme voittoja. Kemi pelaa kovaa, mutta pelatkoon vain. Niin pelaamme mekin. Olemme fyysisiä ja teemme kentällä töitä. Kaikki tietävät sen RoPSista, joten kova peli ei tule olemaan meille mikään ongelma."
 
Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi kohtaavat tulevana torstaina Sauvosaaren kentällä klo 17.00. Kyseessä on RoPS:n viimeinen ottelu ennen europelejä. Veikkausliigaa nähdään seuraavan kerran Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 10. heinäkuuta, jolloin vieraaksi saapuu FC Inter Turusta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1283 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309