sunnuntai, 19 kesäkuu 2016 14:55

RoPS:lle tärkeä voitto Tampereen Ilveksestä

RoPS-maalivahti Ricardo oli yksi voiton takuumiehiä. RoPS-maalivahti Ricardo oli yksi voiton takuumiehiä. Kuva: Oona Sarajärvi

Robert Taylorin unelmalaukaus lähes rangaistusalueen kulmalta takasi Rovaniemen Palloseuralle tärkeän voiton Tampereen Ilveksestä.

Ottelun ainoaksi jäänyt 1-0 osuma nosti RoPS:n samalla takaisin Veikkausliigan kärkikuusikkoon.

Abdou Jammehin pelikiellon ja Mika Mäkitalon loukkaantumisen myötä RoPS:n miehistö on tällä hetkellä kapea. Ilvestä vastaan molemmat kärkimiehet Aleksandr Kokko ja Ransford Osei oli merkitty kokoonpanoon, mutta kärkipaikalla pelasi William Oluremi John.

Helpotusta siintää kuitenkin näköpiirissä. Jammehin pelikielto oli yhden ottelun mittainen, Mäkitalon leikatun käden ei pitäisi pitää miestä sivussa kovin pitkään, ja jopa Antti Okkonen tavoittelee harjoittelevansa piakkoin joukkueen mukana.

Juuri tällä hetkellä tilanne on kuitenkin mutkikas. Seuraavasta ottelusta sivussa on lisäksi Jean Fridolin Nganbe Nganbe korttitilin täyttymisen myötä.

Tampereen Ilves pääsi otteluun hiukan helpommista lähtökohdista. Marco Matronen pelikiellon myötä alkukauden komeetta Emile Paul Tendeng oli siirretty keskikentän keskelle. Vastaavasti RoPS:lla keskikentän pohjalle oli sijoitettu varmaan pelikuntoon hivuttautunut Michal Mravec.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli RoPS:n hallintaa. Jo seitsemännellä peliminuutilla RoPS sai rakenneltua lupaavan maalipaikan Ilveksen rangaistusalueen sisälle. Oluremi tiputti laidasta nousevalle Aapo Heikkilälle, joka jatkoi Janne Sakselan kautta takaisin Oluremille. Ilves-puolustus ennätti peittämään.

Oluremilla oli iso rooli myös RoPS:n vapauttavassa maalissa pari minuuttia myöhemmin. Jarkko Lahdenmäen pitkä avaus löysi oikeasta laidasta vapaana olevan Oluremin. Oluremi tiputti tällä kertaa nousuun lähteneelle Robert Taylorille, jonka lapikas linkosi pallon millin tarkasti Ilves-maalin yläkulmaan. Mika Hilander ennätti juuri ja juuri edes reagoimaan.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS olisi voinut venyttääkin johtoaan. Ilveksen prässätessä korkealta Ricardon pitkä avaus löysi juoksuun lähteneen Nganbe Nganben. Ilveksen Antti Hynynen onnistui viime hetkellä painimaan Nganbe Nganben sivuun.

Puoliajalla Ilves teki merkittäviä muutoksia kokoonpanoonsa. Kärkimies Antto Hilska ja keskikentän Tuure Siira otettiin sisälle. Kentälle komennettiin Jonne Hjelm sekä rovaniemeläisten hyvin tuntema Mika Lahtinen. Ilves siirtyi kahteen hyökkääjään.

Toinen puoliaika oli pitkälti vierasjoukkueen hallussa. RoPS:n valuessa syvemmälle varsinkin Jonne Hjelm osoittautui vaaralliseksi.

Keskuskentän yleisö joutui pelkäämään pahinta vain kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. Tendengin loistava nousu ja oivallus päästi Hjelmin vapaaksi RoPS:n rangaistusaleen sisällä. Vahvan paluun avauskokoonpanoon tehnyt RoPS-maalivahti Ricardo toimi viimeisenä lukkona oikea-aikaisella ulostulolla.

Hjelmin yrityksen jälkeen RoPS haki vielä viimeisen pelaajavaihdon. Akseli Kalermo otettiin laidalla uurastaneen Aapo Heikkilän tilalle. Samalla Kalermo tippui puolustukseen ja Janne Saksela nousi omimmalle paikalleen oikeaan laitaan.

Ilveksen rynnistys saatiin pysäytettyä. Viimeisiksi minuuteiksi peli kääntyi aavistuksen isännille, eikä Rovaniemen Palloseuralla ollut lopulta suurempaa hätää voiton turvaamisessa.

RoPS janosi kolmea pistettä ennen ensi viikon Jänkäderbyä PS Kemiä vastaan sekä tulevia Eurooppaliigan karsintoja. Vahvavireinen Kemi kohdataan ensi torstaina uusitulla Sauvosaaren kentällä. Europelien vastustaja ja pelijärjestys ratkeaa maanantaina klo 14.00 Suomen aikaa suoritettavassa arvonnassa. Arvontaa voi seurata suorana RoPS:n VIP:ssä.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi