ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 kesäkuu 2016 21:10

Juha Malinen etsii uusia pelaajia 22 tuntia vuorokaudessa – kaikki kapteenit sivussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kapteeni Ville Saxman kiittää kun Ricardo torjui Jonne Hjelmin läpiajon pelin loppupuolella. RoPS-kapteeni Ville Saxman kiittää kun Ricardo torjui Jonne Hjelmin läpiajon pelin loppupuolella. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura etenee kohti kauden tärkeimpiä pelejä melkoisessa pelaajapulassa.

Valmentaja Juha Malinen kuvaili tilannetta jopa “katastrofaaliseksi”.

– Nyt kävivät kentällä ne 13 pelaajaa, jotka ovat pelikunnossa, Malinen summasi.

Hyvä esimerkiksi tilanteesta on, että koko kapteenisto oli sivussa. Antti Okkonen putosi pelistä jo talvella, toppari Abdou Jammeh kärsi pelikieltoaan ja Aleksandr Kokko on loukkaantuneena sivussa.

– Kaukana ei ollut että neljäskin kapteeni oli sivussa. Ville Saxmanin pelaamisesta tehtiin päätös vasta lauantaina, Malinen kertoi.

Lisäksi sivussa olivat käsileikkauksessa alkuviikosta käynyt Mika Mäkitalo sekä ghanalaishyökkääjä Ransford Osei.

– Jammeh on pelikelpoinen torstaina Kemissä, mutta muista Mäkitalo on todennäköisesti ensimmäinen palaaja – ehkä kesä-heinäkuun vaihteessa.

Malinen ei ole istunut kädet ristissä tilannetta murehtimassa.

– Uusia pelaajia on etsitty käytännössä 22 tuntia vuorokaudessa. Joitakin nimiä on ollut tapetilla, mutta meillä ei ole toistaiseksi ollut voimavaroja houkutella sopimuksettomia pelaajia Rovaniemelle. Toisaalta emme ole löytäneet sellaisia profiilipelaajia, jotka palvelisivat meitä Eurooppa liigan otteluissa.

Malinen muistutti, että nykytilanne on myös viimeisen 10 vuoden nuorisotyön satoa.

– Nyt ei ole yksinkertaisesti käytössä sellaisia “oman kylän poikia”, joita tarvittaisiin. Simo Roiha olisi sellainen, mutta hän on pitkään sivussa loukkaantumisen takia. Nykyjuniorit eivät taas ole vielä valmiita liigaan, Malinen arvioi.

RoPS ensimmäinen etappi eurokentille odottaa maanantaina, kun Sveitsin Nyonissa arvotaan Eurooppa liigan 1. ja 2. kierroksen otteluparit.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 357 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309