lauantai, 18 kesäkuu 2016 20:53

Robert Taylor täräytti helpottavan voiton

Tästä lähtee Robert Taylorin laukaus, joka ratkaisi RoPSille voiton Ilveksestä. Tästä lähtee Robert Taylorin laukaus, joka ratkaisi RoPSille voiton Ilveksestä. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura pudotti apinan ellei jopa gorillan selästään voittamalla Veikkausliigan kotiottelussa lauantaina tamperelaisen FC Ilveksen 1-0 (1-0).

Ratkaisu tuli jo 10. minuutin kohdalla, kun kovapotkuinen Robert Taylor tälläsi voitto-osuman Ilves-maalin ylänurkkaan. RoPS ehti pelata seitsemän ottelua ilman voittoa ennen lauantaita. Liigakolmosena olleella Ilveksellä taas oli alla neljän ottelun voittoputki, joka sekin katkesi.

– Kyllä on helpottunut olo. Vihdoin saatiin voitto alle, huokaisi Taylor, jolle maali oli jo kauden neljäs.

Osuma oli komea. Taylor sai pallon juoksuun Oluremiltä ja Ilves-vahti Mika Hilander oli voimaton laukauksen edessä.

RoPS-puolustus sai painia etenkin 2. jaksolla Ilves-hyökkääjien kanssa. Mallia näyttää Jarkko Lahdenmäki. (Kuva: Anssi Jokiranta

Jatkossa maalipaikat olivat kortilla molemmilla. Heikon avausjakson pelannut Ilves muutti asetelmia vaihtamalla 2. jaksolle kärkeen Mika Lahtisen ja Jonne Hjelmin. Tämä toikin uhkaa ja töitä RoPSin puolustuslinjalle, joka hoiti hommansa lopulta virheittä.

Mamut Saine ja Janne Saksela yrittävät läpi Ilves-puolustuksen. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Viimeinen lukko oli brassimaalivahti Ricardo, joka torjui vartti ennen loppua Jonne Hjelmin läpiajon. Muutenkin Ricardo oli otteissaan vakuuttava.

RoPS oli yllättävänkin ottava osapuoli 2. jaksolla kun Ilves veti pitkää palloa kärjilleen.

– Siinä oli meillä pelirohkeuden puutetta. Tipuimme aina alas kun Ilves sai pallon, myönsi Robert Taylor.

Mamut Saine pelattiin loppuhetkillä läpi, mutta Ilves-vahti Mika Hilander onnistui peittämään vedon ja tilanne päätyi maalipotkuksi. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Valmentaja Juha Malisen mukaan omien otteet kävivät vähän holtittomiksi ja paine alkoi näkyä jo avausjakson lopulla.

– Toisella jaksolla emme päässeet prässäämään kunnolla kertaakaan. Palloa olisi pitänyt pystyä pitämään keskikentällä paljon paremmin.

Sen Malinen myönsi, että nyt irtosi “älyttömän tärkeät pisteet”.

– Niiden saaminen auttaa meitä varmasti jo seuraavaankin peliin. Nyt pelasimme 30 minuuttia suomalaisittain huippufutista, pelihalu näkyi hyvin ja maali oli upean yhteistyön tulosta. Sitten alkoi näkyä se seitsemän ottelun voitoton jakso.

Ilveksen leirissä ei isommin murehdittu tappiota, sillä takana on erinomainen alkukausi.

– Hyvin on mennyt. Nyt oltiin avausjakso unessa ja 2. jaksolla suoraviivaistettiin peliä. Painetta saimme, mutta maalit jäivät tekemättä, koki RoPSissa pitkän jakson pelannut Mika Lahtinen.

Valmentaja Jarkko Wiss arvioi, että RoPSilla on nyt enemmän halua tai tuskaa voittaa ottelu.

– Oma syöttöpeli oli avausjaksolla surkeaa. Toiselle tehtiin peliin muutos, mutta viimeisellä kolmanneksella oli turhaa aristelua, Wiss näki.

Suurin pettymys taisi olla liigan parhaaksi pelaajaksi arvioitu senegalilainen Emile Paul Tendeng, joka ei päässyt vauhtiin kuin nimeksi. Hänen jalastaan lähti syöttö Ilveksen parhaaseen tekopaikkaan.

RoPS nousi voiton myötä liigassa kuudenneksi. Seuraava haaste odottaa ensi torstaina, kun joukkue matkustaa Lapin derbyyn Kemiin.