ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 kesäkuu 2016 20:13

Pystyykö RoPS nylkemään kovavireisen Ilveksen?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS–Ilves (Tampere), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 18.6. klo 13.30. Huomioi alkamisaika!

Asetelma? RoPS haki arvokkaan vieraspisteen HJK:lta Helsingistä ja peliesityskin oli pirteä. Voitottomien otteluiden putki on venynyt kuitenkin jo seitsemään. Palloseura on nyt sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Vastaan hiipivä Tampereen Ilves on hirmuisessa lyönnissä. Petolauma on kolmossijalla ja viimeisestä kuudesta pelistään se on voittanut peräti viisi ja hävinnyt vain yhden. Voittoputki on neljän ottelun pituinen. Tälle kaudelle Ilveksen puikkoihin hypännyt Jarkko Wiss on monipuolistanut tamperelaisten peliä, ja joukkue on vastoin epäilyjä pystynyt pelaamaan myös pallollista peliä vastaiskujen lisäksi. Ennen kaikkea Ilves tekee kentällä hurjasti töitä rautaisella asenteella. Tupsukorvat ovat ainakin jossakin määrin ylisuorittaneet alkukauden.

Ilves olisi pelkällä kuntopuntarivertailulla suosikki, mutta jossakin vaiheessa RoPSin peli alkaa kapitalisoitua myös tuloksiksi. Kotikentällä ja europelien lähestyessä napapiiriläisillä on valtava näyttämisenhalu. Vaikka RoPSia rasittaa useamman tärkeän pelaajan poissaolot, on se hiuksenhieno ennakkosuosikki.

Seuraa näitä! Puolustuksen kivijalka, kapteeni Abdou Jammeh on pelikiellossa. Gambian maajoukkuekapteenia ei korvaa kukaan, mutta kuka on paras sijainen? Päätyykö Juha Malinen viime otteluissa laitapakkina luutineeseen pääpelivoimaiseen Jarkko Lahdenmäkeen, vai onko yllätysvalinta pallollisena parempi ja ripeämmin liikkuva Michal Mravec?

RoPSin hyökkäyspelissä on suuria ongelmia, kun “Boris” Kokko ei pelaa. Keskushyökkääjänä todennäköisesti aloittava Ransford Osei, ja Helsingissä sentterinä pelannut ja maalinkin tehnyt Oluremi ovat täysin erityyppisiä hyökkääjiä kuin Kokko. RoPSin pitäisi pystyä muuttamaan hyökkäyspelitapaansa totaalisesti, jos sentterinä ei ole monipuolinen palloa suojaava ja jakava kohdepelaaja “Boris”. Oseille on turha heitellä pitkiä korkeita palloja, vaan pieni väkkärä vaatii tukea läheltä. Palloa on pelattava maita pitkin linjan taakse, ja jaeltava lyhyitä “tikkareita” sekä pudotuksia. Sama pätee Oluremiin, joka on vaihtoehto ghanalaiselle. Olisiko Kokon puuttuessa jopa kokeiltava pelisysteemiä 4-4-2?

Poissaolot? RoPSin Abdou Jammeh ja Ilveksen Marco Matrone ovat pelikiellossa. RoPSin Mika Mäkitalo on loukkaantuneena. Aleksandr Kokon pelikunto on vielä arvoitus.

Oho! Ilveksen Emile Paul Tendeng oli tamperelaisille todellinen löytö. Taitava hyökkäävä keskikenttäpelaaja on tehnyt neljä maalia ja antanut neljä maalin johtanutta syöttöä, ja Ilves on tehnyt yhteensä 11 maalia. Tämä kertoo paljon Senegalin taikurista! Senegalin mestari ja cupin voittaja on Ilveksen pelin primus motor. Tendeng on erinomainen pitämään palloa, ja hyökkäyspelin rakentelun lisäksi 24-vuotias taituri hallitsee myös puolustamisen.

Arvio? Tasainen ja minimaalisten marginaalien peli, jossa RoPS pitää palloa, ja Ilves kontraa. Lopputulos on vaikeasti ennakoitavissa. Jo tuttu arvio: tasapeli tai täpärä kotivoitto.

 Emile Paul Tendengiä on kehuttu Veikkausliigan tämän hetken parhaaksi pelaajaksi. FC Ilvekselle senegalilainen on ollut todellinen kultajalka. (kuva: Jussi Eskola)

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 446 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309