ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 kesäkuu 2016 11:46

Saxman: Pari kautta pakkina opetti keskikentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ville Saxman on ollut tällä kaudella RoPSin kantavia voimia. Ville Saxman on ollut tällä kaudella RoPSin kantavia voimia. Kuva: Oona Sarajärvi

Ville Saxman on noussut tällä kaudella Rovaniemen Palloseuran johtavaksi keskikentän pelaajaksi.

Laajalla säteellä töitä tekevä Saxman on kauden vanhetessa ottanut sitä roolia, mikä Antti Okkosen loukkaantumisen myötä jäi osittain täyttämättä.
 
Saxman on tälle kaudelle onnistunut maalinteossakin jo kahdesti. Kolmas oli edellisessä ottelussa Maarianhaminaa vastaan vain senttien päässä. Ville johtaa ylivoimaisesti myös Rönkä Voimapelaaja -rankingia sekä on joukkueensa ykkönen IS-tähtien määrässä.
 
RoPS harjoitteli vielä lauantaina aamupäivästä ennen illalla starttaavaa matkaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Vaihdoimme Villen kanssa viimeiset kuulumiset.
 
Aurinko paistaa ja pelaajat näyttää olevan leppoisalla fiiliksellä treenien jälkeen. Mitkäs on Villellä mietteet?
 
"Hyvä fiilis. Nopeasti tämä seuraava peli vain tulee. Eilen saatiin puitua Maarianhamina-ottelu. Se jätettiin jo unholaan ja keskitytään vain seuraavaan peliin. Klubia vastaan on aina hieno pelata, ja varsinkin Helsingissä siitä tulee mahtava taisto. Voittoja ei ole meille vähään aikaan tullut, mutta eiköhän me se Helsingistä napata."
 
Tosiaan, onko siitä RoPS:lle hyötyä, että seuraava peli tulee näin nopeasti?
 
"Kyllä minä tykkään ja luulen, että moni muukin pelaaja on samaa mieltä. Onhan pelaaminen kuitenkin koko tämän tekemisen suola. Monesti viikon tauot on jopa huono juttu. Ei tule samanlaista pelirytmiä.
 
Joskus edellisillä kausilla näitä ruuhkaotteluita on ollut todella paljon. Silloin se on sopinut ainakin meille, ja luulen, että se on meidän etu sunnuntainakin."
 
Sivusit Maarianhamina-ottelua, mutta eihän sekään tuloksellisesti huono ollut. Kuitenkin sarjakakkonen vastassa?
 
"Ei sinänsä, jos nimenomaan ajatellaan, että pelattiin sarjakakkosta vastaan. Mutta lähtökohtaisesti kyllähän meidän olisi pitänyt voittaa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla meidän peliesitys oli parempi kuin vastustajalla. Siihen nähden meidän olisi pitänyt napata kolme pistettä.
 
Toinen puoliaika oli meiltä heikompaa. Ei saatu rauhoitettua palloa keskikentällä, ei voitettu kakkospalloja eikä pystytty antamaan helppoja syöttöjä. Paljon jäi parannettavaa. Mutta toki, nolla omissa. Puolustuspeli toimi, joten siitä on hyvä lähteä rakentamaan."
 
HJK on varmaankin jo käyty palaverissa lävitse. Mitäs pointteja sieltä nousi esille?
 
"Tutut pointit. Heillä on taitavia yksilöitä. HJK haluaa varmasti pelata paljon pallollisena, mikä sopii meille. Me puolestaan tykätään napata palloa pois ja iskeä siihen.
 
Joka vuosi Klubi on samantapainen. Tosi hyviä yksilöitä varsinkin hyökkäyspäässä, eli meidän on oltava valppaina. Vaatii meiltä tarkkaa puolustusta ja tehokkaita vastaiskuja. Mutta tietenkin pallollista peliä täytyy itsekin kyetä esittämään. Täällä kotona me siihen pystytään. Samanlaista vaaditaan myös Sonskilla."
 
Olet tällä kaudella noussut RoPS:n kantavaksi pelaajaksi. Mitäs sitä on talvella syöty, että tällainen vire on löytynyt?
 
"Ihan samoja eväitä kuin ennenkin. Tietenkin siirto keskikentälle vaikuttaa. Alkuun tosin piti vähän muistella niitäkin juttuja. Mutta kun pelasin pari kautta pakkina, niin siitä mies sai uusia ajatuksia. Nyt pelin näkee vähän eri tavalla, ja se tuo lisää apuja myös keskikentälle.
 
Silti vielä on paljon töitä jäljellä. Varsinkin pallollista pelaamista ja kääntymistä täytyy parantaa. Niitä avuja ei pakin paikalla niin paljon tarvita kuin keskikentällä. Niihin täytyy paneutua."
 
Ei ole enää keskikentältä hinkua takaisin pakiksi?
 
"Vaikea sanoa. Nyt kun olen pelannut paljon keskikentällä, niin ei sitä enää ajattelekaan. Pitäisi varmaan joutua jälleen kerran pakiksi, niin näkisi, millaista se olikaan. Mutta niin tai näin. Tykkään molemmista."
 
Rovaniemen Palloseura kohtaa Helsingin Jalkapalloklubi sunnuntaina 12.6.2016 Sonera Stadiumilla kello 13.30. Ottelun näkee suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluista. RoPS:n kaikki veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1065 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309