ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 10 kesäkuu 2016 11:10

RoPS tuskaili tappioputken poikki liigakakkosella – Sakselan torppaus puhutti pelin jälkeen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tämä loppuhetkien tilanne puhutti pelin jälkeen. Päävalmentaja Juha Malisen ja valtaosan katsojien mielestä Albin Granlund (vas.) torppasi Janne Saksen jääkiekkotaklauksella nurmeen rankkarialueella. Pilli ei soinut, joten RoPSin rankkarien määrä tämän kauden liigassa pysyi nollassa. Tämä loppuhetkien tilanne puhutti pelin jälkeen. Päävalmentaja Juha Malisen ja valtaosan katsojien mielestä Albin Granlund (vas.) torppasi Janne Saksen jääkiekkotaklauksella nurmeen rankkarialueella. Pilli ei soinut, joten RoPSin rankkarien määrä tämän kauden liigassa pysyi nollassa. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseura katkaisi kolmen tappiopelin putkensa torstai-iltana liigakakkosta IFK Mariehamnia vastaan.

Maaliton tasapeli jätti kuitenkin kysymysmerkkejä ilmaan, kun edellisestä voitosta on vierähtänyt pian puolitoista kuukautta. RoPSin pelistä heijastuu jonkinlainen tuska, kun palkintoa ei irtoa hyvänkään esityksen jälkeen. Juoni katoaa, kun viimeiset hyökkäyspään ratkaisut pitäisi tehdä.

Saman näki valmentaja Juha Malinen.

– Nyt lähdettiin liian herkästi pystyyn, kun olisi tarvittu pari rauhoittavaa keskialueen syöttöä. Ymmärrän kyllä miksi näin käy, mutta malttia ei auta menettää viimeisellä kolmanneksella, Malinen totesi.

RoPS teki kovan työn tasapelin eteen, joten ei ihme että Malinen toivoi pallon pomppivan välillä sinipaidoillekin.

Eniten miestä harmitti lisäajan lopun tilanne, jossa RoPSin A-maajoukkuemies Janne Saksela torpattiin rankkarialueella.

– Se oli ihan selvä rankkarin paikka. Albin Granlund ajoi harvinaisen törkeästi Sakselan jääkiekkotaklauksella nurin. Hyvä, että mies pää omin jaloin koppiin.

Malinen myönsi, että kyseessä oli palloton tilanne, joten se meni läpi päätuomari Dennis Antamolta.

– Mutta miksei linjamies reagoinut selvään tilanteeseen.

100616lkbIFK Mariehamnin tyylikäs maalivahti Waltter Viitala hoiti väkevästi tonttinsa. Tässä palloa yrittävät RoPSin pelaajista vyöryttää maaliin Mamut Saine ja Jarkko Lahdenmäki. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Maalitilanteiden valossa RoPS olisi ansainnut ainakin yhden onnistumisen. Lähimmäksi pääsi kovapotkuinen Robert Taylor, joka raapi pallo päätyrajalta ja tykitti sen maalivahti Walter Viitalan käsien kautta ylärimaan.

Toinen tuhannen taalan paikka osui ärhäkkäästi pelanneelle Ville Saxmanille, joka vapautui tekopaikkaan hieno syöttöketjun päätteeksi. Pallo viuhui niukasti ohi pystytolpan.

IFK Mariehamnin valmentaja Peter Lundberg myönsi, että piste tyydytti saarelaisia.

– RoPS oli aavistuksen parempi. Varsinkin avausjakso oli RoPSin, mutta toinen oli tasaisempi. Me emme saaneet vastaiskuihin tarpeeksi laatua, Lundberg näki.

RoPSin laitapakki Juha Pirinen ei ole ollut alkukaudesta viime vuoden vireessä. RoPSin peli on huutanut juuri Pirisen tehoja myös hyökkäyspäässä.

– Tästä olisi ehdottomasti pitänyt saada kolme pistettä. Vi….aa kun maaleja saada aikaiseksi. Teimme hemmetisti hommia, mutta palkintoa ei vain irtoa. Ei omakaan taso vielä riitä. Paremmin pitää pelata. Nyt on alettava vain keskittymään sunnuntaina HJK-peliin, Pirinen suunnitteli.

 IFK Mariehamnin puolustaja Albin Granlund vaanii ettei RoPSin vaarallinen laukoja Robert Taylor pääse tekemään tuhojaan. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

RoPS oli tehnyt torstain peliin fyysisiä muutoksia ottamalla slovakki Michal Mravecin ja Jarkko Lahdenmäen avaukseen.

– Molemmat toivat pituutta kentälle ja nyt oli myös erikoistilanteissa vaaraa. Molemmat katkoivat myös hienosti vastustajan peliä, Malinen näki.

Varsinkin Mravec voitti ilmatilassa liki kaikki tilanteet. Harmi, että hän loukkasi takareittään 2. jaksolla ja joutui vartti ennen loppua sivuun.

Toinen takaisku oli ykköshyökkääjä Aleksandr Kokon saama kyseenalainen varoitus avausjaksolla. Se täytti “Boriksen” varoitustilin ja hän huilaa ensi sunnuntain HJK-pelin.

RoPSin parhaimmisto löytyi puolustuksesta. Ricardo toi maalinsuulle kaivattua varmuutta, vaikkei IFK pistänyt miestä kovin ahtaalle. Sitä edesauttoi mm. RoPS-kippari Abdou Jammeh, joka oli puolustuksen keskustassa itse varmuus. Hän katkoi hyvin ja toi palloa tarvittaessa myös hyökkäyssuuntaan.

Vieraiden puolustus oli myös rautaa, vaikka sieltä puuttui kapteeni Jani Lyyski. Maalivahti Viitalasta on kehittymässä eturivin veräjävartija Suomen liigaan.

 RoPSin Slovakian apu Michal Mravec hoiti tonttinsa mainiosti ennen kuin loukkasi takareitensä. Kuvassa taisteluparina Aleksei Kangaskolkka. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 363 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309