ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 kesäkuu 2016 16:11

Tappioputki on pakko katkaista!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

MIKÄ PELI? RoPS - IFK Ma­riehamn, Veikkausliigan otte­lu Keskuskentällä torstaina 9.6. klo 18.30.

ASETELMA? RoPS lähtee katkaisemaan kolmen ottelun tappio­putkeaan ja peräti viiden ottelun voitotonta jaksoa. Veikkausliiga on hyvin tasainen, ja mitalitaistoon ehtii vielä jopa RoPSin ny­ kyiseltä kahdeksannelta sijalta hyvin mukaan. Viime kierroksilla rovaniemeläisnippu ei ole kuiten­kaan mitalijoukkueelta näyttänyt, joten parannettavaa on paljon.
Sarjakakkonen IFK pelasi hui­kean alkukauden ja päästi kymmenessä pelissä vain kolme maalia omiin. Kahdessa edellisessä ot­telussa joukkue on kuitenkin laskenut rysäänsä peräti viisi palloa, ja hyvä ote on ainakin osittain kirvonnut. Lisäksi puolustuksen johtaja, toppari ja kapteeni Jani Lyys­ki on pelikiellossa ja ykköspyssy Dever Orgill Copa America-turnauksessa. Vastakkain ovat joukkueet, jotka pyrkivät korjaamaan kurssiaan. Tiedossa on nälkäisten ja hyvin organisoitujen joukkueiden erittäin tasainen kamppailu.

SEURAA NÄITÄ! Ottaako Ricardo arasti esiinty­neen Antonio Regueron paikan RoPSin tolppien välissä? Onko Juha Malinen muutenkin löytänyt vakautta levottomasti eläneeseen avauskokoonpanoonsa? Mi­kä esimerkiksi on Robert Taylo­rin pelipaikka, ja mahtuuko Mamut Saine avaukseen? Taylor olisi parhaimmillaan kymppipaikalla, mutta sitten Saine,johon Malinen uskoo valtvasti, ei oikein mahdu kentälle. Kysymyksiä on monia.
IFK Mariehamnin Diego Assis on huikea pelaaja, ja hänen tarinansa ammattilaisjalkapalloilijak­si hyvin erikoinen. Brasilialainen Assis osallistui vuonna 2011 Ka­lixissa Ruotsissa kansainväliseen työpaikkajalkapalloturnaukseen. Taiturin taidot huomattiin kalixi­laisessa Assi IF:ssa ja hänet värvättiin Ruotsin kakkosdivariin ammattilaiseksi. Assis ampui 40 ottelussa 19 maalia hyökkäävän keskikenttäpelaajan tontilta,ja kaudella 2013 hän siirtyi Maarianhaminaan.
Kari Virtanen kohtaa RoPSin nyt IFK Mariehamnin toisena päävalmentajana. RoPSissa kaksi Veikkausliiganousua ja Suomen Cupin mestaruuden saavuttanut sekä yhteensä kuusi kautta ilman potkuja Palloseuraa luotsannut "Piikkiön Oraakkeli" on yksi kaikkien aikojen RoPS-legendoista ja erittäin pidetty persoona Rovaniemellä. "Karo" saa varmasti aidosti lämpimän vastaanoton rovaniemeläisyleisöltä!

POISSAOLOT? IFK:n Jani Lyyski on pelikiellossa ja Dever Orgill maajoukkuetehtävissä.

OHO! Maarianhaminan ykköstykki Dever Orgill valittiin Jamaikan joukkueeseen Copa Americaan USA:n (Etelä-Ameri­kan mestaruusturnaus). Kyseessä on 100-vuotisjuhlaturnaus ja normaalin 12 joukkueen sijasta mukana on 16 joukkuetta ja ki­sat pidetään USA:ssa. Veikkaus­ liigassa pelaavan pelaajan valin­ta aikuisten arvoturnaukseen on hyvin harvinaista.

ARVIO? RoPS katkaisee tappio­putkensa. IFK on todennäköises­ti saanut rivinsä järjestykseen ja hyvin organisoitua ahvenenmaa­laisryhmää on vaikea voittaa, joten tasapeli on lähellä.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 423 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309