ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 kesäkuu 2016 14:56

Lahdenmäki ja Okkonen odottavat tiukkaa ottelua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jarkko Lahdenmäki (kuvassa keskellä) ennakoi tiukkaa peliä tänään IFK Mariehamnia vastaan. Jarkko Lahdenmäki (kuvassa keskellä) ennakoi tiukkaa peliä tänään IFK Mariehamnia vastaan. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kohtaa myöhemmin tänään Veikkausliigan 11. kierroksen ottelussaan ahvenanmaalaisen IFK Mariehamnin.

Tämä on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Aiemmin keväällä Maarianhaminassa "Grönvitt" vei Dever Orgillin maalilla kolme sarjapistettä niukasti loppulukemin 1-0.
 
Tänään Veikkausliigan maalipörssiä johtava Dever Orgill ei ole Maarianhaminan kokoonpanossa. Hän pelaa kotimaansa Jamaikan paidassa Copa Américan 100-vuotisjuhlaturnauksessa Yhdysvalloissa. Silti RoPS:lla on edessä työntäyteinen iltapäivä.
 
- Ei ole helppo vastustaja. Maarianhaminalla on edelleen vaarallisia hyökkäyspään pelaajia, vaikka ykköspyssy puuttuukin, arvioi alkukauden ottelut sivusta seurannut Antti Okkonen.
 
- Mutta näkisin, että kotikentällä meidän on mahdollista saada hyvä ja voittava tulos. Alla on pieni maaottelutauko, niin saatiin kerättyä voimia. Tämän viikon harjoituksissa joukkue on näyttänyt erittäin pirteältä.
 
Puolustaja Jarkko Lahdenmäki oli pitkälti samoilla linjoilla.
 
- Tiukka peli tulee olemaan, kuten yleensä aina Maarianhaminaa vastaan, Lahdenmäki uskoi.
 
- Meidän täytyy olla vaarallisia hyökkäyspäässä, hyödyntää omat maalipaikat ja puolustaa nollat, niin tulosta alkaa taas tulemaan, kertoi Lahdenmäki RoPS:n yleispäteväksi voittoreseptiksi.
 
Maarianhamina matkustaa tällä kaudella Rovaniemelle peräti kolmesti. Kaksi kertaa RoPS:n sekä kertaalleen PS Kemin vieraaksi Kemin jouduttua pelaamaan alkukierroksen kotiottelunsa evakossa. Pahimmillaan matka Ahvenanmaalta Napapiirille kestää laiva- ja junayhteyksineen liki vuorokauden.
 
Okkonen ei kuitenkaan usko, että Maarianhaminassa tai Rovaniemellä annettaisiin matkustamisessa kovin suurta etua vastustajalle.
 
- Ei se helppo tilanne ole, mutta näihin on varmasti molemmissa joukkueissa jo totuttu. Vuodesta toiseen matkustetaan, niin osataan suhtautua siihen oikein.
 
Maarianhaminan kokoonpanosta puuttuu tänään myös puolustaja ja kapteeni Jani Lyyski. Otteluennakossaan saarelaiset vihjailivat Rovaniemen Palloseuraa peräti neljä kautta edustaneen Albin Granlundin palaavan loukkaantumisjakson jälkeen takaisin avauskokoonpanoon.
 
RoPS:n kohdalla sekä terveys- että korttitilanne näyttää hyvältä. Pelikieltoja ei ole eikä isompia uusia loukkaantumisia. Jarkko Lahdenmäen mukaan joukkueen palaset alkavat loksahtelemaan takaisin oikeille paikoilleen.
 
- Tähän otteluun on hyvä fiilis, Lahdenmäki luotti.
 
- Jätkät on kunnossa ja nyt alkaa näyttämään, että ringissä on taas oikeasti laajuutta. Penkiltäkin löytyy tarvittaessa apuja jokaiselle pelipaikalle.
 
Rovaniemen Palloseura vastaan IFK Mariehamn tänään Keskuskentällä kello 18.30. Ennakkolippujen myynti loppuu kello 17.15. Portit ja portin lippuluukut avautuvat kello 17.30. Ottelu näytetään suorana myös IS Extra ja Ruutu+ -palveluissa. Ottelun isäntänä on Wetteri.
 
Kaikki RoPS:n Veikkauksen vetokohteet yhdestä osoitteesta: http://www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen
© 2016 RoPS

 

Luettu 982 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309