ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 08 kesäkuu 2016 23:26

RoPSin Eurooppa liigan kotipeliin satoja lippuja jäljellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS voi ottaa yleisöä Eurooppa liigan kotiottelussa vain Rovaniemen keskuskentän pääkatsomoon. RoPS voi ottaa yleisöä Eurooppa liigan kotiottelussa vain Rovaniemen keskuskentän pääkatsomoon. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura palauttaa jalkapallon eurocupit napapiirille 26 vuoden paussin jälkeen.

RoPS on mukana Eurooppa liigan 1. kierroksen arvonnassa maanantaina 20. kesäkuuta Sveitsin Nyonissa. Arvontakorissa on tuolloin 96 joukkuetta. RoPS pelasi Eurooppa liigaa toissa kesänä, mutta tuolloin kotiottelu jouduttiin viemään Oulun Raattiin olosuhteiden takia. Nyt Rovaniemen keskuskenttä on eurokunnossa. Tai ainakin melkein. Euroopan jalkapalloliiton säädösten mukaan katsomoksi kelpaa vain uusi pääkatsomo. Noin 800-paikkainen aurinkokatsomo ammottaa kotipelin aikana tyhjyyttään. Puurakenteiseen katsomoon ei europeleissä voi yleisöä ottaa turvallisuussyistä.

RoPS aloitti viime viikolla pääsylippujen myynnin kotiotteluun, jonka pelipäivä on vielä auki. Ensimmäinen ottelu on torstaina 30. kesäkuuta ja toinen ottelun torstaina 7. heinäkuuta.

Kuinka paljon lippuja on myyty, RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen?

– Satoja lippuja on myyty ja kausikorttilaisille on varattu 700 paikkaa. Vapaita paikkoja on siis yhä satoja.

Kuinka paljon pääkatsomoon voidaan myydä lippuja?

– Kapasiteetti on 2000, mutta käytännössä lippuja voi myydä 1800. Muut paikat menevät vierasjoukkueen kannattajille, lehdistölle, otteludelegaateille ja kutsuvieraille.

Voiko ottelua seurata jossakin muualla jos katsomo on täynnä?

– Suunnitteilla on iso screeni Lordin aukiolle. Tällä tavalla europelien iloa saadaan kaikkien halukkaiden ulottuville. Ratkaisu ei ole helppo eikä halpa. Tv-toimijasta käydään parhaillaan neuvotteluja.

Kuinka merkittäviä europelit ovat taloudellisesti RoPSille?

– Erittäin merkittäviä. Tässä vaiheessa ei ole vielä tarkkaa tietoa, mikä on Eurooppa liigan 1. kierrokselle osallistuvien joukkueiden palkkio. Viime vuonna se oli 200 000 euroa, mutta summat määräytyvät vuosittain. Europeleihin liittyvät myös isot menot, kuten matkustaminen vierasotteluun.

Millaisia haasteita europelien isännöinti tuo seuralle?

– Lähinnä hallinnollisia, UEFA:n säädöksiin liittyviä juttuja, jotka eivät näy yleisölle. Turvallisuusasiat ovat myös etusijalle – kaikkeen pitää varautua.

Onko 1. kierroksen vastustajalistalla toivejoukkuetta?

– Vastustaja on todennäköisesti joku sijoitetuista seuroista. Toivevastustajaa ei ole eikä heikkoja joukkueita ole mukana. Silti olisi mukava saada voitettavissa oleva joukkue. Mahdollinen 2. kierros tulee nopeasti, sillä avauspeli on 14. heinäkuuta.

Onko RoPSilla edustajia paikalla Nyonin arvontatilaisuudessa?

– Kyllä on, puheenjohtaja Risto Niva ja urheilutoimenjohtaja Jari Ilola. Sen vaativat myös säännöt. Siellä on mahdollisuus neuvotella vastustajaseuran kanssa mm. ottelujärjestyksestä ja muista käytännön asioista.

Arvontakoreista löytyy paljon tunnettuja seuroja, mutta myös tuntemattomia suuruuksia. Nimekkäintä kaartia ovat ruotsalaiset Tukholman AIK ja IFK Göteborg, Maccabi Tel Aviv Israelista, Dinamo Minsk Valko-Venäjältä, Slovan Bratislava Slovakiasta sekä Bröndby ja Midtjylland Tanskasta.

Vahvoja joukkueita löytyy Itä-Euroopasta mm. Kazakstanista. Vastustajia on tarjolla myös Islannista mm. KR Reykjavik. Virosta arvonnassa ovat mukana Nömme Kalju ja Levadia Tallinna. Norjasta mukana ovat tämän hetken liigakakkonen Odd Grenland sekä Stabäk IF.

Sellainenkin mahdollisuus piilee, että vastustajaksi tulee joukkue Jeesuksen kotikaupungista Jerusalemista (Beitar Jerusalem). Siellä kotistadionille mahtuu 33 320 katsojaa.

Luettu 477 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309