ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 touko 2016 11:37

Lauantain ottelu: Vihkiikö RoPS uuden nurmen voitolla mestari-SJK:sta?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Seinäjoen Jalkapallokerho, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 28.5. klo 16.00

Asetelma? Keskuskentän uuden muovinurmen vihkiäisottelu, jossa vastakkain viime kauden hopea-RoPS ja hallitseva mestari SJK. RoPSilla on menossa vaikea vaihe. Joukkue on pelannut jo neljä ottelua ilman voittoa, ja hävinnyt kaksi viimeistä. Näissä otteluissa Palloseura on tehnyt yhden vaivaisen maalin.

SJK:n kauden alku oli täysi katastrofi. Peli ei kulkenut, tappioita tuli ja kaiken päälle seura tunaroi pelipassien kanssa. Ongelmapelaaja Alexei Eremenko junior sai ajolähdön, ja suunta onkin jossain määrin korjaantunut. Keskiviikkona kaatui derbyssä VPS, ja kolmesta edellisestä pelistään pohjalaiset ovat voittaneet kaksi ja pelanneet yhden tasan.

Päävalmentaja Simo Valakari on pyrkinyt suoraviivaistamaan joukkueensa pelitapaa. SJK on edelleen vahvan pallokontrolli-identiteetin joukkue, vaikka peli on aiempaa monipuolisempaa.

Ottelu on erittäin tärkeä RoPSille, kurssi olisi lähes pakko kääntää.

Seuraa näitä! Rovaniemeläisten hyökkäyspeli on pahasti jumissa. Peli pyörii ilman tehoja. Viime kaudella RoPS oli tehokkaimmillaan, kun Aleksandr Kokko sai laidoilta tukea Janne Sakselalta ja Juha Piriseltä. Tällä kaudella Saksela on joutunut pelaamaan paljon pakkina, eikä Juha Malinen ole voinut laitapuolustajapulassa nostaa Piristä ylemmäs. Toimivaa puolustuspeliä ei kannata kuitenkaan uhrata, vaan nyt tason nostoa kaivataan etenkin Oluremiltä, joka on ollut kaukana viime syksyn menostaan, ja Jean Fridolin Nganbe Nganbelta.

Malinen on kokeillut Robert Tayloria laidalla, mutta taituri on ehdottomasti parempi kymppipaikalla, josta erinomainen laukoja on myös maalintekopelote. RoPSin hyökkäyspelin ongelmat eivät ole vain laitapelissä, sillä myös keskikaistalta tilanteita syntyy vähän, ja joukkue on liiaksi “Boriksen” oivallusten varassa. Voisiko Eetu Muinonen saada lisää vastuuta pelintekijänä? Jos Kokko ei pysty pelaamaan, on haasteita vielä lisää, sillä Randsford Oseista ei ole maalikuninkaan saappaisiin.

Seinäjoen keskikenttäpelaaja Matej Hradecký on ehkä koko jalkapalloilevan veljessarjan lahjakkain yksilö. Moni epäili, mahtuuko Hradecký mestarijoukkueessa kentälle, mutta puolustava keskikenttäpelaaja on pelannut kaikissa kauden otteluissa. Hradecký liikkuu isoksi mieheksi ketterästi, ja on erinomainen syöttelijä. Keskikenttäseppä matkaa veljiensä Lukasin ja Tomasin tapaan ulkomaille lähivuosina. Potentiaalinen Huuhkajien runkomies.

Poissaolot? “Boris” Kokon pelikunto on kysymysmerkki. SJK:n Jarkko Hurme on pelikiellossa ja Mehmet Hetemaj, Richard Dorman sekä Emil Lidman sairaslistalla.

Oho! Keskinäisissä sarjaotteluiden kohtaamisissa RoPS on ollut hallitseva osapuoli Veikkausliigakautta 2014 lukuun ottamatta. Tuolloin Kerho voitti kaksi peliä ja yksi päättyi tasan. Kaudella 2012 Ykkösessä RoPS voitti molemmat ottelut, ja viime sesongilla RoPS voitti kaksi peliä ja pohjalaiset yhden.

Arvio? RoPS luovuttaa suosiolla kontrollin SJK:lle. Kotijoukkue puolustaa aggressiivisesti ja pitää linjojen välit ahtaina, jolloin vieraiden murtautumisvaiheen ongelmat korostuvat. Täpärä kotivoitto tai tasapeli.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 415 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309