ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 25 touko 2016 14:18

Match Day – Rovaniemen sininen päivä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen keskuskentällä hohtaa uusittu "ikivihreä" keinonurmi. Se korkataan viikonvaihteen otteluissa. Rovaniemen keskuskentällä hohtaa uusittu "ikivihreä" keinonurmi. Se korkataan viikonvaihteen otteluissa. Kuva: Pekka Aho

– Tämä lähti liikkeelle ajatuksesta, miten tehdä Veikkausliigasta suositumpi kuin koskaan? Jalkapallossa on paljon käyttämätöntä potentiaalia, Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Petri Jaatinen pohtii.

– Liiga on leimautunut kasvattajasarjaksi ja ulkomailta palaavien jäähdyttelijöiden liigaksi, mutta se voi olla enemmän. Ottelutapahtumatkin ovat pääosin kahvia ja makkaraa-pohjalta järjestettyjä, ja niille tarvitaan selkeämpi brändi.

RoPS on kehitellyt uuden Match Day konseptin, jonka tarkoituksena on tehdä RoPSin pelipäivästä koko kaupungin ja kaikkien kaupunkilaisten tapahtuma.

– Tarkoitus on, että Match Day tekee koko kaupungista sinisen, toimitusjohtaja maalaa.

Match Day-päivinä RoPS yhteistyökumppaneineen houkuttelee ihmiset kaupungille jo aamupäivällä, ja nimenomaan RoPSin fanipaitoihin ja muihin fanituotteisiin sonnustautuneina. Tapahtumia on pitkin päivää kaupungilla, ja kaupat, ravintolat sekä baarit houkuttelevat asiakkaita Match Day-tarjouksin. Päivä huipentuu RoPSin Veikkausliigaotteluun.

Ensimmäinen Match Day on tulevana lauantaina 28.5, jolloin kello 16.00 RoPS kohtaa hallitsevan mestarin SJK:n juuri uusitulla Keskuskentän tekonurmella.

– Se on meille tähän asti kauden tärkein ottelu ja hieno Match Day-peli, Jaatinen kertoo.

Ajatuksen uudelle konseptille Jaatinen sai jalkapalloystävältään, jolla on kokemusta mainosalalta.

– Ei tässä mitään keksitä uudestaan, vaan malli on ulkomailta. Malli pitää toki soveltaa paikallisiin olosuhteisiin. Tavoitteena on yhteisöllinen jalkapallopäivä, johon voivat osallistua kaikki kaupunkilaiset, perheet, kaveriporukat ja niin edelleen, toimitusjohtaja selventää.

Rovaniemen keskustan liikkeet, ravintolat ja baarit tarjoavat Match Day-erikoistarjouksia RoPSin fanikamppeisiin sonnustautuneille asiakkaille. Tarjolla on pelipaitaan pukeutuneelle alennus urheiluliikkeestä tai ravintolaruokailu alennuksella tai jollakin extra-annoksella.

– Mukana on jo kymmenen yhteistyökumppania, kauppoja ja ravintoloita, mutta mukaan mahtuu vielä, Jaatinen kertoo.

Match Dayn keskipiste on Keskuskentän ottelutapahtuman ohella Lordin aukio. Kello 11-14 RoPSin nuorimmat juniorit pelaava Lordin aukiolla kaukalofutista. Lisäksi liikuntakeskus Ladyline pitää jumppatuokioita, ja RoPS myy fanituotteita ja ottelulippuja, joista on tarjolla monenlaisia extra-paketteja. Aukiolla on myös Lapin Kansan koju. Paikan päällä vierailee RoPSin edustusjoukkueen pelaajia. Jatkossa mukaan tulee myös muita urheiluseuroja, jotka esittelevät toimintaansa ja omia lajejaan.

– Haluamme järjestää yhteisöllisiä vapaita tapahtumia, emme halua aina periä pääsymaksuja. Tahdomme jalkautua kaupunkilaisten pariin ja toimia liimana yhteistyökumppaneidemme, kaupunkilaisten ja kannattajiemme välillä, toimitusjohtaja visioi.

Tämän kauden muut Match Dayt ovat 18.6 Ilves-ottelu ja 20.7. FC Lahti.

Näiden lisäksi RoPS toteuttaa “kaupunki siniseksi” päiviä europelien yhteydessä.

– Kotipelin näytämme isolta screeniltä Lordin aukiolla ja toivottavasti pystymme järjestämään sen myös vierasotteluun, toimitusjohtaja kertoo. Screenit järjestynevät myös mahdollisiin seuraavien kierrosten otteluihin.

RoPS esitteli uuden konseptinsa Veikkausliigalle ja Veikkaukselle muutama viikko sitten. Vastaanotto oli innostunut.

– Tätä saa vapaasti kopioida. Ehkä me voimme pelastaa suomalaisen jalkapallon, Jaatinen nauraa.

RoPSin tavoite on nostaa Match Day-pelien yleisömäärä 4000 katsojan hujakoille.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 347 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309