maanantai, 23 touko 2016 08:22

Kaarlen Kentän taistelutantereelta maalin tappio

Päävalmentaja Juha Malinen oli tehnyt muutoksia aloituskokoonpanoon. Hyökkääjä Ransford Osei (kuvassa) sai näyttöpaikan aloituksessa Aleksandr Kokon istuessa penkillä. Päävalmentaja Juha Malinen oli tehnyt muutoksia aloituskokoonpanoon. Hyökkääjä Ransford Osei (kuvassa) sai näyttöpaikan aloituksessa Aleksandr Kokon istuessa penkillä. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kärsi kärsi nyt toisen kirvelevän maalin tappion peräjälkeen. Tällä kertaa Vaasan heikkokuntoisella Kaarlen Kentällä isäntäjoukkue Vaasan Palloseura oli maalin verran etevämpi loppulukemin 1-0 (1-0).

Ottelu muistutti lopputuloksen lisäksi monin tavoin viikon takaista KuPS-ottelua Raatin Stadionilla. Kenttä ei mahdollistanut monipuolista pelaamista vastustajan tehdessä ainokaisensa lisäajalla. Tällä kertaa tosin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Mutta jos Oulussa KuPS hyödynsi ottelun käytännössä ainoan maalipaikkansa, ei VPS saanut eilen ensimmäistäkään laukausta RoPS:n maalia kohden.

Kenttä oli pölisevä ja epätasainen. Pallon pomppiessa täysin sattumanvaraisesti maata pitkin pelaaminen oli lähes mahdotonta. Ongelma oli molemmille joukkueille toki sama. Puoliaikahaastattelussa VPS:n Ville Koskimaakin tuhahti, ettei ottelua voinut edes jalkapalloksi kutsua.

Sekä VPS että RoPS aloittivat lähes samoilla kokoonpanoilla kuin edellisissä otteluissaan. Rovaniemen Palloseuran osalta merkittävin muutos oli Ransford Osein siirto kärkeen Aleksandr Kokon istuessa vaihtopenkillä. Samoin Vaasalla hyökkääjä Joonas Vahteran tilalle oli vaihdettu Steven Morrissey.

Juha Malinen oli hiukan sekoittanut myös kenttäryhmitystä. Oikeassa laidassa Janne Saksela pelasi Jean Fridolin Nganbe Nganben alapuolella. Tämä akseli toimi varsin hyvin parin viikon takaisessa HIFK-ottelussa. Vasemmassa laidassa Robert Taylor oli nyt Juha Pirisen yläpuolella. William Oluremi John oli siirretty keskelle.

Ansiokkaasta hallinnasta ei tulosta

RoPS hallitsi hienokseltaan koko ensimmäistä puoliaikaa. Joukkueen sisääntulo oli vahva, kuten oli edellisessä KuPS-ottelussakin. Heti aloitusvihellyksestä RoPS prässäsi pallon itselleen VPS:n puolustusalueella. Juha Pirinen pelasi laidasta vapaaksi Mika Mäkitalon. Mäkitalo oli lähellä ujuttaa pallon ali VPS:n maalivahti Evgeny Kobozevin.

Pari minuuttia myöhemmin Pirinen ja Robert Taylor saivat rakennettua Oluremille hyvän vetopaikan aivan kuudentoista rajalta. Pirisen ja Taylorin ansiosta RoPS sai myös avausjakson parhaan maalipaikkansa. Taylorin nosto tosin kimposi yläriman kautta takaisin kentälle.

VPS:n johto-osuma syntyi rovaniemeläisittäin kiistanalaisesta tilanteesta. Vaasan Anthony Clennon huitaisi keskialueella samaan tilanteeseen takaa päin tullutta Juuso Hämäläistä kyynärpäällä kasvoihin. Hämäläisen ollessa kentän laidalla paikattavana, käynnisti VPS Pyry Soirin laidasta nopean hyökkäyksen.

Soiri antoi matalan keskityksen aivan päätyrajan tuntumasta. Pallo otti parin metrin päässä Antonio Reguerosta yllättävän pompun ja kimposi Regueron ja Abdou Jammehin välistä RoPS:n maaliin. Jääkiekossa näitä kutsuttaisiin kenttämestarin erikoisiksi. Siitä meillä ei ole tietoa, onko Kaarlen Kentällä kenttämestaria.

Yllättävä takaisku ei lannistanut Rovaniemen Palloseuraa. Toisen puoliajan alussa Kobozev onnistui vaivoin nyrkkeilemään Janne Sakselan sisäkierteisen kulmapotkun vaasalaisittain turvallisemmille vesille. Kobozev onnistui venymään myös Rovert Taylorin laukauksen eteen. Taylor sai avopaikan rangaistusalueen sisällä Juuso Hämäläisen pitkästä rajaheitosta.

Juha Malinen aloitti RoPS:n osalta vaihtoruletin reilun tunnin kohdalla. Aleksandr Kokko vaihdettiin Ransford Osein paikalle. Keskikentälle haettiin uutta ilmettä ottamalla Eetu Muinonen Oluremin tilalle.

Ville Saxmanin ja Aapo Heikkilän vaihto ei välttämättä tullut ihan odotettuun ajankohtaan. Edeltäneessä tilanteessa Hämäläinen tuli voimakkaasti puskupallolle Saxmanin jäädessä epäonnekseen alimmaiseksi. Hetken paikkailujen jälkeen Saxman nousi omin jaloin ylös, mutta joutui tovin kuluttua hakemaan vaihtoa.

Ottelun loppuun Aleksandr Kokko oli erittäin lähellä yltää Aapo Heikkilän korkeaan keskitykseen aivan VPS:n maalin edustalla. Vielä lisäajan viimeisellä minuutillakin Eetu Muinonen pääsi avopaikalta laukomaan volleystä, mutta tällä kertaa suoraan Kobozevin syliin.

Hallinnasta huolimatta Rovaniemen Palloseura jäi jälleen pisteittä. Positiivisena seikkana tämä oli kauden viimeinen ottelu, joka pelataan yhtä heikkokuntoisella kentällä. Jatkossa hyökkäyspelin monipuolistaminen pitäisi olla helpompaa. RoPS pääsee toteuttamaan kunnolla itseään jo tulevana lauantaina, jolloin kohdataan SJK priimakunnossa olevalla Keskuskentällä.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen