lauantai, 14 touko 2016 17:25

Malinen: Jäimme fyysisesti heikommiksi

Viimeisen minuutin tappio sai RoPS:n pelaajien päät painuksiin. Viimeisen minuutin tappio sai RoPS:n pelaajien päät painuksiin. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kärsi eilen Raatin Stadionilla kirvelevän 0-1 tappion kaimaseura Kuopion Palloseuralle.

Vielä kevätkuntoisella Raatin nurmella joukkueiden fyysisyys korostui. KuPS onnistui ratkaisemaan pelin aivan ottelun viimeisillä minuuteilla.

RoPS joutui pelaamaan yhden alkukauden kotiotteluistaan poikkeuksellisesti evakossa. Rovaniemen Keskuskenttä on kolmisen viikkoa pois käytöstä tekonurmen vaihdon vuoksi. Ouluun oli kuitenkin saapunut lähemmäs tuhat katsojaa, vaikka ajankohta pelireissulle oli hankala.

Vielä ensimmäisen puoliajan yleisö sai nauttia viihdyttävästä jalkapallosta. RoPS pystyi rakentamaan vahvasti erityisesti laitojen kautta.

Noin varttitunnin pelin jälkeen KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl joutui venymään unelmatorjuntaan. Ville Saxman katkoi keskialueella. Saxmanin nopea pystysyöttö löysi Robert Taylorin, jonka painava kaukolaukaus oli lähellä upota Kuopion takakulmaan.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe oli niitata Juuso Hämäläisen millin tarkasti maalin eteen linkoaman rajaheiton verkkoihin. Seuranneesta jatkotilanteesta Juha Pirisen laukaus viuhui yli kuopiolaismaalin.

Puolen tunnin kohdalla Aleksandr Kokko yritti tavoitella matalalla kaukolaukauksella Taylorin tavoin takakulmaa, mutta Kreidl onnistui jälleen torjumaan vedon kulmapotkuksi. Janne Sakselan kulmapotkustakin saatiin Kokolle potentiaalinen maalipaikka.

Vielä ensimmäisen jakson yliajallakin Nganbe Nganbe oli senttien päässä, jotta olisi päässyt hyvälle puskulle Juha Pirisen keskitykseen.

- Ensimmäinen jakso toimi maalia lukuun ottamatta kuin unelma. Se oli erittäin hyvä ja tasapainoinen puoliaika molempiin suuntiin, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertasi ottelun jälkeen.

Toiselle puoliajalle KuPS suoraviivaisti peliään. Huonokuntoisella kentällä ottelun luonne muuttui, eikä RoPS pystynyt omalla fyysisyydellään enää vastaamaan vastustajan haasteeseen.

- Kun vastustaja alkoi pelaamaan suoraviivaisemmin, mitä tämä kenttä toisaalta edellyttikin, niin meiltä ei enää löytynyt lääkkeitä, Malinen tunnusti.

- Ei pystytty kautta käyttämään laitoja. Kolmio Kokon alapuolella alkoi menettämään palloja. Siinä oli KuPS:lla erittäin fyysinen nelikko vastassa.

- Eikä keskeltä tai kärjestä kukaan lähtenyt pystyynkään. Sitä vaaramomenttia meillä ei ollut, Malinen vielä pohti toisen puoliajan kuvaa.

Kuopion Palloseurakaan ei varsinaisesti maalipaikoilla juhlinut. Voittomaalikin syntyi erikoistilanteesta, Petteri Pennasen antamasta kulmapotkusta. Toppari Azubuike Egwuekwe oli jäänyt rangaistuspilkun kohdalle vapaaksi. Egwueke tykitti ylähirren kautta pallon ohi RoPS:n maalivahti Antonio Regueron. Reguero oli täysin voimaton.

RoPS sai nauttia jokunen viikko sitten viimeisen minuutin voitosta PK-35 Vantaata vastaan. Nyt karma iski ikävällä tavalla takaisin Kuopion mustakeltaisissa peliasuissa. Juha Malinen ei ottelun jälkeen sortunut jossitteluihin.

- Pitää muistaa, että vastustajalla on ilmiömäisen hyviä pelaajia. Vahvoja, kovia jätkiä, Malinen jakoi tunnustusta.

- Kun he alkoivat toisella jaksolla pelaamaan aktiivisemmin, niin me jäätiin fyysisesti heikommaksi emmekä pystyneet sitä kautta viemään omaa peliämme loppuun saakka.

Pelaajat saavat kevään otteluruuhkaan nyt parin päivän hengähdystauon. Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on vasta reilun viikon kuluttua sunnuntaina, jolloin RoPS matkustaa Vaasan Palloseuran vieraaksi. Ottelu näytetään suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi