ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 touko 2016 10:08

Oulun evakkopelistä pisteet mukaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Kuopion Palloseura, Veikkausliigan ottelu Raatin stadionilla Oulussa perjantaina 13.5. klo 18.30

Asetelma? RoPS häädetään evakkoon Ouluun, kun Rovaniemen Keskuskentän tupperwarematon vaihto-operaation on menossa. RoPS pelasi jo kolmannen kerran peräkkäin Helsingissä 1-1 tasapeliin HIFK:n vieraana. Palloseura jatkaa sarjataulukossa kolmantena vain yhden pelin hävinneenä ja viiden ottelun tappiottomassa putkessa.

KuPS on vain kolme pinnaa perässä sijalla 7. KuPSin alkukausi oli melkoista sähläystä, eikä afrikkalaisvetoinen orkesteri löytänyt heti yhteistä säveltä. Kaksi viimeistä otteluaan savolaiset ovat voittaneet ja tuloksellisesti kurssi on kääntynyt. Viime otteluissa joukkue on ollut selvästi aiempaa yhtenäisempi, vaikka vieläkään mistään kovin järjestäytyneestä ryhmästä ei voi puhua. Nimekäs puolustus päästi viidessä ensimmäisessä pelissä kymmenen maalia, mutta on pitänyt kahdessa edellisessä ottelussa nollat.

Hyökkäyspelissä etenkin jo neljä maalia iskenyt kymppipaikan Petteri Pennanen ja kolme kaappia täräyttänyt hyökkäysvaunu Gbolahan Salami ovat vaarallisia. RoPS on hyvin organisoitu joukkue, ja nykykunnossaan suosikki, vaikka KuPS selvästikin on löytämässä potentiaalinsa mukaisen tason.

Ottelu pelataan Raatin huonokuntoisella luonnonnurmella. Molempien kotikenttä on muovimattoa, joten kentästä on haittaa kummallekin joukkueelle tasapuolisesti.

Seuraa näitä! Kokenut 33-vuotias Antonio Reguero kaapannee napapiiriläisten ykkösveskarin paikan vähintään elokuun siirtoikkunaan asti, johon Skotlannin Valioliigassa marinoituneen miehen tämänhetkinen sopimus ulottuu. Heti ensimmäisessä ottelussaan Reguero ohjasi äänekkäästi peliä ja on selvä johtajatyyppi. Peruspelaaminen on korkealla tasolla, ja espanjalainen on esittänyt useita erinomaisia torjuntoja, tosin HIFK:n maali upposi hieman helposti. Nyt Real Madridin kasvatti joutuu todennäköisesti aiempaa kovempaan testiin. KuPS on vahva erikoistilanteissa, miten esimerkiksi keskityspallot hoituvat?

RoPSin kulmapotkut ovat olleet tehottomia viime kierroksilla. Kolmessa edellisessä pelissään RoPS on yrittänyt kulmalipulta 16 kertaa ilman tulosta, tai edes huipputilanteita. Onko uusia myrkkyjä löytynyt?

KuPSin nimekkäiltä nigerialaisilta voi odottaa mitä vain. Peräti 195-senttinen toppari Azubuike on pelannut 35 A-maaottelua Nigerian paidassa. Mies on Afrikan mestari 2013 ja oli mukana Brasilian MM-kisoissa 2014. Keskikenttäpelaaja Paul Onobi on myös A-maajoukkuemies. Puolustaja Aliyu Abubakar on todellinen hujoppi (199 cm) ja alle 17-vuotiaiden maailmanmestari 2013. Salami taas on Nigerian pääsarjan maalikuningas 2015. Mitä Afrikan tähdet esittävät nyt?

Oho! Raatin stadion on jo kolmannen Veikkausliigaottelun näyttämönä tällä kaudella, vaikka Oulusta ei ole liigajoukkuetta. Aiemmin PS Kemi on pelannut kaksi peliään Oulussa.

Poissaolot? KuPSilta poissa riveistä ovat Habed Coulibally, Joonas Pöntinen ja Patrick Poutiainen.

Arvio? KuPS on pallonhallintajoukkue, mutta se tuskin edes pyrkii selvään kontrolliin Raatissa. Suoraviivainen taistelupeli huonokuntoisella kentällä, jossa ei hienouksia nähdä. RoPS on tiiviimpi sekä kurinalaisempi ryhmä, ja kampeaa voiton.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 402 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309