ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 touko 2016 10:38

Kokko soimasi itseään ja kehui Saxmania

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ville Saxman (oik.) laukoi Rovaniemen Palloseuran tasoituksen toisen puoliajan alussa. Ville Saxman (oik.) laukoi Rovaniemen Palloseuran tasoituksen toisen puoliajan alussa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran maalitykki Aleksandr Kokko tylytti itseään tehottomuudesta pelin jälkeen Helsingissä, koska maaliverkko ei Kokon toimesta tällä kertaa pöllynnyt ja koska RoPS jäi ilman voittoa.

RoPS:n maalitykki oli tehoton ja antoi harhasyötön Helsingin IFK:n johtomaaliin. Ville Saxman laukoi vierasjoukkueelle pisteen.

RoPS pelasi 1-1 tasapelin kotijoukkue HIFK:n kanssa jalkapallon Veikkausliigan ottelussa.

– Joukkueelta tämä oli ihan hyvä peli, mutta henkilökohtaisesti oli vaikeaa. Kun minä alan tekemään maaleja, niin käännämme nämä pelit voitoiksi ihan varmasti. Nyt ei ole kahteen peliin maaleja tullut, enkä tiedä miksi. Pääasia kuitenkin on, että maalipaikkoja tulee. Mutta oli mahtavaa, että Ville Saxman teki hienon maalin, Aleksandr Kokko sanoi.

HIFK:n 1-0 maalissa avausjaksolla Kokko oli ikävällä tavalla suuressa roolissa, sillä hän syötti Joni Korhosen tekemän maalin vahingossa. Kokon harhasyötöstä Korhonen nousi vetopaikalle vahvasti ja laukoi pallon pömpeliin. Tähtipelaajan virhesyöttö harmitti RoPS-valmentaja Juha Malista.

– Se oli suurta huolimattomuutta ja suuren luokan virhe. Ei tuommoista saisi tapahtua, kommentoi Juha Malinen.

Malinen kuuli Kokon antamasta itsekritiikistä ja oli pelaajan kanssa samoilla linjoilla, ettei peli nyt oikein sujunut.

– Kokon pitäisi olla paremmassa vireessä. Hän oli tänään yliyritteliläs eikä saanut omaa tasoaan nousemaan. Kyllä minä sen verran hyvin tunnen ”Boriksen”, että hän ei anna itselleen mitään anteeksi kentällä, mutta kyllä kentän ulkopuolisen toiminnan pitäisi tukea paremmin toimintaa kentällä. Ihminen on aina pikkaisen vaikeuksissa, kun pitäisi tehdä enemmän uhrauksia, sanoi Malinen.


RoPS:n ainokaisen osuman 1-1 tasoituksen ampui toisen jakson alussa Ville Saxman. RoPS-peluri jätti kilpajuoksussa HIFK-pakki Tuomas Ahon kakkoseksi ja tulitti pallon maaliin. Saxman muistutti, ettei joukkueen maalintekoa voi kaataa yhden miehen eli Kokon harteille.

– Ei kukaan voi koko jengiä yksin kantaa. Se menee yleensä niin, että yksi pelaaja tekee enemmän maaleja ja sitten muut auttavat hänen takanaan laajalla rintamalla. Itselläni on nyt pari onnistumista tullut, mutta lisääkin saisi tulla, sanoi Saxman.

RoPS:n yksi suurimmista valopilkuista otteluissa oli uusi espanjalaismaalivahti Antonio Reguero. Hän torjui muutamaan otteeseen todella upeasti ja piti RoPS:n pisteensyrjässä kiinni.

– Hän vaikutti heti todelliselta ammattilaiselta, kun tuli joukkueeseen. Antonio on hyvä pelaaja ja hieno persoona muutenkin. Meillä on nyt monta hyvää maalivahtia ja se tuo aivan uudenlaista potkua harjoituksiin, Saxman sanaili.

Vaikka voittoa ei nyt tullut, niin RoPS raapii pisteistä tasaisesti. Nyt joukkue pelasi viidennen peräkkäisen tappiottoman ottelun. Seuraavaksi tulee Vastaan Kuopion Palloseura.

UT / Mikko Korvenkari
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 370 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309