ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 touko 2016 10:32

Malinen: Olisin odottanut voittoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen ei ollut hirveän pettynyt tasapeliin päättyneen pelin jälkeen. Juha Malinen ei ollut hirveän pettynyt tasapeliin päättyneen pelin jälkeen. Kuva: Oona Sarajärvi

Tasapeliin päätyneen HIFK-ottelun jäljiltä Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen ei osannut olla erityisen pettynyt mutta ei tyytyväinenkään. Piste vaikealta vierasvastustajalta on aina enemmän kuin nolla pistettä.

- Jos ottelun alkua katsoo, nämä voisivat olla kaksi hävittyä pistettä. Me oltiin alkuminuuteilla todella hyviä, Malinen arvioi.
 
- Mutta HIFK:n maali syntyi katastrofaalisesta virheestä, joka sekoitti meidän peliä. Siihen nähden mitä sen jälkeen tapahtui, niin pistekin kelpaa.
 
Ottelussa RoPS rakenteli ahkerasti laitojen kautta, mutta keskityksiin ei tuntunut jatkajia löytyvän. Ongelma tiedostettiin ja siihen reagoitiin. Tauon aikana RoPS muutti keskikentän ryhmitystä.
 
- Osittain tehtyjen muutosten ansiosta me pystyttiinkin parantamaan. Haimme laidoille sisälle päin suuntaavia kavereita. Se oli ihan hyvä vaihdos, Malinen kertasi.
 
- Kun tasoitusmaali syntyi, niin olisin odottanut, että me vielä voitetaan tämä peli. Siksi pisteeseen ei voi olla tyytyväinen.
 
- Mutta varsinkaan hyökkäykseen meillä ei tällä hetkellä ole vireitä kavereita käytössä. Sellainen pieni ongelmatilanne meillä on. Nyt me tarvittaisiin hyvävireisiä vaihtopelaajia, mutta eihän sellaisia ole tähän hätään tulossa.
 
Pelaajatilanne pohdituttaa, mutta Malinen ei vaikuttanut ainakaan ulospäin erityisen huolestuneelta. Tämä on valmentajan arkea.
 
- Nämä ovat vain asioita, joiden kanssa pitää tehdä joka päivä töitä, minun ja pelaajien, Malinen kuittasi.
 
- Meidän on keskityttävä oman pelin kehittämiseen. Kuitenkin verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan, me olemme todennäköisesti monellakin mittarilla edellä. Me tiedetään, että me pystytään petraamaan todella paljon.
 
RoPS:n maanantain pelissä ilahduttavinta seurattavaa oli Jean Fridolin Nganbe Nganben vahva esiintulo. Varsinkin toisella puoliajalla "Frido" yhdessä Janne Sakselan kanssa tuntuivat löytävän toisensa.
 
- Nganbe Nganbe oli tänään meidän hyökkäävistä pelaajista selkeästi energisin.
 
- Ja tuollaisia otteita hän on esittänyt koko kauden. Harjoituksissakin hän hokee, kuinka pitkän loukkaantumisen jälkeen hänen on juuri nyt tehtävä valtavasti töitä. Aivan loistava asenne, Malinen kehui.
 
Maanantain ottelusta on ainoastaan kolmen päivän tauko, kunnes RoPS kohtaa jo perjantaina Kuopion Palloseuran evakko-ottelussa Oulun Raatin Stadionilla.
 
RoPS:n kannattajissa huolta herättivät Ville Saxmanin pakotettu vaihto HIFK-ottelun lopussa ja Akseli Kalermon poissaolo jo toisesta pelistä perätysten.
 
- Saxmanin jalka alkoi kramppaamaan samalla tavalla kuin Lahtea vastaan. Ville joutui tilanteessa vähän erikoisempaan peliasentoon, mutta sen ei pitäisi olla pahempaa, Malinen arvioi alustavasti.
 
- Akseli Kalermon jalka taas sai tälliä edellisessä harjoituksessa. Seuraavaan peliin kuitenkin odotetaan Akselista, Eetu Muinosesta ja Jarkko Lahdenmäestä kolmea tuoretta ja tervettä kaveria kokoonpanoon.
 
RoPS:n seuraava ottelu on tulevana perjantaina 13.5. klo 18.30 Oulussa Raatin Stadionilla. Vastaan asettuu Kuopion Palloseura. Ottelu näytetään suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1252 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309