ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 06 touko 2016 20:58

RoPS:lla oli hukattujen mahdollisuuksien ottelu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FC Lahti repi ja raastoi kahden miehen alivoimalla. Tässä sen saa kokea RoPS:n Mamut Saine. FC Lahti repi ja raastoi kahden miehen alivoimalla. Tässä sen saa kokea RoPS:n Mamut Saine. Kuva: Pekka Aho

Helatorstain Veikkausliigaottelu Rovaniemen Palloseura-FC Lahti päättyy, RoPSin pelaajat katsovat lähes epäuskoisena tulostaululle. Siellä seisoo 0–0, kaiken dramatiikan ja hukattujen mahdollisuuksien jälkeen.

Jalkapallo-ottelun käsikirjoitus voi muuttua monesta syystä, nyt se muuttui jo ottelun 17. minuutilla, kun Lahden toppari Jani Tanska katseli toista keltaista korttia ja lensi suihkuun.

Vielä rajumpi muutos tapahtui, kun Lahden Ivan Solovev ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla pelin 65. minuutilla. RoPS haki voitto-osumaa yli puoli tuntia kahden miehen ylivoimalla – turhaan.

– Meillä oli mukavasti paikkoja jo yhden miehen ylivoimalla, ei vain mennyt sisään. Kyllä meidän olisi pitänyt maali tehdä tuossa puolen tunnin aikana. Me emme pystyneet luomaan riittävästi laadukkaita keskityspaikkoja laitoihin, pettynyt RoPSin Janne Saksela tilitti.

FC Lahti taisteli alivoimalla kuin raivotautinen koira. Kahdeksalla miehelle joukkue pudotti kaksi linjaansa erittäin alas ja keskittyi vain puolustamiseen. Tilaa oli erittäin vähän.

– Haastavaa se on, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen myönsi.

– Jotkut joukkueet pelaavat noin täysilläkin miehityksillä ja kyttäävät vain vastaiskuja, pettynyt valmentaja jatkoi.

– Ja menevät vielä Mestarien liigan finaalin, Lahden pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas virnisti, ja viittasi Atletico Madridin pelitapaan.

RoPS loi koko ottelussa maaliin tarvittavan määrän tekopaikkoja, mutta verkkoon asti pallo ei 2412 katsojan pettymykseksi mennyt. Tontteja oli enemmän yhden miehen ylivoimalla.

Puolen tunnin kohdalla ykköstykki Aleksandr ”Boris” Kokko ampui ensin Sakselan keskityksen viidestä metristä yli ja heti perään Lahden veskari Tomi ”Psyko” Maanoja torjui ”Boriksen” kovan puskun yläparrun kautta yli.

– Se oli erityisen makea torjunta, ”Psyko” naureskeli tehtyään läheisen ystävänsä yrityksen tyhjäksi.

RoPS hallitsi ottelun alkua, ja Lahti joutui rikkomaan usein. Tanska lensi pihalle rikottuaan Jean Fridolin Nganbe Nganbea. Ulosajon jälkeen pelin luonne jo sitten muuttuikin. RoPS pelasi avauspuoliajan hyvin ja näytti olevan vain ajan kysymys, milloin verkko heilahtaa. Pieni huolimattomuus viimeistelyssä kuitenkin kostautui.

Solovev poistettiin kentältä, kun laituri tuli holtittomasti takaapäin Mika Mäkitalon jaloille. Kahdeksalla kenttäpelaajalla Lahti pelasi pelkkää asemasotaa. Piste oli todellinen voitto ”Mustille Kuhnureille”.

– En kyllä muista milloin olisin ollut tasapeliin näin tyytyväinen, Maanoja nauroi.

– Tämä oli äärimmäisen hyvä esimerkki siitä, mitä kurinalainen ja uhrautuva joukkuepuolustus voi parhaimmillaan saada aikaan, Korkeakunnas kiitteli omiaan.

– Pelaajia ei voi syyttää, jokainen varmasti antoi kentällä kaikkensa, Malinen pohti.

Malinen teki ennen ottelua kovan ratkaisun ja komensi kentälle tiistaina seuran kanssa sopimuksen tehneen veskarin Antonio Regueron. Espanjalainen vastasi huutoon, ja torjui loistavasti Kalle Multasen puskun ottelun alkuhetkillä. Maalivahti hoiti vähät tilanteet varmaotteisesti ja vaikutti kovan luokan ammattilaiselta

– Oli mukava pelata ja työni on ottaa vaikeita koppeja. Lopputulokseen olen tietenkin pettynyt, Reguero kertoi.

Veskari on edustanut viimeksi Skotlannin toiseksi korkeimman sarjaportaan Hiberniania.

– Viimeksi pelasin cupiin ottelussa ennen joulua, mutta olen harjoitellut hyvin. Pelaamattomuus ei miehen otteissa näkynyt.

RoPS jatkaa sarjassa kolmantena. Napapiirin ylpeys on hävinnyt kuudesta ottelustaan vain yhden.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 413 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309