keskiviikko, 04 touko 2016 15:11

Lapin derby käynnistää juhannuksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ja PS Kemi kohtasivat maaliskuussa keskuskentällä. Ottelu päättyi Kemin 2-1 voittoon. RoPS ja PS Kemi kohtasivat maaliskuussa keskuskentällä. Ottelu päättyi Kemin 2-1 voittoon. Kuva: Oona Sarajärvi

PS Kemi – RoPS pelataan torstaina 23. kesäkuuta. PS Kemin kotikentällä Kemin Sauvosaaressa on käynnissä kenttäremontti.

Veikkausliiga on myöntänyt siirron PS Kemin ja RoPS:n keskinäiselle ottelulle.

Remontin valmistuminen aikataulussa on epävarmaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ensimmäinen remontoidulla kentällä pelattava ottelu olisi ollut 25.5. myös Lapin derbynä tunnettu PS Kemi – RoPS.PS Kemin aloitteesta ottelu on päätetty siirtää noin kuukaudella eteenpäin. Uusi otteluajankohta on torstaina 23.6. kello 17.30.

– Kaupungin kanssa on tehty maanantaina katselmus stadiontyömaalla ja on iso riski, että remontti ei ole valmis vielä toukokuun lopussa. Olisi turvallisuusriski päästää katsojat keskeneräiselle työmaalle. Myöskään kentän kunnosta tuossa vaiheessa ei ole takeita, kertoo PS Kemin toiminnanjohtaja Arto Hakala.

– Me ymmärrämme Kemin tilanteen ja minkä tähden aloite siirtoon on tehty. Olemme talkoissa mukana, sillä toivomme että PS Kemi pystyy järjestämään ensimmäisen derbyn parhaissa mahdollisissa olosuhteissa ja päästään yhdessä tekemään siitä hieno tapahtuma, kommentoi RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen.

Seurojen johto näkee uuden otteluajankohdan mahdollisuutena hyvään tapahtumaan juuri ennen juhannusta.

– Lähtökohtaisesti juhannusta edeltävä torstai on meille erittäin hyvä päivä. Se on Kemissä vilkas päivä ja ihmiset ovat valmiiksi liikkeellä. Uskon että katsomo tulee olemaan ääriään myöten täynnä, Hakala toteaa.

– Lapin derbystä on hyvä aloittaa hyvissä tunnelmissa juhannuksen vietto. Uusi ajankohta on hyvä mahdollisuus ja varmasti myös Rovaniemeltä saadaan sankoin joukoin kannattajia mukaan, uskoo Jaatinen.

VEIKKAUSLIIGA

 

Luettu 843 kertaa