ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 04 touko 2016 10:26

Hyväviereinen RoPS vie tasaisen taiston

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Lahti, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 5.5. klo 14.00

Asetelma?

RoPS on melkoisessa lennossa. Historiallinen vierasvoitto Interistä tuli ehjällä ja kurinalaisella esityksellä. Viime kaudesta rajusti muuttunut FC Lahti voitti Liigacupin, mutta liiga alkoi hieman takkuillen, kunnes edellisellä kierroksella VPS kaatui komeasti. Viime kauden Lahden teema oli ”lahtelaislegendojen kotiinpaluu.” Ryhmä sijoittui lopulta viidenneksi, mutta joukkuetta vaivasivat pitkin kautta kokeneiden pelaajien egojen törmäilyt, eivätkä konkariosaston välit päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen kanssa olleet aina parhaat mahdolliset. ”Toke” teki joukkueessa suursiivouksen, ja ryhmä on nyt nuorekas, nälkäinen ja intohimoinen. Korkeakunnas vannoo tiiviin puolustuspelin nimiin, eikä Lahti lähde vaikealla vieraskentällä yltiöpäisesti hyökkäämään.

Lahden esitykset ovat vielä ailahdelleet, kun RoPS voittanut kaksi edellistä peliään. Lisäksi RoPSin pelaajamateriaali on sen verran parempi, että kotijoukkue nousee niukaksi ennakkosuosikiksi.

Seuraa näitä!

Todelliset luottomiehet! RoPSin Ville Saxman (26) ja FC Lahden Mikko Hauhia (31) ovat Veikkausliigan luotettavimmat pelaajat. Nykypelaajista laitapuolustaja Hauhia on pelannut eniten peräkkäisiä liigaotteluita, peräti 79 ja Saxman toiseksi eniten, 73. Ei siis loukkaantumisia, pelikieltoja eikä edes flunssaa, ja aina valmentajien papereissa kentällä! Kaksikko on täysin omaa luokkaansa, sillä seuraavilla on vasta nelisenkymmentä peliä putkessa. Luotettavat ”suomenhevoset” ovat monella tapaa samanlaisia. Pelillisesti he eivät loista erityisesti millään osa-alueella, mutta eivät taas petäkään koskaan.

Mikä on Janne Sakselan pelipaikka? RoPS tarvitsee Sakselan hyökkäysvoimaa keskikentän laitapelaajana, mutta Saxmanin tehdessä keikkahommaa keskikentällä, on pakkikalusto pahasti vajaa. Akseli Kalermo on vielä kokematon ja tietynasteinen riskikortti. Riittääkö nuorukaisen nopeus laidalla?Juha Malinen tuskin muuttaa voittavaa kokoonpanoa, mutta laitapakkiosasto varmasti mietityttää.

Oho! Lahden Kalle Multanen on ollut alemmilla sarjatasoilla armoitettu maalinsylkijä. Kahdella edellisellä sesongilla Multanen pommitti Valkeakosken Hakan paidassa peräti 49 maalia ja voitti molemmilla kausilla Ykkösen maalikuninkuuden.

Poissaolot? FC Lahden Euller ja Jussi Länsitalo ovat toipilaina sivussa.

Arvio? RoPS kontrolloi palloa ja pelitapahtumia. Lahti puolustaa erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti, sekä kyttää tilanteenvaihtoja. Ottelu on vähämaalinen, mutta kääntyy niukasti RoPSille.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 375 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309