ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 29 huhtikuu 2016 16:37

RoPS:lle historiallinen voitto FC Interistä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Robert Taylor avasi maalihanat Turussa puolen tunnin pelin jälkeen. Robert Taylor avasi maalihanat Turussa puolen tunnin pelin jälkeen. Kuva: Juha Tamminen

Jotkut vieraskentät ovat vaikeampia kuin toiset. Rovaniemen Palloseuran täytyi matkustaa viisitoista kertaa Kupittaalle ennen kuin FC Inter suostui ensimmäisen kerran taipumaan kotikentällään. 

Eilen RoPS kuitenkin haki historialliset ryöstöpisteet Napapiirille loppunumeroin 1-2 (1-1).
 
RoPS lähti Turkuun odotetulla miehistöllä. Viime hetken poissaoloja ei ilmaantunut, maalivahdit ovat kunnossa eikä Mika Mäkitalon PK:ta vastaan saatu tälli osoittautunut vakavammaksi. Kokoonpanossakaan ei ollut suurempia muutoksia. Ainoastaan Oluremi oli nostettu laidassa Nganbe Nganben tilalle.
 
Pitkä junamatka Turkuun kannattaa hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä kertaa päävalmentaja Juha Malisen takataskussa oli hiukan toisenlainen videopalaveri.
 
- Menomatkalla seurasimme televisiosta Atlético Madridin Mestarien liigan ottelua. Peli sattui tulemaan juuri oikealla hetkellä meidän oppimisprosessiimme nähden, Malinen kertoi.
 
- Me emme yritä pelata kuten Atlético, meillä on täysin oma pelitapamme, mutta pelitavoissa on silti paljon samaa kuten ennakkoluuloton ja monivaiheinen prässi. Siitä ottelusta jokaisella pelaajalla jäi mielikuva, millaista peli voisi olla.
 
- Siihen päälle vielä se, että meillä ei ole joukkueen yläpuolelle nousevia tähtiä, vaan jokainen kaveri pelaa joukkueelle, Malinen summasi.
 
Itse ottelussa ensimmäisen puoliajan aikana kumpikaan joukkue ei ennakko-odotusten mukaan juhlinut maalipaikoilla. Ricardolle kertyi pari torjuntaa. RoPS oli saanut rakenneltua muutaman paikan, mutta ei ollut päässyt kunnolla testaamaan turkulaisten Henrik Moisanderia.
 
Lopulta noin puolen tunnin pelin jälkeen Juha Pirinen riisti pallon vasemmassa laidassa, josta RoPS sai muutamalla syötöllä rakenneltua vetopaikan Robert Taylorille kuudentoista rajalle. Taylorin jalka oli vapaana. Interin maalilla Moisander oli voimaton Robertin ulkokierteiselle laukaukselle.
 
- Maalia edelsi maltillinen muutaman kosketuksen syöttöketju, johon osallistui useampi pelaaja, Malinen kertaili.
 
- Robert haistoi vetopaikan. Juuri noin pitääkin pelata, kun keli on märkä. Kannattaa laukoa ja vetää vaparitkin suoraan.
 
Vielä ennen kauden alkua Juha Malinen etsiskeli kirittäjää maalikuningas Aleksandr Kokolle. Robert Taylor voisi olla yksi vastaus. Tähänkin otteluun hänet oli nostettu ylös. Malisen mukaan Taylorin ei kuitenkaan yksin tarvitse kantaa vastuuta Kokon aseenkantajana.
 
- Löytyy meillä muitakin, mutta kyllähän viime vuoteen verrattuna yksi meidän iso puute oli, että laukauksia ei meinannut tulla. Siitä puhuttiin paljon, ja sen aukon on Robert nyt täyttänyt.
 
Inter iski tasoituksen aivan avausjakson loppuun. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Kennedy Nwanganga harhautti useammankin RoPS:n puolustajan nippuun, eikä maalivahti Ricardon vastaantulokaan aivan oppikirjasta ollut. Hieno suoritus täksi kaudeksi takaisin Turkuun muuttaneelta Nwangangalta.
 
- Inter pääsi pelaamaan nopean nurkkapallon, joita he harrastava. Siinä oli meidän pelaajilta ylipuolustamista ja huonoa tehtävän jakoa. Tuntui, että kaikki menivät siihen harhautukseen, Malinen analysoi takaiskumaalia.
 
Toiselle puoliajalle RoPS laski prässiään ja puolusti alempaa. Samalla lähdettiin hakemaan nopeita vastahyökkäyksiä. Muutaman yrityksen jälkeen Robert Taylor lopulta löysi pystyyn nousevan Janne Sakselan. Sakselan matala keskitys tuli suoraan Aleksandr Kokon jalkoihin, eikä Kokko näistä tilanteista erehdy.
 
- Ennen maaliakin Sakselalla oli ainakin neljä hurjaa pystyjuoksua muutaman minuutin sisään, mutta pallollinen pelaaja ei häntä vain löytänyt, Malinen muisteli.
 
- Epäilin jo, että jos vielä viideskin kerta tulee, niin jaksaako enää. Mutta vielä viimeisillä limukoilla hän jaksoi päätyyn saakka ja antoi juuri oikeaoppisen matalan keskityksen.
 
Loppuminuutit rovaniemeläisten oli helppo rauhoittaa peliä ja hakea vaihtojen kautta tuoreita jalkoja sekä lisää energiaa. Inter oli saatu aseettomaksi ja ehkä osin väsytettyäkin. RoPS puolusti kypsästi, eikä isännille avautunut kunnolla edes puolittaisia maalipaikkoja.
 
- Vaikka vaihdot tulivat myöhäisessä vaiheessa, niin nämäkin pelaajat tulivat kentälle hyvällä ilmeellä tukemaan joukkuetta. Lopulta kaikki pelaajat olivat isossa osassa tässä voitossa, Malinen kiitteli.
 
Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on tulevana helatorstaina 5.5.2016 klo 14.00. Keskuskentälle vieraaksi saapuu VPS:ää 4-0 kurittanut FC Lahti. Ottelu näytetään myös suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen
© 2016 RoPS

 

Luettu 1063 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309