ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 huhtikuu 2016 12:26

Malinen: Hyökkääjäminä hukassa ensimmäisen puoliajan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen. Juha Malinen. Kuva: Oona Sarajärvi

Voitokkaan PK-35 Vantaa -ottelun jälkeen kommentteja saapui jakamaan paremminkin mietteliään kuin helpottuneen oloinen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen. Viileässä kevätsäässä piste luonnollisesti lämmitti, mutta PK oli tehnyt ottelusta hankalan.


 
- Tällaisia nuhjuisia pelejä tulee kauden aikana, jolloin molemmat joukkueet puolustavat aktiivisesti. PK-35 pelasi hyvin. Pallonmenetyksen jälkeen heidän prässinsä oli tehokasta, Malinen jakoi tunnustusta.
 
- Molemmat joukkueet tunsivat toisensa ja pyrkivät puolustamaan tiiviisti. Tällaisessa ottelussa tarvittaisiin pelaajilta rutkasti taitoa, jotta pystyttäisiin pelaamaan vapaasti omaa hyökkäyspeliä.
 
Vieraiden vaarallisimmat maalipaikat syntyivät ensimmäisen puoliajan nopeista hyökkäyksistä. PK-35 on pallollisena erittäin taitava joukkue. RoPS:n avausjakson todelliset maalipaikat jäivät yhteen puolivahingossa syntyneeseen Janne Sakselan laukaukseen.
 
- Ensimmäinen jakso oli meille vaikea. PK:n vahvuus on heidän pallollinen pelaamisensa. He pelaavat lyhyttä syöttöä, ja jos siitä jää itse jälkeen, niin hankalaa on, Malinen kertasi.
 
Välttämättä pallotaitava PK-35 Vantaakaan ei päässyt esittämään parastaan. Rovaniemen Keskuskentän nurmi on vihertänyt jo maaliskuusta lähtien, mutta kulunut kenttä on tullut auttamatta elinkaarensa päähän.
 
- Pelistä tuli levoton. Toivottavasti tilanne helpottaa, kun saamme kevään aikana Keskuskentälle uuden tekonurmen. Silloin me ehkä pystytään ihan pelaamallakin hoitamaan tällaiset tiukat tilanteet.
 
- Pallo pomppii liikaa. Kun nurmi menee lattanaksi, ei jalkaa enää saa pallon alle toisin kuin jos pallo olisi ruohon päällä. Hyvällä nurmella potkuistakin tulisi monipuolisempia.
 
Silti RoPS saalisti Veikkausliigassa kauden ensimmäisen nollapelinsä. Tällä kertaa puolustuslinja toimi hyvin, topparit Abdou Jammeh ja Juuso Hämäläinen parantavat ottelu ottelulta, maalivahti Ricardolta kauden ylivoimaisesti paras ottelu ja ansaitusti IS Raadin kolme tähteä.
 
- Tänään meidän puolustusminä oli erittäin vahva. Me haluttiin puolustaa hyvin, eikä antaa vastustajan viedä peliä. Kentän paras oli Abdou Jammeh. Tärkeitä katkoja ja miehekästä pelaamista joukkueen kapteenina, Malinen kehaisi.
 
- Mutta sitten kun me saimme pallon, niin sitä hyökkäysminää ei enää löytynytkään. Taito ja luovuus oli ensimmäisellä jaksolla täysin hukassa.
 
- Puoliajalla kaivoimme kopissa hyökkääjäminän esille. Kun puolustetaan, niin puolustamisen tarkoitus on saada pallo, jotta päästään itse hyökkäämään.
 
Reilun tunnin pelin jälkeen RoPS suoritti ensimmäiset harkitut vaihtonsa. Robert Taylor ja Nganbe Nganbe otettiin vaihtoon, heidän tilalleen juoksivat Oluremi ja Eetu Muinonen.
 
- Robertila ja Nganbe Nganbelta ihan kelpo ottelu, mutta toivomus kuitenkin oli, että kentälle saataisiin pari taitavaa kaveria, jotka penkillä istuessaan olisivat huomanneet, että nyt tuolla tarvitaan luovuutta, Malinen taustoitti.
 
- Oluremi ja Muinonen toivatkin malttia. Tuli muutos, että me päästiin muutamalla syöttöyhdistelmällä vastustajan maalille. Saatiin nopeasti 3-4 erittäin hyvää maalintekopaikkaa.
 
- Lopulta oli vain ajan kysymys, koska ratkaisumaali tulee.
 
Tällä Veikkausliigan kierroksella vahvat mestariehdokkaat HJK ja SJK kumpikin osittain kompuroivat. HJK jäi Ahvenanmaalla tasapeliin, ja SJK joutui kotonaan Tampereen Ilveksen kynsiin. Juha Malinen ei antanut kierroksen tuloksille kovinkaan suurta arvoa.
 
- Sen olen 30-vuotisen valmentajauran aikana oppinut, että sarjataulukkoa ei kannata katsoa ennen kuin 10 kierrosta on pelattu. Mestaruuden vie se joukkue, joka kauden päätteeksi on kerännyt pisteitä noin 2,1 keskiarvolla. Mitaleille pääsee ehkä 1,9 - 2,0 pisteen keskiarvolla.
 
- Mutta neljä peliä on pelattuna, ja tilanteeseen nähden meidän tulos on kohtuullisen hyvä. Töitä on silti edelleen todella paljon, Malinen päätti.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

Luettu 996 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309