ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 22 huhtikuu 2016 08:12

RoPS rumasti ulos Suomen Cupista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kapteeni Abdou Jammeh ja Mika Mäkitalo voivat jatkossa keskittyä liigapeleihin ja Eurooppa liigaan. RoPS-kapteeni Abdou Jammeh ja Mika Mäkitalo voivat jatkossa keskittyä liigapeleihin ja Eurooppa liigaan. Kuva: Pekka Aho

RoPSin osuman teki Aleksandr ”Boris” Kokko. Hakan maalit iskivät Jesse Ahonen, Dudu ja kahdesti osunut Topi Järvi.Suomen Cup on viime vuosina sujunut RoPSilta surkeasti. Kauden 2013 upean cupin mestaruuden jälkeen tie on katkennut joka vuosi juuri samaiselle kuudennelle kierrokselle.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ei tappion jälkeen väistellyt vastuuta, vaan otti ison osan Haka-tappiosta omalle kontolleen.

– Jatkopaikka meni. Valmentajan pitää ottaa tästä vastuuta, kun emme saaneet omaa peliä alusta asti esille ja toimimaan. Jotain valmistautumisessa meni pieleen, en osannut tunkeutua pelaajien nahkoihin, enkä saanut heille oikeaa tunnetta päälle.

Malinen marssitti kentälle hieman reservipitoisen avauskokoonpanon, sillä penkille jäivät ykköspyssy Kokko ja toppari Juuso Hämäläinen. Näyttöpaikan avauksessa saivat kärkipelaaja Ransford Osei ja keskuspuolustaja Jarkko Lahdenmäki.

Ottelun alku oli RoPSille vaikea.

– Emme päässeet pelin isännäksi millään, Malinen ihmetteli.

RoPS koki raskaan takaiskun jo ottelun 21. minuutilla, kun veskari Ricardo loukkaantui, ja Malinen joutui komentamaan kentälle vasta 17-vuotiaan Juhani Kankaan.

– Se oli normaali torjuntatilanne. Olin kyllä hämmästynyt, että hän loukkaantui siinä. Tämä oli nyt jo 3-4 Ricardon loukkaantuminen tälle harjoituskaudelle.

Malisen mukaan veskarilla on verenpurkauma kyljessään, mutta vamman vakavuutta hän ei osannut vielä arvioida. Kakkosmaalivahti Tyler Back on sairastuvalla sormi paketissa, joten RoPSilla voi olla edessään viime kauden tapainen veskariongelma.


RoPS pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan, mutta juuri ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä Topi Järvi ja Dudu petasivat paikan Ahoselle, joka pääsi rankaisemaan toissa kauden seuraansa kovalla laukauksella.

– Karmea puolustusvirhe, läpiajo ja maali, Malinen summasi. RoPSin puolustuspelaaminen oli ajoittain hyvin epävarmaa.

Toiselle puoliajalle RoPS tuli läksyjään lukeneena, ja vierasjoukkue loi useita tekopaikkoja. Osei hukkasi läpiajon ja tulitti hyvästä paikasta ylähirteen.

– Ja Abdou (Jammeh) veti kolmesta metristä päin maalivahtia, Malinen taivasteli hukattuja tontteja.

 RoPSin brasilialainen maalivahti Ricardo loukkaantui avausjaksolla. Lähipäivät näyttävät joutuuko RoPS maalivahtiostoksille viime kevään tapaan. (Kuva: Pekka Aho)

Vajaan tunnin pelin jälkeen RoPS vaihtoi järeän tykistönsä kentälle, kun ”Tsaari Boris” korvasi Oluremin. Kauaa maalikuningas ei kentällä vanhentunut ennen kuin hän iski tasoitusosuman.

Hetken RoPSin tilanne näytti lupaavalta, mutta peli lipesikin käsistä. Topi Järvi viimeisteli 2-1 johto-osuman komean läpiajon päätteeksi vain hetkeä myöhemmin.

– Se oli meiltä todellinen vanhanaikainen. Maalin jälkeen pitäisi olla terävänä, mutta me annoimme käsissä olleen pelin Hakalle, päävalmentaja manasi.

Seuraava Haka-osuma syntyi erikoisesti. Tuhlaajapoika Osei ampui ylärimaan, ja pallo kimposi takaisin kentälle. Hakan vastahyökkäys päättyi osumaan, 3-1 maalin viimeisteli jälleen Järvi.

Haka iski vastaiskuista lopulta rumat lukemat. Dudu karkasi läpi ja naulasi jo 4-1.

– Hakalla oli intohimo ja halua pelata, Malinen kehui vastustajaa.

– Tämä on ei toivotuimpia oppimistilanteita, mutta ainakin oppi on helppo siirtää käytäntöön, pettynyt päävalmentaja päätti.


Suomen cup

FC Haka-RoPS

6. kierros: FC Haka – RoPS 4-1 (1-0)

Maalit: 41. 1-0 Jesse Ahonen, 66. 1-1 Aleksandr Kokko, 70. 2-1 Topi Järvi, 75. 3-1 Järvi, 84. 4-1 Dudu.

RoPSin kokoonpano: Ricardo (21. Juhani Kangas); Janne Saksela, Jarkko Lahdenmäki, Abdou Jammeh (v.), Juha Pirinen; Ville Saxman, Mika Mäkitalo; Oluremi (58. Aleksandr Kokko), Robert Taylor, Jean Fridolin Nganbe Nganbe (v.); Ransford Osei (76. Aapo Heikkilä).

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 416 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309