ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 huhtikuu 2016 00:00

Malinen: Jokainen haluaa pelata Klubia vastaan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen. Juha Malinen. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura viimeisteli kotiavauksen kuvioitaan keskiviikon iltapäiväharjoituksissa. Ikkunasta katsottuna ulkona vaikutti erehdyttävän keväiseltä, mutta Keskuskentän lämpömittari näytti pyöreää nollaa, ja pohjoisesta kävi ikävän navakka tuuli. Ei annettu shortsikelejä, mutta toisaalta tämä on sitä kotietua.


 
Mukana oli koko edustusjoukkue. Antti Okkosta lukuun ottamatta RoPS:n terveystilanne on erinomainen. Pienen yläraajavamman jäljiltä myös maalivahti Tyler Back napsi koppeja ainakin jo harjoituksissa.
 
Pienpelien alkaessa kakkosvalmentaja Matti Kilpelä otti omien sanojensa mukaan ensimmäiset juoksuaskeleensa viiteen vuoteen. Huoltaja Hannu Vento kehui hymyssä suin Kilpelän hakevan tällä kaudella vielä avauksen paikkaa. Joukkueenjohtaja Matti Vikman löysi pieniä kehityskohteita.
 
- Muuten hyvä, Matti, mutta missä jalat, Kolli huikkaa. Kilpelä irvistää takaisin ja venyttelee takareisiään.
 
Tunnelma joukkueessa on rento. Juha Malinen viheltää harjoitukset päättyneiksi, mutta juuri kenelläkään ei ole kiire takaisin pukukoppiin. Purevasta tuulesta huolimatta pelaajat jäävät pallottelemaan kentälle. Vento keräilee pikkuhiljaa muovikartioita ja juomapulloja. Kolli siirtyy sisätiloihin täyttämään pesukoneita.
 
Pelaajista aistii, että jotain on tapahtumassa.
 
- On tässä kotiavauksessa tietty vipinä, valmentaja Juha Malinen myöntää myös omasta puolestaan.
 
- Jos elettäisiin aikaa pari vuotta takaperin, niin eihän kotiotteluissa silloin ollut hirveästi herkkuja tarjolla. Mutta edellinen kausi muutti paljon. Ja varsinkin se, kuinka yleisö otti meidät vastaan.
 
Yleisön löytyminen takaisin Keskuskentän lehtereille on asia, joka jäi monelle edelliskaudesta päällimmäisenä mieleen. Yleisökeskiarvo uuden katsomon osalta oli yli 3200. HJK ja KuPS houkuttelivat pitkälti yli 4000 katsojaa. Nuo olivat lukuja, jotka nostivat monelle pitkän linjan kannattajalle muistoja kultaiselta 80-luvulta.
 
- Silloin pelaajat oikeasti viihtyivät tällä kentällä. Nyt he haluavat päästä takaisin siihen samaan viime syksyn tunnetilaan, Malinen kertoi pelaajiensa tavoitteista.
 
Joukkueen harjoituksissa kaikuu iloisuus ja työmoraali. Kukaan ei tiuski. Valmentajat selostaa, pelaajat kuuntelee, pilli ja taas mennään. Valmista ei tekeminen ole, mutta jokainen on sitoutunut laittamaan peliin kaikkensa yhteisen päämäärän eteen.
 
- Paljon on töitä tekemättä, ja paljon tulee harjoitusten aikana ylimääräisiä keskeytyksiä. Kaikki ei ole sulavaa, mutta poikien asenne on hyvä. He ymmärtävät, missä kehitysvaiheessa olemme, Malinen kehuu työilmapiiriä.
 
- Vielä on asioita, joita joudutaan jankkaamaan ja toistamaan, mutta sillä tavalla se urheilussa etenee. Toistojen ja virheiden kautta.
 
Kotiavauksen odotusarvoa nostattaa myös tuleva vastustaja. Suomen mittakaavassa HJK on suurseura ja joukkue, jonka kaikki haluavat voittaa kaudesta tai sarjatasosta riippumatta. Viime vuonna pronssille jääneelle HJK:lle ei tällä kertaa kelpaa mikään muu kuin mestaruus.
 
- HJK:ta vastaan pelaaminen on aina haastavaa, mutta toisaalta jokainen haluaa heitä vastaan myös pelata, Malinen myöntää.
 
- Mutta edellisestä kahdesta vieraspelistä saimme jo kolme pistettä. Nyt ei tarvitse ainakaan sitä turhaan puristaa, että ensimmäinen voitto olisi ottamatta.
 
Veikkausliigan kotikauden avausottelu RoPS - HJK Keskuskentällä 14.4.2016 klo 18.30. Ottelu näkyy suorana IS Extra ja Ruutu+ -palveluissa. Otteluliput ennakkoon Ticketmaster.fi, RoPS Bingo ja Prisma.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 961 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309