ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 huhtikuu 2016 08:50

HJK on kova haaste RoPS:lle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli?: RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 14.4. klo 18.30

Asetelma: RoPSin kauden ensimmäinen kotiottelu ja vastassa heti suuri ja mahtava HJK. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009 HJK ei kuitenkaan tule hallitsevana mestarina peliin, vaan viime seosongin sijoitusten perusteella pronssi-Klubi on hopea-RoPSin haastaja. Nyt kuitenkin mennään jo kautta 2016.

Klubi teki tälle kaudelle todella kovia hankintoja ja pyrkii toteuttamaan sloganinsa mukaisen ”Pokaali takaisin Töölöön”-projektin mahdollisimman varmasti ilman kompuroimista.

HJK:n peli on ollut heti alkukaudesta jo hyvin valmista, ja alla on kaksi vakuuttavaa voittoa. RoPS on pelannut ajoittain hyvin, välillä sekasortoisesti. Maarianhaminan niukan tappion jälkeen pistekantaan pitäisi palata nopeasti. HJK on kuitenkin niin vahva, että se tulee otteluun niukkana suosikkina.

Seuraa näitä: Siirtääkö Juha Malinen Mika Mäkitalon keskikentän pohjalle? Kauden kaksi ensimmäistä ottelua ovat näyttäneet, ettei RoPSilla ole riittävästi pelintekovoimaa keskikentän keskustassa. ”Muksu” on ollut Veikkausliigan johtavia keskikenttäseppiä jo kymmenen vuotta, ja nousi huipulle nimenomaan puolustavana keskikenttäpelaajana. Hänen taitoaan, ja kykyään pitää palloa tarvitaan nyt alempana, ja maalinälkäinen sekä laukaisuvoimainen Robert Taylor voisi menestyä hyvinkin kymppipaikalla.

HJK:n Medo palasi pitkältä reissultaan takaisin Klubiin ja ehkä parempana kuin koskaan. Vuodet Boltonissa ja Partizanissa ovat jalostaneet keskikenttäpelaajaa entisestään, monipuolinen, taitava ja dynaaminen.

Oho: HJK:n laitapuolustaja Taye Taiwo on pelannut Nigerian paidassa MM-kisoissa Etelä-Afrikassa 2010. Taiwon meriittilista Veikkausliigapelaajaksi on poikkeuksellinen. 53 A-maaottelua Nigerian riveissä ja seuratasolla mittava ura Ranskan suurseurassa Olympique Marseillessa. Lisäksi ehkä koko sarjan paras pelaaja on edustanut mm. AC Milania, QPR:a, Kiovan Dynamoa ja Bursasporia.

Poissaolot: RoPSilta puuttuu pitkäaikaispotilas Antti Okkonen, ja HJK:n Anthony Annan on loukkaantuneena. Klubin Toni Kolehmaisen ja Richard Gadzen pelikunto on kysymysmerkki.

Arvio: Vaikka HJK on suosikki ja pelillisesti harppauksen RoPSia edellä, pystyvät napapiiriläiset uskottavasti haastamaan suurseuran kotikentällään. Yrittääkö RoPS tempaista aloitteen itselleen, vai valitseeko Malinen passiivisemman pelisuunnitelman, ja yllättää Klubin?

HJK ei suosiolla luovu pallonhallinnasta, joten kannattaako siitä tapellakaan? Pelin luonne on ennakkoon avoin. Lopputuloksena pistekin olisi RoPSille hyvä suoritus.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 423 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309