ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 10 huhtikuu 2016 09:05

RoPSin hylätty maali kuumensi tunteita

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-toppari Abdou Jammeh pysäyttää IFK Mariehamnin Brian Spamin läpiajon. Oikealla Janne Saksela. RoPS-toppari Abdou Jammeh pysäyttää IFK Mariehamnin Brian Spamin läpiajon. Oikealla Janne Saksela. Kuva: Erkki Santamala

Rovaniemen Palloseura sai poistua Ahvenanmaalta tyhjin käsin Veikkausliigan ottelussa, kun isäntäjoukkue IFK Mariehanm oli lukemin 1-0 (0-0) napapiiriläisiä parempi. Ottelun ainoan maalin ampui Dever Orgill.

Juha Malinen: ”Tuomarit veivät meiltä maalin ja pisteen!”Ottelu oli tyypillinen yhden maalin peli.

– Puoliajalla kopissa korostettiin, kuinka tärkeä ensimmäinen maali on. Valitettavasti sen teki vastustaja, RoPS-toppari Juuso Hämäläinen manaili.

RoPSin Ransford Osei teki ottelun lopussa tasoitusosuman, jonka avustava erotuomari kuitenkin liputti paitsioksi.

– Se ei missään nimessä ollut paitsio. Tuomarit veivät meiltä maalin ja pisteen, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen jyrisi.

– Toivottavasti myöhemmin tuomarit myös lahjoittavat meille pisteen. Uskon, että pitkässä juoksussa nämä virheet tasoittuvat.

Peli oli RoPSin ensimmäinen luonnonnurmella tällä kaudella. Maarianhaminan epätasainen nurmi ei saanut Hämäläiseltä kehuja.

– Pallo pomppi koko ajan, eikä kumpikaan pystynyt kunnollisiin pallonhallintajaksoihin.Ensimmäisellä puoliajalla ottelu oli tasainen. RoPSin hyvän alun jälkeen IFK pääsi niskan päälle puolen tunnin hujakoilla. RoPSin koko talvikauden ja myös liiga-avauksen ensimmäisen puoliajan horjunut puolustuspelaaminen oli nyt huomattavasti varmempaa kuin aiemmin. Topparipari Abdou Jammeh – Hämäläinen pelasi varmasti ja keskikentän pohjalla jatkanut Ville Saxman liimasi keskikentän tiiviiksi. Myös veskari Ricardo pelasi tasapainoisesti.

Molemmilla joukkueilla oli muutama tontti iskeä pallo häkkiin. IFK:n Tony Wirtanen ampui avopaikasta taivaan tuuliin, ja Diego Assis tarjoili nappikeskityksen maalille, mutta kukaan joukkuekavereista ei palloon ehtinyt.

RoPSin paras paikka syntyi, kun Aleksandr ”Boris” Kokko tarjoili loistavan pallon läpi rynnänneelle Jean Fridolin Nganbe Nganbelle , mutta Wirtanen rikkoi nopeaa kamerunilaista kortin arvoisesti. Hieman aiemmin IFK:n molari Waltteri Viitala selvitti Mika Mäkitalon kelpo laukauksen.RoPS aloitti toisen puoliajan vahvasti, mutta maalin iski kuitenkin IFK tilanteesta, joka ei edes kunnon ollut maalipaikka. Abdou Jammehin puskema purkupallo jäi hieman vajaaksi, ja Orgill ampui aivan loistavan laukauksen maalin taka-alanurkkaan. Kierteinen veto painui häkkiin tolppaa kolistellen.

– Se oli aivan saatanan pieni millimetrin juttu, Malinen harmitteli Orgilin taidokasta ja osin onnekastakin maalia.

Takaiskun jälkeen RoPS ei saanut uutta vaihdetta silmään millään. Mariehamn piti pakkansa tiiviinä ja peruutti syvälle omalle alueelleen. Linjojen välit pysyivät ahtaina, ja RoPSin pelinrakentelulle jäi hyvin vähän tilaa.

RoPSin kiri alkoi purra vasta viimeisellä vartilla. ”Boris” Kokko oli ensin lähellä tasoitusta, mutta Jani Lyyski siivosi turvallisemmille vesille maalikuninkaan puskun maaliviivalta. RoPSin paine kasvoi, kun Malinen komensi joukkonsa kolmen miehen alakertaan ja nosti kärkeen Kokon kaveriksi Ransford Osein. Osei saikin pallon maaliin asti, mutta juntatessaan verkkoon yläparrusta kentälle palanneen pallon ghanalainen oli tuomariston mielestä paitsioasemassa.

– Tappio vetää aina mietteliääksi. Olen surullinen, koska tämä oli hyvä taistelupeli joukkueelta. IFK on fyysisesti meitä miehekkäämpi joukkue, ja pienellä kentällä oman pelin pelaaminen oli todella vaikeaa, Malinen analysoi.


Tilastot

IFK Mariehamn-RoPS 1-0 (0-0)

Maali: 53 min. 1-0 Dever Orgill.

RoPS 4-2-3-1: Ricardo; Janne Saksela, Juuso Hämäläinen, Abdou Jammeh, Juha Pirinen; Ville Saxman, Robert Taylor (v. Ransford Oseu) ; Aapo Heikkilä (v. Oluremi), Mika Mäkitalo, Jean Fridolin Nganbe Nganbe (v. Jarkko Lahdenmäki) ; Aleksandr Kokko


Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 432 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309