ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 10 huhtikuu 2016 17:04

Saksela: Pallovarmuus puuttui

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Saksela. Janne Saksela. Kuva: Juha Tamminen

Janne Saksela on viime aikoina totuttu näkemään useammin laitalinkkinä kuin laitapuolustajana. Laitapelaajaksi itseään tituleeraava Saksela ei nähnyt ongelmaa siinä, että hänet tiputettiin Maarianhaminaa vastaan jälleen puolustukseen.


 
Sakselan mukaan eilisen vierastappion syyt löytyvät ihan muista pelillisistä asioista.
 
Miksi eilisen kaltainen tulos? Mitä tapahtui pelissä?
 
"Se oli aika tasainen taistelu, joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.
 
Meiltä puuttui pelin rakentelu. Ei päästy hallitusti rakentamaan peliä taikka tilanteita. Homma meni meiltä liikayrittämiseksi, ja lopulta se oli vastustaja, joka maalin sitten teki. Ei pelattu tarpeeksi hyvin. Taisteltiin kyllä, mutta meni melkoiseksi vääntämiseksi."
 
Vaikuttiko se, että sinäkin pelasit vaihteeksi puolustajana ja keskikenttäkin oli uudessa järjestyksessä?
 
"Tietenkin kun palettia muuttaa, niin se vähän vaikuttaa, mutta ei tuo pelaajien roolituksesta tai pelipaikoista ollut kiinni. Ei vain ollut tiettyä pallovarmuutta, että oltaisiin saatu peli rullaamaan. Meni ihan puskemiseksi."
 
Oliko pitkällä yli 20 tunnin matkustamisella lopulta mitään vaikutusta?
 
"En voi muiden puolesta vastata, mutta ei se omalla kohdalla vaikuta. Saa kuitenkin yön nukkua junassa ja lepäillä laivassa, niin ei siinä mitään. Jos jollakin on vaikeampi nukkua junassa, niin silloin asialla saattaa olla merkitystäkin, mutta ei omalla kohdalla.
 
Kyllä se oli muista asioista kiinni tällä kertaa. Iso pettymys kaikkiaan. Kaikki kunnia toki kavereille, antoivat kunnon vastuksen. Vahva joukkue. Tulivat kovaa tilanteisiin ja voittivat palloja. Mutta olisi peli voinut kääntyä meillekin."
 
Maarianhaminan maali oli senteistä kiinni, ja Ransfordin maalistakin jäi sopivasti jossiteltavaa?
 
"Sitä en nähnyt, oliko meidän maali paitsio vai ei. Sen näkee videolta sitten.
 
Mutta heidän maalissa emme saaneet purettua boksissa. Heidän hyökkääjä siirsi vähän palloa sivuun ja pääsi vetämään. Itsekään en ennättänyt peittämään. Aika tarkan laukauksen sai aikaiseksi. Meidän olisi vain täytynyt saada pallo pois vaara-alueelta."
 
Miltä se tuntui taas pelata pakkina? Vai onko sillä isompaa merkitystä?
 
"Tuntui ihan hyvältä. Tietenkin olisi halunnut päästä enemmän peliin mukaan ja saada enemmän palloa, mutta hyvältä tuntui muuten. Ei siinä ollut mitään probleemaa.
 
Harmi se ensimmäisen puoliajan keltainen, niin joutui varomaan, ettei tule ulosajetuksi. Siinä tilanteessa hävittiin pallo keskialueella. Olivat juuri pääsemässä vastahyökkäykseen. Lähdin prässäämään ja kaveri laittoikin ohi. Vähän otin paidasta kiinni ja hidastin menemistä. Korttihan siitä napsahti."
 
Maarianhaminan kentän koosta puhutaan paljon, mutta oliko se muuten millaisessa kunnossa?
 
"Todella pehmeä ja pienihän se on. Aika iso ero esimerkiksi meidän tekonurmeen, mutta kyllä siinä olisi pystynyt pelaamaan enemmän. Ei tulos siitäkään ollut kiinni. Aika erilainen se kuitenkin on. Ihan OK kunnossa kaikkiaan, mutta näin alkukeväästä vielä tosi pehmeä. Se asetti omat haasteensa."
 
Näkyikö Maarianhaminan pitkäaikaisen valmennusjohdon vaihtuminen kentällä mitenkään?
 
"Ehkä he olivat piirun verran suoraviivaisempia kuin aiemmin. Mutta tässäkin asiassa ollaan vielä alkukaudessa, jolloin pelit usein menee sellaiseksi. Mutta ehkä he ihan yrittivätkin saada palloa nopeammin ylös."

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen
© 2016 RoPS

 

Luettu 1017 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309