ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 10 huhtikuu 2016 15:41

Malinen: Ehkä paras Maarianhamina, jonka itse olen nähnyt

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Juha tamminen

Rovaniemen Palloseura kärsi eilen kirvelevän yhden maalin tappion IFK Mariehamnille. Maarianhaminan pieni kenttä ja fyysisesti aktiivinen kotijoukkue tekivät ottelusta vaikean.


 
Maarianhamina on Lapin joukkueille aina haasteellinen paikka vierailla, mutta tuoreeltaan tavoitettu päävalmentaja Juha Malinen ei kuitenkaan uskonut, että RoPS:n paras terä olisi hukkunut yli 20 tunnin matkustamiseen.
 
- Vieraspeliksi ensimmäiset 15-20 minuuttia oltiin todella hyviä. Olimme jopa vähän niskan päällä, Malinen arvioi.
 
- Mutta lopulta, kun kenttä oli ahdas ja Maarianhamina heräsi olemaan aktiivisempi, niin siitä tuli tuollainen ottelu. Alun jälkeen kyseessä oli tyypillinen nolla-nolla tai korkeintaan yhden maalin peli.
 
Tappiota ei kuitenkaan voi kentän piikkiin laittaa. Kenttä on molemmille joukkueille aina sama.
 
- Maarianhaminalle kaikki kunnia siitä, että he pelasivat joukkueena, Malinen jakoi tunnustusta.
 
- Kyseessä oli ehkä paras Maarianhamina, jonka itse olen nähnyt. Tällä kertaa siellä ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä. Fyysisesti he olivat tosi vahvoja.
 
Tasaisessa ottelussa kumpikaan joukkue ei missään vaiheessa selkeästi hallinnut peliä. Jossiteltavaa jäi silti niin omista paikoista kuin Maarianhaminan maalistakin.
 
- Ensimmäisellä jaksolla saimme pari-kolme paikkaa, joista olisi voinut tehdä. Lähinnä Nganbe Nganbe oli niissä tilanteissa liukkaana, Malinen kertasi.
 
- Maalikin tuli oikeastaan tilanteesta, jossa ei edes ollut paikkaa. Mutta hyvä suoritus Dever Orgillilta. Kunnia kuuluu hänelle, koska hän oli varmasti kentän vaarallisin hyökkääjä.
 
RoPS:n oma pelin rakentelu vaikutti ajoittain hankalalta. Toisella puoliajalla maalin tappioasemassa Juha Malisen oli kuitenkin haettava muutoksia.
 
- Tässä vaiheessa kautta meidän peli ei edes voi olla valmista. Varsinkin keskikenttäpeli etsii vielä kauan aikaa itseään, Malinen myöntää.
 
- Mutta vaihtojen myötä aloimme satsaamaan vähän enemmän hyökkäykseen.
 
Yksi kulmakarvoja kohauttanut ratkaisu oli kovalla moraalille uurastaneen Nganbe Ngaben vaihtaminen puolustaja Jarkko Lahdenmäkeen.
 
- Nganbe Ngabe ei yksinkertaisesti jaksanut enää. Lahdenmäen myötä Juha Pirinen nostettiin ylös.
 
Vaihdot toivat toivottua muutosta. Pelin virtaus kääntyi jälkipuoliskolla vieraille. Yksi maalikin nähtiin Ransford Osein puskettua Oluremin ylärimasta kimmonneen laukauksen Maarianhaminan verkkoon.
 
Maali kuitenkin liputettiin paitsioksi.
 
- Hylkäämistä minä en sulata. Sellainen kuva siitä jäi, että meiltä vietiin maali, Malinen puuskahti.
 
- Tässä vaiheessa en halua moittia ketään, mutta se näytti siltä, ettei Ransford voinut olla paitsiossa. Lauotaan ylähirteen, kaveri tulee vauhdilla pallolle, eikä minun mielestä seisonut paitsiossa.
 
Napapiirillä ei kuitenkaan ole montaa päivää aikaa murehtia eilistä tulosta. Veikkausliigan kevät etenee nopealla rytmillä.
 
- Jatkoa ajatellen meidän täytyy jatkaa työntekoa ja monipuolistaa peliä, Malinen suunnitteli.
 
- Joukkueen ilme on kuitenkin erittäin hyvä. Kahdesta vieraspelistä kolme pistettä on myöskin hyvä saldo, mutta tämä tulos harmittaa. Täältä olisi pitänyt piste ainakin napata.
 
Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu, ja samalla kotikauden avaus, on jo tulevana torstaina 14.4.2016. Vieraaksi saapuu hallitseva pronssimitalisti Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu alkaa klo 18.30.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen
© 2016 RoPS

 

Luettu 910 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309