ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 huhtikuu 2016 21:24

Hämäläinen: Nyt on tärkeää raapia pisteitä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juuso Hämäläinen Juuso Hämäläinen Kuva: Juha Tamminen

Perjantaina hiukan ennen kuutta iltapäivällä Rovaniemen Palloseura pakkasi pelaajansa ja varusteensa jo tutuksi tulleella rutiinilla Turun yöjunaan. Huomenna aamu kahdeksalta Turun satamassa odottaisivat Ahvenanmaan lautta ja notkuvat aamiaispöydät. Perillä Maarianhaminassa joukkue on hiukan kahden jälkeen lauantaina. Ottelu IFK Mariehamnia vastaan alkaa neljältä.


 
Junasta tavoitetulla RoPS:n keskuspuolustaja Juuso Hämäläisellä oli hyvin aikaa vastailla kysymyksiin. Joukkue oli vasta aloittanut yli 20 tunnin matkansa Keskuskentältä kohti Wiklöf Holding Arenan pukukoppeja. Paluu Napapiirille onneksi sujuu huomattavasti joutuisammin, lentäen Helsingin kautta.
 
Millainen on ollut viikko liigaotteluiden välillä? Mitä on joukkueen kanssa käyty lävitse?
 
“Kaikkinensa hyvä viikko. Ollaan tutkailtu palavereissa tulevaa vastustajaa ja heidän erikoistilanteita. Ihan normaalisti on keskitytty tulevaan peliin. Vähän uusia kuvioita ja sellaista.”
 
Mitenkäs edellinen PK-35 -ottelu. Onko se on läpi käyty?
 
“Palavereissa ollaan yhdessä kelattu videoita. Puolustuspelaamisen täytyy ehdottomasti olla jatkossa parempaa. Kun helpot virheet karsitaan pois, niin kova joukkue tulee RoPS olemaan.
 
Mutta tärkeintä oli, että niistä virheistä ei menetetty pisteitä, vaan saatiin aikaiseksi mahtava nousu. Ja tietenkin harvemmin sellaistakaan tapahtuu, että kaveri pääsee kolme kertaa laukomaan ja tekee kolme häkkiä.”
 
Kuten Juha Malinenkin sanoi, niin varmaan yksi parhaimpia tapoja voittaa ottelu? Pisteet kotiin ja paljon oppia?
 
“Oli kyllä. Kokonaisuutena varmasti paras liiga-avaus, mikä henkilökohtaisesti on ikinä tullut koettua.”
 
Kausi on tosiaan alkanut, niin miten on peli alkanut Abdou Jammehin kanssa sujumaan?
 
“Ihan mukavasti. Parannettavaa totta kait on, mutta eiköhän se tästä lähde tosissaan liikkeelle.
 
Abdou on pelaajana aika samanlainen kuin oli Eric Matoukou viime vuonna Interissä, mutta Abdoulla on paremmat ominaisuudet. Lisäksi meillä on aika yhtenevät ajatukset puolustuspelaamisesta, niin veikkaanpa, että tullaan vielä sopimaan aika hyvin yhteen.”
 
Kuinka paljon teillä topparipareilla yleensä on kommunikointia keskenään?
 
“Pelin sisällä tulee henkilökohtaisia ratkaisuja, jotka jokainen pelaaja tekee omalla tavallaan. Kaikkea ei tietenkään voi harjoitella etukäteen, vaan silloin pitää reagoida toisen pelaajan liikkeisiin.
 
Me puhutaan paljon treeneissä. Varsinkin PK-pelin jälkeen on käyty läpi asioita, jotka voidaan tehdä paremmin.
 
Pelin aikana tulee joitain tilanteita, joissa puhutaan keskenäänkin, mutta enemmän se on meillä ylempien pelaajien ohjaamista.”
 
Abdou on joukkueen kapteeni, mutta onko teillä puolustuksen rooleissa selkeää johtajaa?
 
“Vastuu jakautuu aika tasaisesti. Laitapakeille ja laitalinkeille puhuminen, keskikentän ohjaaminen. Kaikille se puhumisen vastuu kuuluu.”
 
Millainen merkitys maalivahdilla on toppareiden peliin? Esimerkiksi juuri Ricardo?
 
“Toppari ja maalivahti muodostavat alakerran kolmion. Hyvä veskari helpottaa meidänkin pelaamista. Itseluottamus kasvaa kummasti, kun tietää, että takana on veskari, joka nappaa kiinni, jos jotain tapahtuu.
 
Me ollaan Abdoun ja Ricardon kanssa paljon keskusteltukin, millä tavalla eri tilanteita pelataan.
 
Ja maalivahtihan näkee kentän vielä paremmin kuin topparit. Se on hyvä että sieltä tulee puhetta, ja Ricardohan puhuu.”
 
Mitenkäs huominen ottelun sitten, millainen RoPS nähdään kentällä?
 
“Taisteleva totta kait, kuten aina. Lähdetään hakemaan Saarelta pisteitä kotiin.
 
Omassa pelisuunnitelmassa pysytään. Nyt alkukaudesta on tärkeää raapia pisteitä, kun harvalla joukkueella sapluuna on vielä täydellisesti kasassa.
 
Mutta sitähän ei tiedä, millaisessa kunnossa Maarianhaminan kenttä on. Pieni se ainakin on, mutta nurmen laadusta ei tiedä.”
 
Mitenkäs itse Maarianhamina vastustajana, millaista joukkuetta odotat vastaan?
 
“Me katsottiin viime viikon HJK-ottelusta koosteita. Se oli vasta heidän ensimmäinen vieraspeli, jonka pohjalta on aika vaikea sanoa, millainen vastustaja Maarianhamina tulee olemaan.
 
Pekka Lyyski valmensi siellä pitkään ja teki varmasti hyvää työtä. Nyt heillä on uusi valmentaja, joten pelitavastakaan ei vielä ole tarkkaa tietoa. Veikkaisin, että vastahyökkäyksillä lähtevät iskemään.”
 
IFK Mariehamn vastaan Rovaniemen Palloseura alkaa lauantaina 9.4.2016 klo 16.00. Ottelu näkyy suorana IS Extra ja Ruutu+ -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen
© 2016 RoPS

 

Luettu 1051 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309