ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 03 huhtikuu 2016 16:18

Malinen: Parasta mitä saattoi toivoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Päävalmentaja Juha Malisen puoliajalla tekemät muutokset käänsivät ottelun RoPSille toisella puoliajalla. Päävalmentaja Juha Malisen puoliajalla tekemät muutokset käänsivät ottelun RoPSille toisella puoliajalla. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuran ja PK-35 Vantaan eilinen ottelu nousee eittämättä jo nyt Veikkausliigan tämän kauden klassikoiden joukkoon. Yksistään RoPS:n nousu kanveesista oli kuin sankarielokuvista parhaimmillaan, mutta myös peli itsessään oli tasokas ja tarjoili komeita maaleja. Maukkainta mahdollista jalkapalloviihdettä.


 
Ottelun jälkeen Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen ei ainakaan tunnustanut, että kämmenpohjat olisivat sen enempää hionneet.
 
- No jaa, mikäpä tässä. Normipäivä toimistossa, Malinen naureskeli.
 
RoPS:n nousu toisella puoliajalla hakee vertaistaan ainakin rovaniemeläisessä jalkapallohistoriassa. Ensimmäisellä puoliajalla PK-35 oli erittäin lähellä täystyrmäystä. Tauolla RoPS:n pukuhuoneessa ei silti syötetty käärmekeittoa, ei huudettu eivätkä roskakorit lennelleet. Tapahtumat analysoitiin rauhallisesti.
 
- Tauolla kysyin ensimmäisenä, että onhan kaikki kunnossa. Onko tullut kolhuja. Sen jälkeen kävimme rauhassa peliä läpi, Malinen kertoi.
 
- Teimme 3-4 pienempää muutosta. Aapo Heikkilä tuli laituriksi, Nganbe Nganben roolia muutettiin, Ville Saxman tuli keskelle ja Oluremin pelaamista tarkennettin. Hän ei enää saanut puolustaa niin syvältä, vaan piti hyökätä enemmän.
 
Valmentajan fläppitaulu ei kuitenkaan vedä nappuloita jalkaan ja juokse kentälle. Suunnitelmat täytyy realisoitua myös pelaajien toimesta.
 
- Näinpä. Ratkaisevin asia lähtee pelaajista. Pelaajien tahtotilasta sekä myöskin taitotilasta, Malinen tähdentää.
 
- Mutta sieltä meidän pelaajien sisältä löytyy nälkäinen voittaja. Meillä on yhteinen vahva RoPS-henki.
 
PK-35 Vantaa osoitti, ettei se ole tullut Veikkausliigaan tappelemaan pelkästä sarjassa säilymisestä. Ensimmäisellä puoliajalla olisi rovaniemeläisittäin melkeinpä toivonut, että jalkapallossakin olisi aikalisät käytössä. Tauko osui RoPS:n kannalta kreivin aikaan.
 
- Tauko siihen paikkaan ehdottomasti tarvittiin, Malinen myöntää.
 
- Ei pelkästään pelillisten muutosten takia, vaan poikien piti päästä pois siitä myllytyksestä.
 
- Mehän aloitettiin ottelu todella hyvin. Ensimmäisen 15 minuutin aikana kentällä ei ollut muita joukkueita kuin RoPS. Sitten se kääntyi ihan täysin. Onneksi tauko tuli, niin pelaajat pääsivät lepäämään ja miettimään.
 
Katsojille ottelu tarjoili namuja koko rahalla, mutta joukkueilla oli ottelun jälkeen varmasti kaksinaiset tunnelmat. PK-35:lle selvän johdon menettäminen kotikentällä täytyi olla musertava kokemus. RoPS taas ammentaa positiivista tästä voitosta vielä pitkään.
 
- Juuri juttelin meidän taustaryhmän kanssa, että tämä oli paras mahdollinen ottelu, mitä voi toivoa, Malinenkin myönsi.
 
- Ensinnäkin saimme kolme pistettä yöjunaan mukaan, mutta saimme myös paljon oppia ja mietittävää. Selkeitä konkreettisia asioita, joita täytyy selvittää.
 
- Meillä on viikko seuraavaan peliin. Tässä on hyvää aikaa miettiä tätä oppituntia. Mitä nyt kannattaa tehdä ja mitä asioita kannattaa kehittää, Malinen päättää.
 
Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on vieraissa viikon kuluttua lauantaina Maarianhaminan IFK:ta vastaan. Ottelun näyttää suorana ISTV.

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1023 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309