ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 huhtikuu 2016 10:50

Jammeh: Taktiikka on vahvin osa-alueemme

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Abdou Jammeh Abdou Jammeh

Antti Okkosen loukkaannuttua Rovaniemen Palloseuran kapteenin nauhan peri puolustuksen tukipilari Abdou Jammeh. Ensimmäistä kertaa Jammeh johtaa RoPS:n joukkoja liiga-avauksessa PK-35 Vantaata vastaan.


 
Nyt Okkosen loukkaannuttua olet RoPS:n kapteeni. Muuttaako se merkittävästi sinun asemaasi joukkueessa?
 
“Ei kovinkaan paljon. Jo viime vuonna, Antin ollessa kapteenina, me kommunikoimme yhdessä joukkueen suuntaan. Nyt sain häneltä vain hiukan lisää vastuuta ja olen itse kapteenina.
 
Ei se muuta oikeastaan mitään. Edelleen tärkeintä on työskennellä kovaa ja työskennellä joukkueena.”
 
Millainen kapteenin rooli sinulla on RoPS:ssa verrattuna siihen, että olet myös Gambian maajoukkueen kapteeni?
 
“Se on erilainen. Maajoukkueen pelaajien kanssa olen ollut yhdessä monen monta vuotta. Myös afrikkalainen ja eurooppalainen kulttuuri eroavat.
 
Ehkä minun on siellä helpompi olla nimenomaan kapteeni, koska afrikkalaisessa kulttuurissa kunnioitetaan lähes kaikkea. Vaikka joku olisi vain hiukan sinua vanhempi.
 
Täällä suhtautuminen on erilaista. Tämä on uusi alku minullekin. Katsotaan miten asiat kehittyvät, mutta uskon, että tästä tulee meille hyvä kausi.”
 
Entä kauden avausottelu. Mitä tiedät tulevasta vastustajasta PK-35 Vantaasta?
 
“Oikeastaan hetki sitten en tiennyt paljoakaan. Ennen perjantain harjoituksia kävimme palaverissa lävitse muutamia videoita.
 
Eikä me hirveästi keskitytä siihen, ketä vastaan me pelaamme. Tärkeintä on meidän oma pelitapamme, miten me haluamme pelata jalkapalloa. Taktiikka on meidän vahvin osa-alueemme. Siihen me eniten keskitytään emmekä niinkään vastustajaan.”
 
Antti Okkosen loukkaantumisen myötä joukkueen kokoonpanoon tulee pakostakin muutoksia. Muuttuuko pelaamisessa mikään?
 
“Meillä on edelleen täysin sama pelisuunnitelma. Joku tulee olemaan Antin paikalla, eikä vielä voida tietää, kuinka hän sen paikan täyttää. Se tulee olemaan iso muutos hänellekin.
 
Mutta edelleen meillä on puolustuspään rooleissa pitkälti sama kokoonpano kuin vuosi sitten, joten pelilliset muutokset ovat pieniä.”

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 994 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309