ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 maaliskuu 2016 23:58

RoPS murjoi Herculesin Suomen Cupissa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkonen loukkaantui ottelun 32. minuutilla ja kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Pahimmassa tapauksessa kausi on kapteenin osalta ohi. Antti Okkonen loukkaantui ottelun 32. minuutilla ja kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Pahimmassa tapauksessa kausi on kapteenin osalta ohi.

Rovaniemen Palloseura ei antanut pienintäkään armoa Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa oululaiselle JS Herculesille. Cupin jatkopaikka ryöstettiin Napapiirille luvuin 0-8 (0-4).


 
RoPS joutui vierasotteluun aavistuksen vajaamiehisenä. Maajoukkuekomennukset, kevätflunssat sekä maailmalla viipyilevät peliluvat pitivät vaihtopenkin kapeana. Tuoreen slovakkivahvistuksen Michal Mravecin paperit saatiin siirrettyä viimeisellä mahdollisella hetkellä juuri ennen ottelun alkua.
 
Silti Rovaniemeläisten avauskokoonpano näytti jo siltä, mitä voidaan odottaa liigassakin. Ryhmityksessä oltiin palattu Kemi-ottelun jäljiltä tuttuun 4-5-1 -asetelmaan. Kärjessä pelasi Aleksandr Kokko.
 
Tasoero Kakkosen nousijajoukkueen ja Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkueen välillä oli odotetun selkeä. Robert Taylor aloitti maalinteon 5. peliminuutin kohdalla. Siitä eteenpäin RoPS kaunisteli lukemia tasaiseen tahtiin noin kymmenen minuutin välein.
 
Rovaniemeläisistä kentän hahmoiksi nousivat vasta vajaan viikon Rovaniemellä viettänyt Oluremi, vaihdosta kärkeen otettu Nganbe Nganbe sekä luonnollisesti kolmen maalin Aleksandr Kokko.
 
Malinen tyytyväinen joukkueen pelilliseen ilmeeseen
 
Päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen lopputulokseen, mutta sitäkin enemmän häntä lämmitti joukkueen esiintyminen.
 
- Tästä täytyy olla tyytyväinen. Tämä oli selkeä jatkumo siihen, mitä me tarvitaan, Malinen aloitti.
 
- Joukkueen kokoaminen, ja kaikki muut asiat mitä tässä ympärillä on tapahtunut, on ollut tähän saakka varsin monenkirjavaa. Vasta viime hetkillä ollaan oltu oikeilla miehillä liikkeellä, Malinen kertoi.
 
- Toivoin, että me esitettäisiin kentällä ryhdikäs suoritus. Tulos ei ollut niinkään tavoite, kuin nähdä oikeilla pelipaikoilla oikeita roolisuorituksia, jos teatteritermejä käytetään.
 
RoPS piti ottelun numeroiden valossa jopa tylsänä, mutta se palveli silti tarkoitustaan.
 
- Maalitehtailu alkoi viidennestä minuutista, ja sama tahti säilyi loppuun asti. Koko ajan hyvä tasapaino ja kärsivällisyys. Hyvä peliaktiivisuus ja pallon liikuttelunopeus. Vasta 90. minuutilla sattui puolustuksessa pari virhettä, joista Hercules pääsi yrittämään, Malinen kertasi.
 
- Mukavasti saatiin Oluremi mukaan joukkueeseen, Kokolle tärkeät minuutit, Nganbe Nganbe oli erittäin terävä vaihdosta tullessaan.
 
- Hercules oli alasarjan joukkue, mutta me näytettiin alkuvihellyksestä, mikä se tasoero on. Joukkueen ryhti oli nyt sellainen, että tästä on hyvä lähteä liigaa kohti, Malinen oli luottavaisena.
 
Pirinen iloitsi nollapelistä
 
RoPSin varmaotteista puolustajaa Juha Piristä lämmitti erityisesti nollapelin säilyttäminen.
 
- Meidän haaste oli pitää nollapeli. Ollaan tässä päästelty maaleja eikä olla vähään aikaan voitettukaan, mutta nyt keskityttiin siihen, että hoidetaan homma ja otetaan hyvä kenraali liigaan, Pirinen kertoi ottelun lähtökohdista.
 
Rovaniemeläiset osoittivat, ettei heillä ollut asennoitumisongelmia Kakkosen joukkuetta vastaan. Pirisen mukaan muuta vaihtoehtoa ei ollutkaan.
 
- Asenneongelmia ei voi olla. Jos haluaa menestyä, oli vastassa divarijengi tai ei, niin asenteen täytyy olla kunnossa, Pirinen lataa.
 
- Me hoidettiin tämä ottelu ammattimaisesti. Lähdettiin hyvällä sykkeellä peliin. Tietenkin auttoi, että saatiin heti alkuun maali, josta peli lähti loistavasti pyörimään.
 
Kentän laidalla peli tuntui ajoittain jopa kuumenevan. Kentällä tunteet kuitenkin pysyivät kurissa.
 
- Toki pelin aikana minuakin vedettiin sukille, mutta ei se erityisen kuuma ollut. Ei me lähdetty siihen mukaan ollenkaan. Keskityttiin vain omaan tekemiseen.
 
- Ja kyllä minän uskon, että viime vuoden SJK-kamppailut tai tämän vuoden Kemi-ottelut tulee olemaan paljon kuumaverisempiä, Pirinen naureskeli.
 
Jobinpostia kapteeni Antti Okkosen loukkaantumisesta
 
Ottelun puhutuin tilanne nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla 32. peliminuutin kohdalla. JS Herculesin Nikko Ruokangas taklaa pallonmenetyksen jälkeen RoPS:n kapteeni Antti Okkosta rumasti takaapäin.
 
Okkonen kiidätettiin ambulanssilla Oulun yliopistolliseen keskussairaalaan. Lääkintähenkilöstön välitön alustava arvio oli sääriluun murtuma. Juha Malinen ei tilanteesta päitä silitellyt.
 
- Nikko Ruokankaalta todella törkeä henkilökohtainen suoritus, jossa hän ensin häviää kaksinkamppailun, Okkonen lähtee nousemaa ja Ruokangas tulee takaapäin suoraan kantapään ja akillesjänteen alueelle, Malinen puhisi.
 
- Tämä on tyypillinen esimerkki siitä, miten urheilussa ei pystytä rikosta ja rangaistusta sovittamaan toisiinsa.
 
- Toisella saattoi mennä koko kausi, ei pääse harjoittamaan ammattiaan pitkään aikaan. Toinen saa keltaisen ja jatkaa samaa harrastelua jo seuraavassa ottelussa, Malinen kävi kuumana.
 
Malinen ei kuitenkaan kanna syvempiä kaunoja.
 
- En yhtään lähde moittimaan Herculesta joukkueena. Siellä varmasti vähän jännitettiinkin, mutta pääosin taisteltiin ihan ryhdikkäästi, Malinen tyynnytteli.
 
- Yksittäisenä tapauksena tämä oli pahin mahdollinen lahja alkukauteen, mutta tietyllä tapaa tämmöinen liittyy urheiluun.
 
Samoilla linjoilla oli myös Juha Pirinen.
 
- Totta kait se oli harmin paikka, mutta se kuuluu urheiluun ja jalkapalloon, että tulee loukkaantumisia, Pirinen kertoi.
 
- Tilanteen jälkeen kyllä me muistutettiin vastustajalle, ettei tuollaisessa ole mitään järkeä. Ehkä ne siitä vähän säikähti ja oppikin.
 
- Mutta sen jälkeen keskitytään vain omaan tekemiseen. Ei siinä ole pelaajalla aikaa miettiä muita asioita tai huomispäivän lounaita.
 
Tiedotamme Antti Okkosen tilanteesta siinä vaiheessa, kun saamme vahvistettua tietoa.
 
Seuraavaksi Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu jo liigakauden avauksessa tulevana lauantaina, jolloin RoPS matkustaa Vantaalle PK-35:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17.00.

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1528 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309